ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΘΕΜΑ: ΣΟΒΑΡΑ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Μετά τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου εξακολουθούν να υπάρχουν  αρκετά εναπομείναντα λειτουργικά κενά στην περιοχή μας. Έτσι διαπιστώνουμε ότι 40 μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων υπάρχουν πάνω από 25 συνολικά κενά στις ειδικότητες ΠΕ02 , ΠΕ03, ΠΕ04,ΠΕ08,ΠΕ09,ΠΕ13,ΠΕ17,ενώ παρατηρούνται 13 κενά στην ειδικότητα ΠΕ14 (ιατροί,οδοντίατροι,φαρμακοποιοί,νοσηλευτές)!Οι μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ συνεπώς αδυνατούν να κάνουν μαθήματα που έχουν σχέση με την ειδικότητα αυτή. Παράλληλα εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία των ειδικών σχολείων της περιοχής και του Μουσικού σχολείου Ιλίου, λόγω ελλείψεων προσωπικού και της μεταφοράς μαθητών που δεν έχει λυθεί ακόμη!
   Την ίδια στιγμή στην Επαγγελματική Εκπαίδευση κυρίως, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε βιβλία! Βιβλία τα οποία θα επιστρέφονται από τους μαθητές για να ξαναχρησιμοποιηθούν για τρία χρόνια!!! Κάτι που σημαίνει ότι ο μαθητής δε θα μπορεί να σημειώσει οτιδήποτε στο βιβλίο του αφού διαφορετικά θα καλούνται οι γονείς του να πληρώσουν την αξία του!
   Μετά τις  εξελίξεις αυτές, γίνεται πλέον φανερό  σε όλους ότι τα «διορθωτικά μέτρα εξορθολογισμού» που καιρό τώρα «διαρρέουν» από τους υπηρεσιακούς παράγοντες είναι μπροστά μας. Ο Υπουργός Παιδείας (;) ανακοινώνει σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι συγχωνεύσεις θα φτάσουν στο 10% των σχολικών μονάδων, κάτι που σημαίνει 1500 σχολεία λιγότερα!!! Ο αγώνας της Διαμαντοπούλου, τώρα δικαιώνεται… Κάτι τέτοιο σε συνδυασμό με την προωθούμενη αύξηση του ωραρίου και την υποχρεωτική αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, σημαίνει χιλιάδες πλεονάσματα δασκάλων και καθηγητών τη στιγμή που οι «σωτήρες» της πατρίδας κάτω από την πίεση της Τρόϊκας θα «αναγκαστούν» τελικά να απολύσουν δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους!
   Απέναντι στην μνημονιακή λαίλαπα της κυβερνητικής τρόϊκας, στην απαξίωση και κατασυκοφάντησή μας από τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ και τη συνειδητή προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, η μόνη απάντηση είναι η συλλογική αντίσταση και αλληλεγγύη.
Και η απάντηση πρέπει να δοθεί ΤΩΡΑ!


 ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ  ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ
                        ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
                                                 Κιν. 6977513534 – nekordis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]