ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας εκφράζει τη ριζική του αντίθεση για τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο Παιδείας χειρίστηκε σοβαρές πλευρές των πανελλαδικών εξετάσεων φέτος.
Μετά την πρόωρη έναρξή τους, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διδακτική διαδικασία, ήρθαν οι συγχωνεύσεις εξεταστικών κέντρων και οι απαράδεκτες μετακινήσεις υποψηφίων, αφού πρώτα πραξικοπηματικά άλλαξε το νόμο δίνοντας τη δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου με ενδοσχολικές εξετάσεις δημιουργώντας δύο τύπους απολυτηρίων και δύο κατηγορίες αποφοίτων.
Οι αντιπαιδαγωγικές αυτές παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν με την κατεύθυνση που δόθηκε για πολλά και δύσκολα θέματα στην κεντρική επιτροπή εξετάσεων από το υπουργείο Παιδείας, επειδή τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι οι εξετάσεις είναι βασικά εισαγωγικές στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, άρα ανταγωνιστικές.
Η ανάλγητη και παιδαγωγικά ανεύθυνη αυτή στάση του υπουργείου Παιδείας έχει ως βασικό στόχο τη μεγάλη μείωση του αριθμού των υποψηφίων, τη μείωση των εισακτέων, το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ και την παράδοση χιλιάδων νέων στις ιδιωτικές σχολές για ειδίκευση-κατάρτιση. Για το υπουργείο Παιδείας οι αγωνίες και το μέλλον των νέων αντιμετωπίζονται με λογιστική αντίληψη για μείωση δαπανών, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα την κοινή γνώμη για να περάσουν πιο εύκολα τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια για το «νέο» Λύκειο.
Καθόλου δεν απασχόλησε το υπουργείο Παιδείας ποιες είναι οι ψυχολογικές επιπτώσεις στους νέους από τα θέματα που έβαλαν σε βασικά μαθήματα. Δεν τους ενδιαφέρει για το τι αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους από την αρχή των εξετάσεων όταν έβλεπαν να ακυρώνονται μέσα σε τρεις ώρες οι θυσίες και οι κόποι πολλών χρόνων.
Αυτές οι αντιλήψεις και οι πολιτικές του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι πλέον επικίνδυνες για τη Δημόσια Παιδεία και το ΛΑΟ.
Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τη νεολαία και τους γονείς, με τους αγώνες τους, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο.
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]