ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



Όχι στις νέες απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων
Στον Προκρούστη τα κοινωνικά αγαθά, σε διάλυση οι δημόσιες υπηρεσίες.
Η τρικομματική κυβέρνηση ψήφισε πρόσφατα το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο και τον συνακόλουθο κρατικό προϋπολογισμό, που οδηγούν την κοινωνία σε διάλυση και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα.
Τα μέτρα που ψηφίστηκαν για το Δημόσιο υλοποιούν τις βάρβαρες μνημονιακές δεσμεύσεις για απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.
Θέλουν να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες, να υποβαθμίσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία η παιδεία η κοινωνική πρόνοια. Θέλουν να παραχωρήσουν αυτούς τους τομείς σε ιδιώτες, υποχρεώνοντας οι πολίτες που σήμερα δεν τα βγάζουν πέρα, να πληρώνουν από την τσέπη τους για να έχουν αυτές τις υπηρεσίες.
Ήδη μέχρι το τέλος του έτους έχουν δεσμευτεί να απολύσουν πάνω από 2000 υπαλλήλους ενώ για το 2013 προβλέπεται ο αριθμός αυτός να φτάσει τις 25000.
Είχε προηγηθεί βεβαίως το μέτρο της εφεδρείας, με το οποίο οδηγήθηκαν αρκετοί Δημόσιοι Υπάλληλοι σε απόλυση, ενώ πάνω από 15000 αναγκάστηκαν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα για να το αποφύγουν.
Σήμερα με πρωτεργάτη τον Δημαρίτη Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη απολύονται μέσω της «διαθεσιμότητας», από την ημέρα δημοσίευσης του νόμου σφαγείου, οι πρώτοι εργαζόμενοι που ανήκουν σε διοικητικούς κλάδους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το επόμενο κύμα απολύσεων θα προέλθει από την συγχώνευση και κατάργηση υπηρεσιών, από την «αξιολόγηση» και τις  λίστες πλεονάζοντος προσωπικού. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη σε κανέναν εργαζόμενο. Οι απολύσεις αποτελούν απειλή για όλους. Τον προηγούμενο χρόνο ξεκίνησαν με όσους ήταν κοντά στη σύνταξη, σήμερα με τους αορίστου χρόνου και όσους έχουν πειθαρχικές εκκρεμότητες, αύριο το μέτρο θα επεκταθεί σε όλους.
Οι μαζικές υποχρεωτικές μετατάξεις, χωρίς κανένα κριτήριο, πέρα από τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργηθούν στις υπηρεσίες θα δημιουργήσουν και τεράστια κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους και ίσως αρκετούς να τους οδηγήσουν και στην υποχρεωτική παραίτηση.
Η νέα αυταρχική τροποποίηση των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων, δεν γίνεται για να αντιμετωπίσει φαινόμενα διαφθοράς και συναλλαγών που υπάρχουν και μένουν ατιμώρητα, αλλά για να καθυποτάξει, να εκφοβίσει και να διώξει δημοσίους υπαλλήλους, θέτοντάς τους σε καθεστώς αργίας για κάθε είδους παράπτωμα – ακόμα και ήσσονος σημασίας – με υποκειμενική κρίση, καταργώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας.
Οι πολιτικές και τα μέτρα που προωθούνται από την τρικομματική κυβέρνηση δεν έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν τα υπαρκτά προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά αντίθετα για να συρρικνώσουν δραματικά την παροχή κοινωνικών αγαθών στους πολίτες, να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες και να απολύσουν προσωπικό. Ταυτόχρονα θα εντείνουν τα κομματικο-πελατειακά φαινόμενα στο χώρο του Δημοσίου, με στόχο την τακτοποίηση ημετέρων και τη δίωξη των μη αρεστών.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση εκτιμά ότι η μάχη κατά των απολύσεων, είτε αυτών που προωθούνται τώρα για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, είτε αυτών που ακολουθούν μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης υπηρεσιών και της αξιολόγησης προσωπικού, είτε αυτών που αντιστοιχούν στις εκβιαστικές αποχωρήσεις χιλιάδων εργαζομένων μέσω των υποχρεωτικών μετατάξεων είναι η κορυφαία για το συνδικαλιστικό κίνημα στο δημόσιο.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τα μέλη και τους φίλους της να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σε αυτή τη μάχη. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση αυτή στα χέρια τους.
Τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι Ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ να οργανώσουν τον αγώνα για να αποτραπούν οι απολύσεις παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα που δεν θα επιτρέψουν στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης να υλοποιήσει τους στόχους της.
14/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]