ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΚΟΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14 Νοεμβρίου: Ένα βήμα μπροστά για την ενότητα των ευρωπαϊκών λαών 
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων πολιτών γέμισαν χθες τους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων ενάντια στη λιτότητα. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες συντονίστηκαν, για να υπερασπιστούν την εργασία και τη ζωή, ενάντια στα συμφέροντα των τραπεζών και των αγορών. 
Στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου οι μαζικές απεργίες και διαδηλώσεις ανέδειξαν την απόρριψη της λιτότητας και τη διεκδίκηση της δημοκρατίας από τους λαούς που αντιμετωπίζουν τη βαρβαρότητα της τρόικα και το ξεπούλημα από τις κυβερνήσεις τους. Σε αυτές τις χώρες, που βρίσκονται σε μεγάλη οικονομική ύφεση και βιώνουν ανθρωπιστική κρίση, οι δεσμοί μεταξύ των εργατών, των ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.   
Οι κοινωνικές και πολιτικές απαντήσεις είναι ακόμη άνισες στις διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό αλλάζει μέσα από μια μακρά πορεία. Παρόλα αυτά, χθες έγινε ένα βήμα μπροστά για την ενότητα των ευρωπαϊκών λαών, που γεννά την ελπίδα για το μέλλον της Ευρώπης. 
Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς χαιρετίζει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που απέργησαν για τα δικαιώματα όλων, καθώς και όλες τις κινητοποιήσεις και δράσεις αλληλεγγύης που έλαβαν χώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
15 Νοεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]