ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Χαλάνδρι Μάιος 2012

ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ  ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ;

Ακόμα ένα χτύπημα από την πολιτική των μνημονίων για τα σχολεία των παιδειών μας. Η αλλαγή του εθνικού Ιδρύματος Νεότητας σε Ίδρυμα Νεολαίας και διά Βίου Μάθησης επέφερε μία σημαντική αλλαγή. : το νέο πια Ίδρυμα παύει να χρηματοδοτεί την πληρωμή των  σχολικών  καθαριστριών από τον Σεπτέμβρη του 2012.

Για να καλυφθεί το κενό αυτό θα πρέπει το υπουργείο εσωτερικών να εγγράψει πίστωση  στον προϋπολογισμό του που με απόφαση του αρμόδιου υπουργού θα κατανέμεται στους δήμους  και οι δήμοι να προχωρήσουν σε σύναψη αμαρτωλών συμβάσεων μίσθωσης έργου με τις καθαρίστριες αυτές πράγμα ούτως ή άλλως όχι και τόσο ηθικά νόμιμο.

Η διαδικασία αυτή δεν είναι και η πιο σύντομη καθώς θα πρέπει να υπάρχει εγκύκλιος από το υπουργείο εσωτερικών η οποία μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει, να έχει κατατεθεί αίτημα του δήμου, να έχει εγκρίνει η περιφέρεια, και μετά να γίνει  διαγωνισμός από το ΑΣΕΠ πράγμα που από μόνο του είναι μεγάλη διαδικασία. Ζήσε Μάη μου….

Γιατί Μάη έχουμε και η σχολική χρονιά κλείνει και καμία ενέργεια δεν φαίνεται να υπάρχει από μεριάς του δήμου Χαλανδρίου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα είτε πιέζοντας την κεντρική διοίκηση είτε ανακοινώνοντας στην πόλη με δημόσιο τρόπο το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Είναι πολύ πιθανόν με τις ημέρες να τρέχουν να βρεθεί όλη η σχολική κοινότητα τον Σεπτέμβρη σε μεγάλο αδιέξοδο και να έχουμε την πρώτη σοβαρή ιδιωτικοποίηση λειτουργιών της σχολικής καθημερινότητας όπως η καθαριότητα.

Η μανιέρα είναι γνωστή και από άλλες περιπτώσεις. Η αδυναμία υλοποίησης  - για διοικητικούς λόγους όπως η έλλειψη στοιχειωδών αντανακλαστικών των δήμων και της κεντρικής διοίκησης – μαζί με την ελλιπή χρηματοδότηση των σχολείων, να οδηγήσει ως ώριμο φρούτο τις σχολικές επιτροπές  στα πρώτα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας που θα εισβάλλουν στα σχολεία των παιδιών μας.

Ακόμα και έτσι όμως πάλι παραμένει το ερώτημα το ποιος θα τα πληρώνει αυτά τα ιδιωτικά συνεργεία και βέβαια μένει να προσδιοριστεί και το πόσο. Για άλλη μία φορά θύμα ή κορόϊδο υπάρχει και δεν είναι να απορήσει ο κάθε γονιός αν τον Σεπτέμβρη μαζί με την θέρμανση που θα έχει εκτοξευτεί σε ύψη θα του ζητήσουν να πληρώσει και για την καθαριότητα του σχολείου. Έτσι για να σηκωθούμε λίγο ακόμα λίγο ψηλότερα. 

Σημ: Αλήθεια τι θα γίνουν οι 16 καθαρίστριες των δημοτικών και οι 12 των γυμνασίων λυκείων των σχολείων του Χαλανδρίου;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]