ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20-11-2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Η Κυβέρνηση αφού εξάντλησε όλες τις πολιτικές μανούβρες, δημιουργώντας πότε εφησυχασμό και πότε σύγχυση και με την ανοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, γύρω από το κρίσιμο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, άνοιξε πόρτες και παράθυρα για τη γενίκευση οριστικού ξηλώματος των εργαζομένων από τις θέσεις εργασίας τους.
Η Κυβέρνηση Σαμαρά με τη φιλική συμμετοχή των Βενιζέλου – Κουβέλη αναλαμβάνει η ίδια το ρόλο του πρόθυμου, επιβάλλοντας την εσχάτη των ποινών σε χιλιάδες εργαζόμενους και την ένταξή τους στο καθεστώς της εξαθλιωτικής ανεργίας.
Αυτή η επιλογή, είναι συνειδητή με σκοπό να ξηλώσει και τα τελευταία συνταγματικά «εμπόδια» για την προστασία της εργασίας και να αποψιλώσει διαδοχικά τις δημόσιες υπηρεσίες προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου.
Μια τέτοια απόφαση έρχεται να προστεθεί στην αυταρχική και ολοκληρωτική αντίληψη περί διακυβέρνησης, με τις διαδοχικές εκδόσεις πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και περιφρονώντας κάθε ίχνος κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Η επιλογή των απολύσεων, παρά τα όσα αντίθετα για προπαγανδιστικούς λόγους υποστηρίζει η Κυβέρνηση ότι δήθεν προστατεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, είναι πολιτική επιλογή συνολικού αφανισμού και εξαθλίωσης των εργαζομένων και σε ιδιωτικό και σε δημόσιο τομέα.
Η σιωπή, για ακόμα μια φορά της ΓΣΕΕ αντικειμενικά διευκολύνει την Κυβέρνηση στην προσπάθειά της να επιβάλλει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τη διαίρεση των εργαζομένων. Ουσιαστικά βάζει πλάτη στην κυβερνητική προπαγάνδα και εξυπηρετεί τις στοχεύσεις των δανειστών και των εργοδοτών.
Καλούμε τη ΓΣΕΕ να συγκαλέσει άμεσα κοινή συνεδρίαση με την ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων με ενιαίο και μαζικό τρόπο, αχρηστεύοντας κάθε προσπάθεια διαίρεσης των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]