Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012


Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δελτίου Τύπου
Απολύσεις προσωπικού σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Με αποφάσεις που λαμβάνονται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, η τρικομματική κυβέρνηση αποφασίζει και διατάσσει  την απομάκρυνση διοικητικού προσωπικού από τα ΑΕΙ της χώρας, διαλύοντας με τον τρόπο αυτό τη Ιδρύματα ενώ τα εξαθλίωσε οικονομικά με την καταλήστευση των αποθεματικών τους και τις μειώσεις στους προϋπολογισμούς.
Οι νομοθετικές πράξεις «εκτάκτου ανάγκης» με πρόσχημα μια καινούργια δόση από τους πιστωτές έχουν ως αποτέλεσμα να φτάσουν τα ΑΕΙ της χώρας σε απόλυτο διοικητικό και λειτουργικό αδιέξοδο, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων.
Αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η μανία των κυβερνητικών αποφάσεων, αφού ενώ ψηφίζονται Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου την επόμενη ημέρα κοινοποιούνται εγκύκλιοι που αλλάζουν ό,τι έχει ήδη ψηφιστεί. Η ανάλγητη τρικομματική κυβέρνηση υλοποιεί κάθε προσταγή της τρόικα και των συμμάχων της και ως στόχο έχει τη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Ανώτατης Εκπαίδευσης, την ίδια στιγμή που επιτρέπει ολοφάνερα τη λειτουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων κατά απόλυτη παράβαση του άρθρου 16 του Συντάγματος!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα στηρίξει τους αγώνες της πανεπιστημιακής κοινότητας για την ακύρωση στην πράξη όλων των μέτρων που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο. Δηλώνει δεν θα επιτρέψει να φτάσει στην ανεργία κανείς από τους ανθρώπους που είναι απαραίτητοι στα Ιδρύματα, κανείς από όλους όσους εργάζονται στα ΑΕΙ.


Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου