ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Α΄  ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


ΠΡΟΣ : α.  Δήμαρχο κ. Ε. Κουσουρνά
              β.  Δημοτικούς Συμβούλους                                 
ΚΟΙΝ : α. Μ.Μ.Ε.
             β.  Συλλόγους Διδασκόντων

                                                                                                        Ρόδος 22-11-2011
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώνουμε την φωνή μας μαζί με όλους τους συμπολίτες μας, τα σωματεία των εργαζομένων και τις επαγγελματικές ενώσεις του τόπου μας, όλους τους κοινωνικούς φορείς και σας ζητάμε να παρέμβετε πολιτικά και νομικά προκειμένου να ακυρώσουμε στο σύνολό της την πολιτική των «χαρατσιών».
Πρόκειται για μία κοινωνικά άδικη, φορομπηχτική και σύμφωνα με απόψεις  ειδικών επιστημόνων, αντισυνταγματική πολιτική, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση πολλούς συμπολίτες μας, που ήδη υποφέρουν εξ’ αιτίας της δραστικής περικοπής μισθών και συντάξεων, μείωσης των δαπανών για τα βασικά κοινωνικά αγαθά της υγείας και της παιδείας, αύξησης του κόστους ζωής, αύξησης της ανεργίας.
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Είναι παράλογο, αδιανόητο, πρωτοφανές, να στερηθούν συμπολίτες μας και μάλιστα τους χειμερινούς μήνες, το απαραίτητο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος, όχι  γιατί δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωση τους να καταβάλλουν το αντίτιμο του κόστους κατανάλωσης, αλλά γιατί αδυνατούν να εκπληρώσουν μίαν άλλη, εντελώς άσχετη με το εν λόγω αγαθό και  άδική, έκτακτη φορολογική υποχρέωση τους.
Ήδη οι οξύτατες αλλά δίκαιες αντιδράσεις ολόκληρου του ελληνικού λαού, η  παλικαρίσια στάση πολλών δημάρχων και θεσμικών παραγόντων, δημιουργούν τις πρώτες ρωγμές στην ανάλγητη πολιτική των «χαρατσιών» που προσπαθούν να επιβάλλουν κυβέρνηση – Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σας ζητάμε να συνταχθείτε και σεις με τις δυνάμεις της εργασίας και της αντίστασης σ’ αυτή την σκληρά ταξική, αντιαναπτυξιακή, αδιέξοδη πολιτική που εξαθλιώνει καθημερινά τους ανθρώπους και διαλύει τον κοινωνικό ιστό.
Ζητάμε :
1ον)  Να καταδικάσετε με τον πιο απόλυτο τρόπο την πολιτική των «χαρατσιών».
2ον) Να απαιτήσετε ένα νέο, κοινωνικά δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που δεν θα ρίχνει όλα τα βάρη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.     
3ον) Σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου να οργανώσετε την νομική υποστήριξη των συμπολιτών μας που δεν πληρώνουν τα «χαράτσια».


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                    
                 Β. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ                                        Θ. ΞΑΦΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]