ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Ανακοίνωση της Ανανεωτικής Κίνησης Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών: Αυτοματοποίηση των απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία
 
Προξενεί κατάπληξη στην εκπαιδευτική κοινότητα η εμμονή του κ. Μπαμπινιώτη, λίγες μόνο μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του, να περιφέρει από νομοσχεδίου εις νομοσχέδιον, τροπολογία του, πουαφαιρεί  τον έλεγχο της καταχρηστικότητας των απολύσεων από τα ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ και  στοχοποιεί τους ασυμβίβαστους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, που τροφοδότησαν με τις καταγγελίες τους τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, και συνέβαλαν αποφασιστικά στην αποκάλυψη σοβαρών παρανομιών στην λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων.
Η κίνηση αυτή αποτελεί σκάνδαλο, διότι ο κ. Μπαμπινιώτης εκτός από Υπουργός Παιδείας της  κυβέρνησης συνεργασίας Πασοκ και ΝΔ είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος της ιδιοκτήτριας των Αρσακείων Σχολείων, Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, η οποία, ως διοικουμένη του Υπουργού κ. Μπαμπινιώτη, επωφελείται τα μέγιστα από τη συγκεκριμένη νομοθετική του κίνηση. Αυτή η τροπολογία είναι προφανώς άσχετη με κάθε έννοια δημοσιονομικής εξυγίανσης των οικονομικών μεγεθών της χώρας, όπως εξαγγέλθηκε ότι θα είναι κατά αποκλειστικότητα το νομοθετικό έργο της σημερινής κυβέρνησης, και αποτελεί απόδειξη ότι οδηγούμεθα σε μία ακόμη περίπτωση απόσυρσης του όποιου κρατικού ελέγχου από τη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό έχει ευρύτερη σημασία γιατί οξύνει περαιτέρω τις εκπαιδευτικές και επομένως τις κοινωνικές ανισότητες.
Η Ανανεωτική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών καλεί τον υπουργό Παιδείας να αποσύρει την αντιδημοκρατική και βλαπτική για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και την Ελληνική κοινωνία συγκεκριμένη τροπολογία και να προχωρήσει σε έναν ειλικρινή διάλογο με τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για την από κοινού αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]