ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23
Αιγάλεω Τ.Κ.12242                                                                                   Αιγάλεω   9-2-2011
Τηλ – Fax  5910896                                                                          
ΠΡΟΣ:
τον κ. Δήμαρχο Χαϊδαρίου
ΚΟΙΝ:
Αντιδήμαρχο Παιδείας
                                                                                                            ΔΕΠ,
                                                                                                            Πρόεδρο Δημοτ. Συμβουλίου
                                                                                                            Δημοτικό Συμβούλιο  

Θέμα: Διαμαρτυρία για συμμετοχή της ΕΛΤΕΕ στη ΔΕΠ Χαϊδαρίου

Κύριε Δήμαρχε

    Το Δ.Σ της Β’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγ. Βαρβάρα) διαμαρτύρεται για την απόφαση του Δήμου Αιγάλεω να συμπεριλάβει εκπρόσωπο της ΕΛΤΕΕ στη συγκρότηση της Δ.Ε.Π Χαϊδαρίου.
    Σας ενημερώνουμε πως μετά την ψήφιση του Ν.1566/85 η δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ενιαία και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η διοικητική διάκρισή της  σε «γενική – τεχνική». Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διορίζονται ή μετατίθενται στην περιοχή μας διατίθενται απ’  τις διευθύνσεις εκπαίδευσης στα σχολεία ανάλογα με την ειδικότητά τους και τις διδακτικές ανάγκες των σχολείων.
    Ακόμη σας ενημερώνουμε πως η ΕΛΤΕΕ θεωρείται απ’ το συνδικάτο μας και την ΟΛΜΕ διασπαστικό σωματείο στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πως δεν έχει αναγνωριστεί από την ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα σας αναφέρουμε πως τα μέλη του σωματείου αυτού στην περιοχή του Δήμου σας είναι ελάχιστα και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών της περιοχής σας συμμετέχει και εκφράζεται από την  ΕΛΜΕ μας.
    Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ πιστεύει πως αν ο Δήμος επιθυμεί πραγματικά την ουσιαστική συμμετοχή των καθηγητών στα ζητήματα της εκπαίδευσης της περιοχής του, θα πρέπει να αποκλείσει τη συμμετοχή του εκπροσώπου της ΕΛΤΕΕ και να ορίσει ως μοναδικό εκπρόσωπο των καθηγητών της περιοχής στη ΔΕΠ τον εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ. Η συνύπαρξή μας και η ισότιμη αντιμετώπισή μας με ένα διασπαστικό σωματείο που δεν εκπροσωπεί τους συναδέλφους μας  δημιουργεί ουσιαστικό πρόβλημα  δημοκρατικής λειτουργίας και γνησιότητας της έκφρασης της βούλησης του κλάδου μας στα ζητήματα παιδείας στο Δήμο σας. Πιστεύουμε πως αν ο Δήμος πραγματικά επιθυμεί την παρουσία της ΕΛΜΕ στους «κοινωνικούς εταίρους» που διαλέγονται για τα προβλήματα της εκπαίδευσης, θα πρέπει να ακυρώσει τη συμμετοχή του εκπροσώπου της ΕΛΤΕΕ στη ΔΕΠ.
     Τέλος το Δ.Σ της ΕΛΜΕ μας πιστεύει πως η εκπροσώπησή του είναι απαραίτητη και στη Σχολική Επιτροπή για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου σας όπου αποφασίζεται η κατανομή των κονδυλίων στα σχολεία.
     Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ σας έχει απευθύνει παρόμοια επιστολή από το 2009, απάντηση στην οποία δεν έχουμε πάρει μέχρι σήμερα! Ελπίζουμε ο Δήμος σας, αυτή τη φορά να απαντήσει στο σωματείο των εκπαιδευτικών.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]