ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


´ôΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
   Το Υπουργείο Παιδείας επανέρχεται στην γνωστή θέση του για επείγουσες συγχωνεύσεις σχολείων ζητώντας από τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάθε νομού την εφαρμογή του νόμου περί μεταβολών σχολικών μονάδων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έτσι μετά το πρώτο χτύπημα  το 2011 που είχε σαν αποτέλεσμα 1050 σχολεία λιγότερα, ξεκινά ο δεύτερος γύρος.  Η εκπαίδευση λοιπόν είναι και πάλι αντιμέτωπη με την επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει σχολεία. Για το Υπουργείο Παιδείας του Μνημονίου, η εκπαίδευση αντιμετωπίζεται ως κόστος και οι δαπάνες για την παιδεία ως διαφυγόντα κέρδη για τις τράπεζες.
   Γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις αυτές εφαρμόζονται ενόψει του νέου μνημονίου και έχουν ως κύριο στόχο την περαιτέρω περικοπή των δαπανών για την εκπαίδευση, την προώθηση του σχολείου της αγοράς και την τελική διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Ξέρουμε ότι αν περάσουν, θα εξαναγκαστούν σε υποχρεωτικές μετακινήσεις πολλοί μαθητές, θα μεγαλώσει ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, θα πέσει πολύ χαμηλά η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και θα χαθούν οργανικές θέσεις πολλών συναδέλφων. Είναι ξεκάθαρο πως οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, μαζί με το κλείσιμο των υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης (βιβλιοθήκες, συμβουλευτικοί σταθμοί, δομές ΣΕΠ, κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ.λπ.) χρησιμοποιούνται από τη μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων προκειμένου να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο ο δημόσιος τομέας και να προωθηθούν απολύσεις εκπαιδευτικών.
   Οι λογικές κάποιων ότι έχουμε πολλά σχολεία στην περιοχή μας και συνεπώς κάποια από αυτά πρέπει να κλείσουν μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους. Ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης  κ. Ζαφειρακίδης οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και  να μη συναινέσει για δεύτερη φορά σε συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων στη Γ΄Αθήνας.
   Τα Δ.Σ. των Β΄, Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής με παρακαταθήκη την περσινή αγωνιστική εμπειρία θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν   ξανά οποιαδήποτε συγχώνευση-κατάργηση σχολείου. Ενημερώνουμε τους συλλόγους γονέων, συμμετέχουμε και συμβάλουμε στη δημιουργία τοπικών επιτροπών αγώνα σε κάθε «υποψήφιο» για κλείσιμο-συγχώνευση σχολείο και με τη συλλογή υπογραφών απαιτούμε από τα αντίστοιχα Δημοτικά συμβούλια να πάρουν ξεκάθαρες αποφάσεις εναντίωσης  σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων.
   Με αυτό το ψήφισμα δεσμευόμαστε ως εκπαιδευτική κοινότητα ότι θα προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες για το συντονισμό των γονέων, μαθητών και των τοπικών κοινωνιών ώστε να μην επιτρέψουμε κανενός είδους συγχώνευση ή κατάργηση σχολικής μονάδας. Ως πρώτη δράση καλούμε την επόμενη εβδομάδα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας ( θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για την ακριβή ημέρα και ώρα)
 9 ΦΛΕΒΑΡΗ  2012
Β΄ Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]