ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
1/11/2011
Η κυβέρνηση σε οριακό σημείο
κάτω από την καθολική αποδοκιμασία των εργαζομένων

Οι σημερινές ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, που δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε οριακό σημείο, έχουν τη σφραγίδα του μαζικού κινήματος και επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η κυβερνητική μνημονιακή πολιτική πρέπει να ανατραπεί τώρα.
Το τέχνασμα του δημοψηφίσματος, για να αγοράσει για μία ακόμη φορά πολιτικό χρόνο και να αποπροσανατολίσει τους αγώνες των εργαζομένων, πέφτει και αυτό στο κενό.
Οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και οι πρόσφατες διαδηλώσεις στις 28 Οκτώβρη ήρθαν να επιβεβαιώσουν την καθολική αποδοκιμασία των εργαζομένων και της κοινωνίας στις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να παρέμβουν στις εξελίξεις, να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια σε λύσεις που στοχεύουν να διατηρήσουν το σημερινό πολιτικό σκηνικό, ανεξάρτητα από τις μνημονιακές εκδοχές του.
Στα πλαίσια αυτά η Αυτόνομη Παρέμβαση προτείναμε:
1.    Την πραγματοποίηση καταλήψεων στα Υπουργεία και στις Δημόσιες Υπηρεσίες την Παρασκευή 4/11/2011(ημέρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση) και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου έξω από τη Βουλή, με βασικό αίτημα την καταψήφιση και ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής της Κυβέρνησης και των πολιτικών, που προωθούνται από Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ.
2.    Την πραγματοποίηση καταλήψεων, Γενικών Συνελεύσεων και νέου συλλαλητηρίου την Πέμπτη 10/11/2011.
3.    Την πραγματοποίηση αγωνιστικών εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων στα πλαίσια του τριήμερου γιορτασμού της 17 Νοεμβρίου, τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πορεία, την μετατροπή της ημέρας αυτής σε μέρα πολιτικής δράσης ενάντια στην Κυβερνητική πολιτική.
4.    Την κήρυξη 24ωρης Γενικής Απεργίας το τρίτο 10ήμερο του Νοέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]