Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011ΠΑΓΚΑΛΟΣ: «ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Μ…ΕΣ»!!!

E-mailΕκτύπωσηPDF
ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος χτύπησε ξανά! Αυτή τη φορά, οαντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου επέλεξε τη γαλλική τηλεόραση για να ξεδιπλώσει τον πλούτο αγοραίων εκφράσεων που διαθέτει και να βάλλει ενάντια στους «Αγανακτισμένους» και στις μαζικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, λέγοντας ότι στα κινήματα των πλατειών συμμετείχαν «κομμουνιστές», φασίστες» και «μαλάκες»!
Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Le Monde En Marche» («Ο κόσμος εν κινήσει») του γαλλικού καναλιού France 5, ο παρουσιαστής ρώτησε τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης τι απαντά σε αυτούς που λένε ότι «δεν πρέπει να πληρώσουμε το χρέος γιατί δε μας ανήκει». Η απάντηση του Θ. Πάγκαλου είναι μνημειώδης: «Αναφέρεστε στους “Αγανακτισμένους;” Λοιπόν, αυτοί είναι μείγμα αποτελούμενο από κομμουνιστές,φασίστες και μαλάκες»! Συμπλήρωσε δε ότι «κάποιοι λένε πως ο δανεισμός αυξάνει το χρέος… Μα αν δεν δανειστούμε πως θα αποπληρώσουμε το χρέος;». 
Η παραπάνω δήλωση έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο προκλητικότητας και χυδαιότηταςτου αντιπροέδρου των μνημονιακών κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, που, ανάμεσα στα άλλα, περιλαμβάνει το «μαζί τα φάγαμε», το «τεμπέληδες έλληνες», το «πιο διεφθαρμένοι οι πολίτες από τους πολιτικούς», κά.
Όταν δε ο Θ. Πάγκαλος παραδέχεται ότι στις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού συμμετείχαν πανελλαδικά περίπου 2.000.000 πολίτες και εργαζόμενοι της χώρας, προφανώς τους ταυτίζει με κάποιον από τους τρεις χαρακτηρισμούς. Φυσικά, ακόμα πιο επικίνδυνη είναι η θέση του περί χρέους, στην οποία αναπαράγει,σαν χαλασμένο γραμμόφωνο, τη γνωστή φαύλη επιχειρηματολογία «δανεισμού – χρέους», υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα την αντίληψη του ελληνικού λαού που καλείται να πληρώσει το λογαριασμό για δάνεια από τα οποία δεν επωφελήθηκε ποτέ!
πηγη:ISKRA Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011.
12:45

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις  παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ο περήφανος ελληνικός λαός και η νεολαία διατράνωσαν το σύγχρονο «ΟΧΙ» στα μνημόνια, στην Τρόικα, στη δικτατορία των τραπεζών και των αγορών.
Η νέα Συγκυβέρνηση λίγες μόλις ημέρες μετά, απήγγειλε κατηγορίες σε 17 πολίτες, από τις χιλιάδες λαού, που κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, υπερασπίστηκαν το σύγχρονο νόημα του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου.
Η Συγκυβέρνηση των μνημονίων συνεχίζει την ίδια πολιτική: Όχι μόνο στερεί από το λαό το ψωμί, καταδικάζοντάς τον στην ανεργία και τη φτώχεια, όχι μόνο υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το δικαίωμά του στην Παιδεία, την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, επιπρόσθετα προσπαθεί να του στερήσει και ένα από τα βασικότερα πολιτικά του δικαιώματα­, ποινικοποιώντας το δικαίωμά του να διεκδικεί, να διαδηλώνει και να εκφράζει την αντίθεσή του στις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις πολιτών για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.
Οι λαϊκοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται.
Η καταστολή δεν θα περάσει.

Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ
Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ εξαπλώνεται μέρα με τη μέρα σε πόλεις, χωριά και γειτονιές. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν πληρώνουν το χαράτσι, γιατί δεν μπορούν και δεν θέλουν να πληρώνουν άλλο φόρους, χαράτσια και «έκτακτες εισφορές» που στόχο έχουν να ρουφήξουν τα τελευταία ψίχουλα μισθών και συντάξεων που μας έχουν μείνει. Εξάλλου τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα χαράτσια, πάνε κατευθείαν στην αποπληρωμή των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων, δηλ. στις "αγορές" και στις τράπεζες. Ήδη πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν και το ίδιο το ρεύμα. Το σύνθημα: ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ- ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ αποκτά όλο και μεγαλύτερη δύναμη!
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –ΝΔ –ΛΑΟΣ, δείχνει πανικοβλημένη από την μαζικότητα και τη μαχητικότητα της αντίστασης. Από τη μια καλείται να φέρει ακόμα πιο σκληρά μέτρα και μνημόνια από την κυβέρνηση Παπανδρέου και από την άλλη ξέρει ότι μπορεί να έχει και αυτή, την τύχη της προηγούμενης κυβέρνησης που λύγισε κάτω από το βάρος των μεγάλων απεργιών και κινητοποιήσεων. Οι απειλές, η τρομοκρατία και τα ψέματα για όσους δεν πληρώνουν, δεν φαίνεται να πιάνουν. Γι΄ αυτό η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή, δεν δίστασε να προχωρήσεις σε συλλήψεις συνδικαλιστών στη κατάληψη της ΔΕΗ στο Χολαργό, στέλνοντας έν ασαφέστατο μήνυμα στην κοινωνία που αντιστέκεται και απειθαρχεί.
Όμως εμείς, δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματίες και οι τραπεζίτες απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές, παρ όλο που φοροδιαφεύγουν ατιμώρητοι, πρέπει εμείς να πληρώνουμε τα σπασμένα. Τους απαντάμε ότι η παιδεία, η υγεία, το ρεύμα και το νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό, ανήκουν σε όλους εμάς. Τους απαντάμε ότι δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση και το χρέος τους και πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα για όσο χρειαστεί. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην ΔΕΗ, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, σωματεία, συνελεύσεις, συνταξιούχους και νεολαίους να συντονιστούμε και να δώσουμε ενωμένοι τις επόμενες μάχες, γιατί μόνο έτσι ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
Οργανώνουμε την αντίσταση σε κάθε γειτονιά και χώρο εργασίας!
Εκατοντάδες συλλογικότητες, κάτοικοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, πολυκατοικίες ολόκληρες, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές και σωματεία εδώ και καιρό έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους με ομαδικές προσφυγές, με διαδηλώσεις, συνελεύσεις και κυρίως επανασυνδέοντας το ρεύμα εκεί που έχει κοπεί. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, έχουν δηλώσει ότι είναι αντίθετοι στο χαράτσι και ότι δεν θα αφήσουν κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια μπορεί να εξαπλωθεί. Με λαϊκή αυτοοργάνωση, με συνελεύσεις, να οργανώσουμε την αντίσταση και την ανυπακοή σε κάθε γειτονιά και εργασιακό χώρο. Οι σύλλογοι, τα σωματεία, οι λαϊκές συνελεύσεις και οι επιτροπές να ενημερώσουν τον κόσμο, να εμπνεύσουν, να στηρίξουν και να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια. Για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας είναι απαραίτητο να βρεθούμε όλοι μαζί, σε ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο, με αλληλεγγύη και συνεργασία, να δώσουμε συντονισμένα αυτή τη μάχη.
Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο τον λαό να μην πληρώσει τα χαράτσια συλλογικά με οργανωμένη άρνηση πληρωμής. Όλοι μαζί μπορούμε να καταργήσουμε αυτόν το νόμο, να ανατρέψουμε τα χαράτσια της εξαθλίωσης, κυβερνήσεις, τρόικες μνημόνια. Ο αγώνας ενάντια στα σχέδια, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των τραπεζών και του ΔΝΤ είναι αγώνας επιβίωσης. Καλούμε κάθε εργαζόμενο και άνεργο, όλους όσους δεν θέλουν και δεν μπορούν να πληρώσουν, να παλέψουμε συλλογικά με τα σωματεία, τις συνελεύσεις κατοίκων και να συμμετέχουν στα επόμενα ραντεβού:
·                     ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 09.00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 47) ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
·          ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Πόσο επίκαιρο...


Ο μεγάλος Λιβανέζος ποιητής Xαλίλ Γκιμπράν (1883-1931) μεταξύ των αριστουργημάτων που έγραψε, είναι και το έργο του "ο Κήπος του Προφήτη" .
To ποίημα εκδόθηκε το 1923 !!! ( λες και …"προφήτευε" για την Ελλάδα…του σήμερα)
Ιδου ένα απόσπασμα :
"Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.
Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ’ τη σοδειά του.
Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας.
Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του.
Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.
Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους."
Άλιμος, 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας καταδικάζει την επέμβαση των ΜΑΤ στο "Κέντρο Έκδοσης Εντολών" της ΔΕΗ. Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα σταματήσει τους αγώνες των εργαζομένων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Πολλοί Δήμοι έχουν αποφασίσει να σταθούν στο πλευρό των δημοτών τους ενάντια στο "χαράτσι" της ΔΕΗ. Κάποιοι Δήμοι στέκονται στο ύψος τους είτε στέλνοντας εξώδικη διαμαρτυρία στη ΔΕΗ, είτε ζητώντας να εξουσιοδοτηθεί ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου για περαιτέρω ενέργειες και αναδεικνύοντας τις τεκμηριωμένες αμφισβητήσεις σχετικά με τη συνταγματικότητα του Ν. 4021/2011. Για το συγκεκριμένο νόμο έχουν ήδη ασκηθεί αιτήσεις ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας (ανάμεσά τους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών), οι οποίες θα εκδικαστούν συνολικά στη συνεδρίαση της 2 Δεκεμβρίου 2011.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας παρακολουθώντας το "κίνημα ενάντια στα χαράτσια" να διευρύνεται μέρα με τη μέρα μέσα στον Νοέμβρη, προτείνει στους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινήσεις των Δήμων και στις κινήσεις πολιτών που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και καλεί τους συναδέλφους σε άρνηση πληρωμής τους.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές η συσπείρωσή μας στο σωματείο και η συμμετοχή μας στους αγώνες των εργαζομένων θα βάλει φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο, θα ανατρέψει αυτή την πολιτική.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από εξουσιοδότηση του Γενικού της Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 2ας Νοεμβρίου 2011, σε συντονισμό με τη Γ.Σ.Ε.Ε., αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας, την 1η Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στη «μνημονιακή» πολιτική της νέας Κυβέρνησης και στο νέο «μνημονιακό» Προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει τα αντεργατικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνόμου, επιτείνοντας ταυτόχρονα τη φορο-λεηλασία σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων.
Με την απόφαση αυτή, το Συνδικαλιστικό Κίνημα δίνει συνέχεια στις ιδιαίτερα μαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις του περασμένου Οκτωβρίου, στις οποίες οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και όσοι πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική, απαίτησαν την ανατροπή της, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα όλους εκείνους που την στηρίζουν.
Από την πλευρά τους, ωστόσο, όλες οι «μνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβιώσουν και να ανασχέσουν -έστω και προσωρινά- τη δυναμική που αναπτύσσεται στην Κοινωνία για την ανατροπή αυτής της πολιτικής,  συσπειρώθηκαν σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήμα, κατ’ εντολήν της Τρόικα, προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους.
          Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης που τροφοδοτήθηκε με το αρχικό μνημόνιο και περιελάμβανε τις πρώτες ισοπεδωτικές περικοπές στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων (13ος και 14ος) και τις συντάξεις, οδηγώντας την ελληνική οικονομία στην άβυσσο του συνεχώς αυξανόμενου δημόσιου χρέους και της αδυναμίας αντιμετώπισης των ελλειμμάτων, επιτείνεται τώρα με απανωτά μέτρα όπως νέες μειώσεις εισοδημάτων, νέες μειώσεις συντάξεων αλλά ακόμα και με μαζικές απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για την επόμενη τριετία (μέσω της «εργασιακής εφεδρείας», της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και απολύσεων πλεονάζοντος προσωπικού).
Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν στην αποψίλωση της Δημόσιας Διοίκησης από ικανά και έμπειρα στελέχη, αλλά και στην τραγική υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, ειδικά στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιπλέον, με την καθιέρωση του  νέου μισθολογίου στο Δημόσιο Τομέα, διαμορφώνονται συνθήκες φτωχοποίησης των Δημοσίων Υπαλλήλων που τις επόμενες ημέρες θα δουν τις αποδοχές τους να υποχωρούν έως και 55%.
Για το λόγο αυτό η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε -πέραν της Γενικής Απεργίας- να προχωρήσει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15). Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη  παραπάνω Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας αποφάσισε, επίσης, την κήρυξη δίωρης Στάσης Εργασίας την ημέρα αυτή από 13:00 έως τη λήξη του ωραρίου, στην Αθήνα.
Την ίδια μέρα, τέλος, εκπρόσωποι της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα επιδώσουν στις 14:00 στην Πορτογαλική Πρεσβεία ψήφισμα συμπαράστασης στους Πορτογάλους συναδέλφους-εργαζόμενους στο πορτογαλικό Δημόσιο, οι οποίοι εκείνη την ημέρα θα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  210-5910896                                      

Αιγάλεω 23-11-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Θεμα: Διαπιστωτική Πράξη Κατάταξης Υπαλλήλων

Με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δ.Ε. Γ’ Αθήνας η οποία αφορά πρόταση για κατάταξη σε βαθμούς  και ΜΚ του Ενιαίου μισθολογίου των υπηρετούντων εκπαιδευτικών της περιοχής  μας  (σύμφωνα με το νόμο 1566/85 ΦΕΚ 167 Α/30-9-1985 και το άρθρο 28 του νόμου 4024/2011 ΦΕΚ 226 Α’) και έπειτα από διαμαρτυρίες συναδέλφων οι οποίες αφορούν περιπτώσεις μη ορθού υπολογισμού  της δημόσιας εκπαιδευτικής υπηρεσίας και προϋπηρεσίας τους. Παρακαλούμε όπως :
1)    Να δώσετε παράταση Δέκα (10) ημερών για την υποβολή των αντιρρήσεων – ενστάσεων των συναδέλφων διότι ο χρόνος που δίνετε δεν επαρκεί   με δεδομένο ότι η ανάρτηση στην ιστοσελίδα πραγματοποιήθηκε ημέρα Τετάρτη 22-11-2011 και η  προθεσμία λήγει τη Παρασκευή 25-11-2011
2)   Επειδή από όσα γνωρίζουμε η υπηρεσία σας δεν τηρεί ηλεκτρονικό πρωτόκολλο
Να δοθεί  η δυνατότητα έντυπης υποβολής  των οποιονδήποτε αντιρρήσεων – ενστάσεων   στα σχολεία ή στο πρωτόκολλο της Διεύθυνσης Δ.Ε. Γ’ Αθήνας.


Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011


Α΄  ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


ΠΡΟΣ : α.  Δήμαρχο κ. Ε. Κουσουρνά
              β.  Δημοτικούς Συμβούλους                                 
ΚΟΙΝ : α. Μ.Μ.Ε.
             β.  Συλλόγους Διδασκόντων

                                                                                                        Ρόδος 22-11-2011
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώνουμε την φωνή μας μαζί με όλους τους συμπολίτες μας, τα σωματεία των εργαζομένων και τις επαγγελματικές ενώσεις του τόπου μας, όλους τους κοινωνικούς φορείς και σας ζητάμε να παρέμβετε πολιτικά και νομικά προκειμένου να ακυρώσουμε στο σύνολό της την πολιτική των «χαρατσιών».
Πρόκειται για μία κοινωνικά άδικη, φορομπηχτική και σύμφωνα με απόψεις  ειδικών επιστημόνων, αντισυνταγματική πολιτική, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξαθλίωση πολλούς συμπολίτες μας, που ήδη υποφέρουν εξ’ αιτίας της δραστικής περικοπής μισθών και συντάξεων, μείωσης των δαπανών για τα βασικά κοινωνικά αγαθά της υγείας και της παιδείας, αύξησης του κόστους ζωής, αύξησης της ανεργίας.
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Είναι παράλογο, αδιανόητο, πρωτοφανές, να στερηθούν συμπολίτες μας και μάλιστα τους χειμερινούς μήνες, το απαραίτητο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος, όχι  γιατί δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωση τους να καταβάλλουν το αντίτιμο του κόστους κατανάλωσης, αλλά γιατί αδυνατούν να εκπληρώσουν μίαν άλλη, εντελώς άσχετη με το εν λόγω αγαθό και  άδική, έκτακτη φορολογική υποχρέωση τους.
Ήδη οι οξύτατες αλλά δίκαιες αντιδράσεις ολόκληρου του ελληνικού λαού, η  παλικαρίσια στάση πολλών δημάρχων και θεσμικών παραγόντων, δημιουργούν τις πρώτες ρωγμές στην ανάλγητη πολιτική των «χαρατσιών» που προσπαθούν να επιβάλλουν κυβέρνηση – Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σας ζητάμε να συνταχθείτε και σεις με τις δυνάμεις της εργασίας και της αντίστασης σ’ αυτή την σκληρά ταξική, αντιαναπτυξιακή, αδιέξοδη πολιτική που εξαθλιώνει καθημερινά τους ανθρώπους και διαλύει τον κοινωνικό ιστό.
Ζητάμε :
1ον)  Να καταδικάσετε με τον πιο απόλυτο τρόπο την πολιτική των «χαρατσιών».
2ον) Να απαιτήσετε ένα νέο, κοινωνικά δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, που δεν θα ρίχνει όλα τα βάρη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.     
3ον) Σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου να οργανώσετε την νομική υποστήριξη των συμπολιτών μας που δεν πληρώνουν τα «χαράτσια».


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                    
                 Β. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ                                        Θ. ΞΑΦΗΣ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21-11-2011
Προϋπολογισμός εξαθλίωσης, ανεργίας και φορολεηλασίας
Ο μνημονιακός προϋπολογισμός του 2012 σηματοδοτεί ένα νέο γύρο βάρβαρης νεοφιλελεύθερης επίθεσης ενάντια στον κόσμο της εργασίας, καταδικάζοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία σ’ ένα φαύλο κύκλο εξαθλίωσης και ύφεσης, με μοναδικό σκοπό την εκτίναξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι δημοσιονομικοί στόχοι για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξης του 1,1% του ΑΕΠ και μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 5,4% το 2012 είναι παντελώς ανεδαφικοί και το μόνο που αντικατοπτρίζουν είναι την πρωτοφανή, για τα μεταπολεμικά δεδομένα, επιχείρηση αναδιανομής του πλούτου σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και υπέρ των δανειστών-τοκογλύφων της χώρας. 
Η βαρβαρότητα του προϋπολογισμού είναι εμφανής σε κάθε του γραμμή, καθώς :
- Τα φυσικά πρόσωπα θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος αυξημένο κατά 29,1% την ίδια στιγμή που οι εταιρείες θα πληρώσουν μειωμένους φόρους κατά 22%! Ολόκληρο δηλαδή το βάρος των νέων φορομπηχτικών μέτρων θα κληθούν –για μια ακόμη φορά- να σηκώσουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικροεπαγγελματίες, πληρώνοντας εξωφρενικά «χαράτσια» και κεφαλικούς φόρους.
- «Πετσοκόβονται» σε βαθμό χρεοκοπίας οι κρατικές ενισχύσεις στα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία: ισοπεδωτική θα είναι η περικοπή της κρατικής ενίσχυσης προς το ΙΚΑ κατά 41,6% (!), τον ΟΓΑ (-23,5%) και ακολουθεί το ΝΑΤ (-11,5%) και ο ΟΑΕΕ με μείωση 10,6%
- «καρατομούνται» μισθοί και συντάξεις, κύριες και επικουρικές.
- Προβλέπεται εικονικό ποσοστό ανεργίας στο 17,1% το 2012, από  15,4% το 2011, τη στιγμή που τον Αύγουστο του 2011 η επίσημη ανεργία ανήλθε στο 18,4%! Η πραγματική ανεργία αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ το 20% το επόμενο έτος. Παρ’ όλ’ αυτά, κόβονται 264 εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΑΕΔ το 2012!
- «πετσοκόβονται» οι δαπάνες υγείας με την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)
-  Διευρύνεται η "εργασιακή εφεδερεία" στο Δημόσιο (βλ. απολύσεις)
- Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία
Είναι προφανές λοιπόν ότι η υλοποίηση του κοινωνικά βάρβαρου προϋπολογισμού του 2012 της μνημονιακής κυβέρνησης Παπαδήμου  θα «εκτοξεύσει» την εξαθλίωση και την ανεργία, καθιστώντας τη χώρα μας κοινωνική και οικονομική «έρημο». Απέναντι σε αυτή την προοπτική της «τριτοκοσμιοποίησης» ο μόνος δρόμος είναι η αντίσταση. Αντίσταση μέχρι την προοδευτική ανατροπή!

ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ


            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στο πλαίσιο και της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, 24/11/11 (12 -14.00 και 14.00 – 16.00) για τη συμμετοχή των συναδέλφων στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 13.30 στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15), προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε  για τις απολύσεις και την εργασιακή εφεδρεία.
            Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Πρεσβεία της Πορτογαλίας (Βασ. Σοφίας 23), για να επιδώσουμε ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εκπαιδευτικούς της χώρας αυτής οι οποίοι πραγματοποιούν την ίδια μέρα 24ωρη απεργία μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΗN ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 14:00
ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 23
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ

Στην αρένα της κρίσης της Ευρωζώνης που έχει περιέλθει και η Πορτογαλία, ο λαός και οι εργαζόμενοι της Πορτογαλίας γνωρίζουν την ελληνική μνημονιακή συνταγή, που τους βυθίζει στην ύφεση με τα μέτρα λιτότητας και φτώχειας, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την έκρηξη της ανεργίας, την φορολογική λαϊκή επιδρομή.
Το όχημα των μνημονίων οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, εργαζομένων και λαών, που επέλεξε το διεθνές και ευρωπαϊκό οικονομικό-πολιτικό συντηρητικό κατεστημένο, ως απάντηση στη κρίση χρέους, αφού δοκιμάστηκε στο δοκιμαστικό σωλήνα της Ελλάδας, εφαρμόζεται στη μία μετά την άλλη χώρες της Ευρώπης.
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ βρίσκονται στους δρόμους, με 24ωρη Γενική Απεργία των Συνδικάτων τους οι συνάδελφοί μας εργαζόμενοι στην Πορτογαλία, ενάντια στο προσχέδιο του προϋπολογισμού λιτότητας, που προωθεί η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Πορτογαλίας με τις εντολές της τρόικας.
Η εργατική τάξη στη Πορτογαλία, στην Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, καλείτε να πληρώσει για άλλη μια φορά την κρίση που δημιούργησε το μεγάλο κεφάλαιο και το οποίο προσπαθεί μέσω των μνημονίων οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής, να ανασυγκροτηθεί σε βάρος της μισθωτής εργασίας.
Οι αγώνες των συναδέλφων μας στην Πορτογαλία είναι κοινοί με τους δικούς μας αγώνες ενάντια στα μνημόνια λιτότητας, που επιβάλλει ο μηχανισμός της τρόικας και εκτελούν πειθήνια οι αντίστοιχες κυβερνήσεις.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας, στους συναδέλφους μας απεργούς της Πορτογαλίας, θα συντονίσουμε τα βήματά μας, σε κοινούς αγώνες ενάντια στους σχεδιασμούς της τρόικας και των κυβερνήσεων, που οδηγούν τους λαούς μας και τους εργαζόμενους στην ύφεση, στη φτώχεια, στην ανέχεια, στην επιστροφή στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα χωρίς δημοκρατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δημόσια κοινωνικά αγαθά, με αποδιαρθρωμένη την εργασία και ξεπουλημένη την δημόσια περιουσία.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ- ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 14:00

Πόσο επίκαιρο...

Ο μεγάλος  Λιβανέζος ποιητής  Xαλίλ  Γκιμπράν  (1883-1931) μεταξύ των αριστουργημάτων που έγραψε, είναι και το έργο του "ο Κήπος του Προφήτη" . 
To ποιημα εκδόθηκε το 1923 !!! ( λες και ..."προφητευε" για την Ελλαδα...του σημερα)
 Ιδου ενα απόσπασμα :

"Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα  που δεν το ύφανε.
Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του.
Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.
Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας.
Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του. 
Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.
Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους."
 

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ
1.
Βιτσαξής  Μιχάλης
10.
Μαυρόπουλος Δημήτρης

6ο ΓΕΛ Αιγάλεω

3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
2.
Δημήτρουλας Γιώργος 
11.
Νομίδη  Κατερίνα

Εσπερινό Λύκειο Αιγάλεω

1ο Γυμν. Χαϊδαρίου
3.
Καλογιαντσίδης Θανάσης
12.
Νταλέ Ζαχαρούλα

3ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

ΕΠΑΣ Χαϊδαρίου
4.
Καπετανίδου Θεοδοσία
13.
Παπαδάκης Παναγιώτης

6ο ΓΕΛ Αιγάλεω

1ο Εσπ. ΕΠΑΛ Αιγάλεω
5.
Κορδής Νεκτάριος
14.
Παπαδόπουλος Ιορδάνης

6ο ΓΕΛ Αιγάλεω

2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
6.
Κρητικού Τριανταφυλλιά
15.
Πατρέλλη Μαρία

Εσπ. Γυμν. Αιγάλεω

1ο Γυμν. Αγ. Βαρβάρας
7.
Κωνσταντίνου Μηνάς
16.
Σπάθης Μάριος

    1ο Γυμν. Αγ. Βαρβάρας

1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω
8.
Λαμπρόπουλος Γιώργος
17.
Σταθόπουλος Ανδρέας

4ο ΓΕΛ Αιγάλεω

6ο ΓΕΛ Αιγάλεω
9.
Μαστοράκη Έλενα
18.
Φραγκίσκος Νίκος

             ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω

1ο Γυμν. Αιγάλεω
              
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Δύναμη αντίστασης, ενότητας, σύνθεσης και προοπτικής           

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ)

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗ Γ.Σ.
ΚΑΙ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
Για ΕΛΜΕ  διεκδικητική, ενωτική, αγωνιστικήΉρθε η ώρα να μιλήσει η κοινωνία…
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η νέα συγκυβέρνηση, που διαμορφώθηκε ερήμην της θέλησης του λαού, αποτελεί επιλογή των δανειστών της τρόικας και του ντόπιου κατεστημένου με μοναδικό στόχο την υποταγή των εργαζομένων και της  κοινωνίας στην καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου.
Οι εμπνευστές της Δημιουργικής καταστροφής και της αρχιτεκτονικής του Μνημονίου 18 μήνες μετά όχι μόνο δεν έσωσαν την πατρίδα όπως υποστήριζαν αλλά κατέστρεψαν με τον πιο απόλυτο τρόπο και την οικονομία και την κοινωνία.                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Έτσι μετά τις πρώτες περικοπές αποδοχών και  δικαιωμάτων από την υπογραφή του μνημονίου, τα νέα βάρη και τις νέες περικοπές από το  Μεσοπρόθεσμο και τα δυσβάστακτα χαράτσια με τους εφαρμοστικούς νόμους, είδαμε με το πρόσφατα ψηφισμένο Πολυνομοσχέδιο τους εργαζόμενους να οδηγούνται στην απόγνωση και ολόκληρη την κοινωνία στη φτώχια και την εξαθλίωση. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά νέα σκληρότερα μέτρα θα ακολουθήσουν τη νέα δανειακή σύμβαση ως αντάλλαγμα για το “κούρεμα” του χρέους. Ένα κούρεμα που δε δίνει καμία διέξοδο και προοπτική στη χώρα αφού την οδηγεί σ’ ένα νέο κύκλο μακράς διάρκειας σκληρής λιτότητας ύφεσης και ανεργίας για τουλάχιστον 20 χρόνια.
Η μοιραία στιγμή,μετά το κούρεμα του χρέους, φτάνει όλο και πιο κοντά. Η «κινεζοποίηση» των μισθών στα 400-500 ευρώ, η βάρβαρη φορολογική επίθεση, η κατακρεούργηση των συντάξεων και του εφάπαξ, ή θα συμφωνηθεί ή θα επιβληθεί από την τρόικα. Η παράδοση μέρους της εθνικής κυριαρχίας της χώρας που προκύπτει από τη νέα δανειακή σύμβαση,φέρνει τη στιγμή αυτή ακόμα πιο κοντά.
          Όσοι είχαν αναλάβει μέχρι τώρα την παραπληροφόρηση των εργαζομένων και της κοινωνίας για τη δήθεν αναγκαιότητα των μνημονιακών πολιτικών σήμερα :
·        Οφείλουν  να δώσουν εξηγήσεις για τις ιστορικές ευθύνες που τους αναλογούν.
·        Οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για τους μισθούς πείνας που έφερε το νέο μισθολόγιο με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς να παίρνουν μισθό 600 ευρώ αδυνατώντας να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες για επιβίωση.
·         0φείλουν να δώσουν εξηγήσεις για την απώλεια της αξιοπρέπειας όλων των εργαζομένων, και των εκπαιδευτικών, που οδηγεί η νέα δραματική μείωση των αποδοχών από 10% έως 60% με το νέο μισθολόγιο.
     Λιτότητα, ανεργία, περικοπές, η μόνιμη επωδός…
          Με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο καταργείται επίσης και η ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Αποτέλεσμα η καθήλωση της πλειοψηφίας των εργαζομένων σε χαμηλά επίπεδα αποδοχών αφού με το βαθμολόγιο ελάχιστοι θα είναι πλέον οι εργαζόμενοι που θα φθάνουν στον καταληκτικό βαθμό. Με το νέο Πολυνομοσχέδιο όμως, για πρώτη φορά κουρελιάζεται το σύνταγμα και απολύονται μόνιμοι Δημόσιοι υπάλληλοι μέσα από την εργασιακή εφεδρεία και το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.         
    Και η παιδεία στην κλίνη του μνημονιακού προκρούστη…
          Η διάλυση της Δημόσιας Παιδείας, από της καταστροφικές πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι μαθητές, δυο μήνες μετά την  έναρξη του σχολικού έτους, δεν έχουν ακόμα βιβλία.  Ελλείψεις όμως υπάρχουν ακόμα και σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Στην Ελλάδα του 2011 θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός ο μαθητής που έχει και βιβλία και καθηγητές.
Για να κάμψει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών προωθείται, μέσα και από τη νέα διοικητική αναδιάρθρωση,  ο απόλυτος αυταρχισμός στη λειτουργία των στελεχών και η αξιολόγηση-χειραγώγηση του εκπαιδευτικού, συνδεδεμένη μάλιστα με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη και την απειλή της απόλυσης να πλανάται ως απειλή απέναντι στις όποιες αντιστάσεις.
Δεν είναι ανίκητοι. Μπορούμε να επιβάλλουμε τις εξελίξεις, φθάνει να το πάρουμε απόφαση…
Αυτή η Κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγκρουση με τους εργαζόμενους και την 
κοινωνία και πρέπει μαζί με την πολιτική της να ανατραπεί.
Τα συνδικάτα πρέπει τώρα να πρωτοστατήσουν να γιγαντωθεί το κίνημα 
αντίστασης και ανυπακοής απέναντι στα ανακυκλούμενα αδιέξοδα 
των εφαρμοζόμενων πολιτικών, να οργανώσουν πολύμορφες μαχητικές κινητοποιήσεις
 και δράσεις, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια θετική διέξοδο 
για τους εργαζόμενους, το λαό και τη χώρα.
Απαιτείται να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, στη βάση των εργαζομένων, 
 στα πρωτοβάθμια σωματεία, εκεί που η ανάγκη, η αυτενέργεια και η 
 ευρηματικότητα των μελών τους μπορούν να συγκροτούν μια νέα 
αγωνιστική ενότητα, απέναντι στα νέα προβλήματα, που έχουν προκύψει, 
έξω από τις αφυδατωμένες λειτουργίες και σκοπιμότητες, που φαίνεται
 να ριζώνουν στο επίπεδο της ηγεσίας.
Οι απεργιακοί αγώνες, οι λαϊκές συνελεύσεις, οι μαζικές διαδηλώσεις, 
οι γεμάτες πλατείες, τα πρώτα κοινά βήματα συμπόρευσης συνδικάτων 
και πλατειών μας δείχνουν το δρόμο.
Δοκιμάστηκε η αντοχή, η διάρκεια, η επιμονή και επιβεβαιώθηκε 
ότι υπάρχουν αποθέματα δύναμης στο μαζικό λαϊκό κίνημα. Γεννήθηκαν 
ελπίδες και εξαρτάται και από τη δική μας επίμονη στόχευση να μπουν τα συνδικάτα
 σεμια τροχιά ανασυγκρότησης και νίκης.
Συναδέλφισσες,συνάδελφοι
    Η Αγωνιστική Συνεργασία πιστεύει ότι οι εκλογές της 14ης Δεκεμβρίου
 για ανάδειξη νέου Δ.Σ. πρέπει να μετατραπούν σε εκλογές καταδίκης 
των κυβερνητικών πολιτικών. Οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να σταματήσουν 
και τις πιο σκληρές επιλογές, αρκεί να το θελήσουν. Ο συντονισμός και η 
συνεργασία του συνδικαλιστικού κινήματος πάνω στα μικρά και μεγάλα
 προβλήματα μπορεί να ανακόψει και τα πιο σκληρά μέτρα. Πιστεύουμε 
σε ένα κίνημα εκπαιδευτικό-συνδικαλιστικό  με συνείδηση του ρόλου του, 
σταθερά προσανατολισμένου στην ανάπτυξη των αγώνων που θα 
ανταποκρίνεται στις ευαισθησίες, θα επιβραβεύει την πρωτοβουλία, 
θα δέχεται την αυτενέργεια και θα δοκιμάζει το καινούριο.
    Εμείς επιμένουμε στην επιτακτική ανάγκη το μάθημα σε κάθε τάξη 
να ζωντανέψει, να γίνει εναλλακτικό,ανατρεπτικό, ελκυστικό. Να 
μιλήσει στην καρδιά και στο νου του εφήβου, να παρασύρει  στο παιχνίδι 
της γνώσης τη νεολαία, να αλλάξει συνειδήσεις. Να βγει το μάθημα από τις 
τάξεις, να ενωθούν οι εμπειρίες και οι πρωτοβουλίες των σχολείων  
της κάθε περιοχής σε ένα μεγάλο μορφωτικό-πολιτιστικό ρεύμα. Ένα 
 κίνημα διεκδίκησης της γνώσης και του πολιτισμού, ένα κίνημα που θα
 ζωγραφίζει το σχολείο του δικού μας μέλλοντος.
    Καλούμε τους συναδέλφους να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο
 της Αγωνιστικής Συνεργασίας-ΣΕΚ και να πουν ΝΑΙ στη Δημοκρατία,
 στη Διαφάνεια, στην Αντικειμενικότητα, στη Συλλογικότητα και 
 στην παιδαγωγική αυτονομία του εκπαιδευτικού.

Η Αγωνιστική Συνεργασία σας καλεί να στηρίξετε με την ψήφο σας αυτό που όλους μας ενώνει, να φύγει η κυβέρνηση,
η τρόικα και το μνημόνιο.

   

   Νοέμβρης 2011

Στις    εκλογές  για  την  ΕΛΜΕ
Ψηφίζουμε – στηρίζουμε
Το ψηφοδέλτιο
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις)
Βιτσαξής Μιχάλης
6ο ΓΕΛ Αιγάλεω
Δημήτρουλας Γιώργος
Εσπερινό Λύκειο Αιγάλεω
Καλογιαντσίδης Θανάσης
3ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου
Καπετανίδου Θεοδοσία
6ο ΓΕΛ Αιγάλεω
Κορδής Νεκτάριος
6ο ΓΕΛ Αιγάλεω
Κρητικού Τριανταφυλλιά
ΕσπερινόΓυμνάσιο Αιγάλεω
Κωνσταντίνου Μηνάς
1ο Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας
Λαμπρόπουλος Γιώργος
4ο ΓΕΛ Αιγάλεω
Μαστοράκη Έλενα
ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω
Μαυρόπουλος Δημήτρης
3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
Νομίδη Κατερίνα
1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου
Νταλέ Ζαχαρούλα
ΕΠΑΣ Χαϊδαρίου
Παπαδάκης Παναγιώτης
1ο Εσπ. ΕΠΑΛ Αιγάλεω
Παπαδόπουλος Ιορδάνης
2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου
Πατρέλλη Μαρία
1ο Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας
Σπάθης Μάριος
1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω
Σταθόπουλος Ανδρέας
6ο ΓΕΛ Αιγάλεω
Φραγκίσκος Νίκος
1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω