ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ»
«ΔΙΑΛΟΓΟΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
19-1-2012

Η τρικομματική συγκυβέρνηση της Τρόικα και των δανειστών αφού αποφάσισε και υλοποιεί τα πιο βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων των Δημοσίων Υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών, καταφεύγει στον «κοινωνικό διάλογο» για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Στα πλαίσια αυτά αποφάσισε να «νεκραναστήσει» το Εθνικό Συμβούλιο Διοικητικής «Μεταρρύθμισης» για να «νομιμοποιήσει» και νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Μετά την «καρατόμηση» των μισθών και των συντάξεων, μετά την απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο μέσω της εφεδρείας και της συνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, την ουσιαστική κατάργηση της μονιμότητας μέσω της κατάργησης υπηρεσιών, η τρικομματική συγκυβέρνηση προσπαθεί να βρει κοινωνική και πολιτική στήριξη στα νέα βάρβαρα σχέδιά της.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής αλλά και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στους δανειστές για αποχώρηση μέχρι το 2015 150.000 εργαζομένων από το Δημόσιο, τον περιορισμό κατά 30% των οργανικών μονάδων, την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, την «αξιολόγηση» υπηρεσιών και προσωπικού, για να δικαιολογήσει την πολιτική διάλυσης των υπηρεσιών και τις απολύσεις προσωπικού καλεί σε έναν ψευτοδιάλογο τους κοινωνικούς φορείς , προκειμένου να συζητήσει με πιο τρόπο θα τα υλοποιήσει αυτές τις αντεργατικές ανατροπές και να νομιμοποιήσει αυτές τις επιλογές.
Οι στόχοι της Τρόικα και των δανειστών και της τρικομματικής  κυβερνητικής Τρόικα της χώρας μας είναι συγκεκριμένοι και οδηγούν στη διάλυση της κοινωνίας και της χώρας.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όχι μόνο δεν πρέπει να συμμετέχει σ’ αυτό το διάλογο, αντίθετα πρέπει να τον καταγγείλει και να οργανώσει την αντίσταση και τον αγώνα των εργαζομένων για ανατροπή αυτών των μεθοδεύσεων και συνολικά αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]