ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ  

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η Έφη Καλαμαρά, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνης για την Παιδεία και ο Γρ. Καλομοίρης, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της ΟΛΜΕ.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Σχολείο δίχως βιβλία, δίχως στοιχειώδη υλικοτεχνική υποδομή, δίχως στοιχειώδεις δαπάνες για καθαριότητα και υγιεινή, δίχως εκπαιδευτικούς και με στοιβαγμένους μαθητές ανά 30 στις τάξεις, δεν μπορεί να είναι σχολείο. Και εκπαίδευση με εξαθλιωμένους, πεινασμένους εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να είναι εκπαίδευση.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου όφειλε να αφήσει τον πιο ευαίσθητο κοινωνικό τομέα, τα σχολειά μας, έξω απ΄ αυτή τη λαίλαπα τη μνημονιακή. Έπραξε το αντίθετο. Ήταν ο πρώτος στόχος, το πρώτο θύμα της μνημονιακής πολιτικής. Τα σχολειά μας διαλύονται, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης γιατί οικογένειες δύο εκπαιδευτικών έχουν χάσει σχεδόν πέντε μισθούς και τις επιπτώσεις τις πληρώνει άμεσα η λαϊκή οικογένεια.

Εμείς πιστεύουμε ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει το πολιτικό κόστος γι αυτές τις επιλογές. Και η κα Διαμαντοπούλου, η υπουργός που κατάφερε μόλις μέσα σε δύο χρόνια να διαλύσει ό,τι με κόπους, θυσίες και αγώνες είχε κατακτηθεί τις τελευταίες δεκαετίες,  πρέπει να πληρώσει το πολιτικό κόστος.
Βεβαίως δεν υπάρχει ευθιξία στην εποχή του μνημονίου. Πού να βρεθεί χώρος για ευθιξία μπροστά στις υπέρμετρες φιλοδοξίες και στον κυνισμό της εξουσίας. Πιστεύουμε  όμως ότι η απαίτηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών είναι να σταματήσει αυτή η λαίλαπα. Και το δικό μου αίτημα είναι η κα Διαμαντοπούλου να παραιτηθεί, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για τη διάλυση του δημόσιου σχολειού.

Η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών διεκδικεί δίκαια αιτήματα, διεκδικεί να σταθεί όρθιο το σχολειό, διεκδικεί να έχουμε ένα σχολειό όπου με αξιοπρέπεια ο κάθε μαθητής, ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα του γονιού του, θα μπορεί να λαμβάνει ουσιαστική γνώση και εφόδια για τη ζωή του. Αυτό δεν μπορεί να μας το δώσει η κυβέρνηση του μνημονίου. Αυτό για να συμβεί, το αυτονόητο για να συμβεί χρειάζεται η ανατροπή της σημερινής πολιτικής, η ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου.


Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ  (Πρόεδρος ΟΛΜΕ):  Ενημερώσαμε τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ότι η δημόσια εκπαίδευση βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα όρια της πείνας. Ζητήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής ώστε να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και αυτή η πολιτική.


29/9/2011
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]