ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΑΙΓΑΛΕΩ – ΧΑΪΔΑΡΙ – ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ)

   Η επίσημα πλέον δηλωμένη πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας για υποχρεωτική και καθολική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών από την επόμενη σχολική χρονιά έχει έναν και μοναδικό στόχο, την επιλογή των σχολείων που πρόκειται να κλείσουν και των εκπαιδευτικών που θα απολυθούν.
   Όσα  ψέματα και να πει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και ο μηχανισμός του δεν μπορούν να κρύψουν πλέον ότι πρόθεση τους είναι η κατάργηση όσων έχουν μείνει από τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Γιατί είναι αυτοί που έκλεισαν 1050 σχολεία πέρσι, κατάργησαν τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης, μείωσαν στο μισό και παραπάνω  την επιχορήγηση για τη λειτουργία  των σχολείων,  ακόμη και τώρα αφήνουν σχολεία χωρίς βιβλία.
   Κανέναν δεν μπορούν να κοροϊδέψουν πλέον αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο 1 και το μνημόνιο 2, την εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τη  δραματική υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων και τα εξοντωτικά χαράτσια.
   Είναι επικίνδυνοι για τον τόπο και τους εργαζόμενους αυτοί που έφθασαν με την πολιτική τους την επίσημη καταγεγραμμένη  ανεργία σε πάνω από ένα εκατομμύριο, οδηγούν τα νέα μορφωμένα παιδιά στην μετανάστευση για να βρουν εργασία, μετέτρεψαν το λαό μας σε διεθνή επαίτη που προκαλεί τα αισθήματα οίκτου και ελεημοσύνης στους άλλους λαούς.
   Η Γενική Συνέλευση της Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής δηλώνει ότι δε θα επιτρέψει να ολοκληρωθεί το έγκλημα που συντελείται στην δημόσια εκπαίδευση της πατρίδας μας με την εφαρμογή της  αξιολόγησης. Καλεί τους συναδέλφους συντεταγμένα, συλλογικά να την ακυρώσουν στην πράξη. Ζητά από τα στελέχη της εκπαίδευσης που θα κληθούν να αξιολογήσουν να αρνηθούν να συμβάλουν στη χειραγώγηση, τη μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση συναδέλφων ή ακόμη χειρότερα στην απόλυση τους και να εφαρμόσουν, ως οφείλουν, τις αποφάσεις του κλάδου.
   Η αξιολόγηση που ετοιμάζουν δε θα περάσει. Γι΄ αυτό προτείνουμε:
·         Να πραγματοποιηθούν σε όλα τα σχολεία συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων, στις οποίες το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα ενημερώνει για τους πραγματικούς στόχους της λεγόμενης αξιολόγησης.
·         Μέσα στα πλαίσια αυτά καλεί τους συναδέλφους και τους Συλλόγους των Διδασκόντων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απέχουν από διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση.
·         Καλούμε τους σχολικούς συμβούλους, τους Διευθυντές σχολείων και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να πάρουν σαφή θέση ότι δεν θα γίνουν ο δούρειος ίππος της εξαθλίωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών. Κανείς εκπαιδευτικός αξιολογητής. Κανείς εκπαιδευτικός συνεργός στις απολύσεις. Δεν έχει θέση στον κλάδο όποιος συνεργήσει σε απολύσεις. Πρέπει να διαλέξουν όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης με ποιον είναι: με το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό ή με την τρόικα και την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου.
·         Η Γ.Σ. καλεί το Δ.Σ. να ακυρώσει στην πράξη όλες τις διαδικασίες προετοιμασίας της εφαρμογής  της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολείων.

Αιγάλεω 15-3-2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]