ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ)
Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Ο, άγρια ταξικός, προϋπολογισμός του 2013 και το νέο πακέτο μέτρων  που ψηφίστηκε από τους 153 «σωτήρες» της πατρίδας, μετατρέπουν τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική «έρημο», «βιάζουν» τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των πολιτών και αφαιρούν την ελπίδα από το λαό. Μας οδηγούν πολλές δεκαετίες πίσω, χωρίς φάρμακα και δημόσια περίθαλψη, χωρίς σχολεία και πανεπιστήμια, χωρίς μέλλον, με ατελείωτες στρατιές ανέργων, αυτόχειρων και απελπισμένων.
   Τα μέτρα των 11,5 δις του προϋπολογισμού του 2013 και το συνολικό «πακέτο» του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την περίοδο 2013-2016, ύψους 18,9 δις ευρώ «στάζουν αίμα»: ακρωτηριάζουν μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και εργασιακά δικαιώματα, κατεδαφίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας και κορυφώνουν την κοινωνικά βάρβαρη φοροεπιδρομή σε βάρος του ελληνικού λαού, φθάνοντας στο σημείο να θεωρεί τεκμήρια τα παιδιά σε μια οικογένεια!
   Στους καιρούς των μνημονίων η εκπαίδευση βρίσκεται στο στόχαστρο αφού θεωρείται «βαρίδι» για την οικονομία. Έτσι προωθούνται νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, επανέρχονται τα 30άρια τμήματα, την ώρα που ψηφίστηκαν οι υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους σε περιπλανώμενους Ιουδαίους, διαλύοντας οικογένειες και εργασιακές σχέσεις! Παράλληλα επιδιώκονται μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο με στόχο 2000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2012. Μάλιστα η συμμετοχή υπαλλήλου σε ΕΔΕ πριν καν εκδικαστεί η υπόθεση του θα τον οδηγεί σε αυτοδίκαιη αργία! Οι συνάδελφοι συνεπώς που κατηγορούνται για «σοβαρή απείθεια» ή «ανάρμοστη συμπεριφορά» ή και «έλλειψη αφοσίωσης προς της πατρίδα» και παραπέμπονται σε ΕΔΕ τίθενται αυτομάτως σε αργία!!!
   Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 5 Νοέμβρη έστειλαν δύο ξεκάθαρα μηνύματα:
ü   Η μεγάλη πλειονότητα των καθηγητών/-τριών καταψήφισε τις πολιτικές Κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ, που διαλύουν τη ζωή μας, όπως και του συνόλου των εργαζόμενων, και αποδοκίμασε αυτούς που εφαρμόζουν ή στηρίζουν αυτές τις πολιτικές.
ü  Παράλληλα καταδείχτηκε η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών για τη συνέχιση των αγώνων με στόχο την ανατροπή των νεοφιλευλεύθερων πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.
   Στις 13 Δεκέμβρη οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι θα κληθούν να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ. Τα πρωτοβάθμια σωματεία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα τη νέα χρονιά. Ο συνδικαλισμός που ζήσαμε μέχρι σήμερα, πνίγει την κάθε έννοια της αντιπροσώπευσης και οδηγεί σε μαρασμό τα ίδια τα σωματεία, προτείνοντας είτε λύσεις δήθεν αγωνιστικές χωρίς προετοιμασία, είτε πλειοδοτώντας με προτάσεις εντελώς απολίτικες και αποφλοιωμένες. Οι Γενικές συνελεύσεις απομαζικοποιούνται και το κίνημα των εργαζομένων χάνει έδαφος κάθε μέρα που περνάει. Υποχρέωσή μας λοιπόν είναι πρώτα απ' όλα το σταμάτημα αυτού του κατήφορου και η αναδιάταξη των δυνάμεων της αντίστασης και της προοπτικής. Οι δυνάμεις της Εκπαιδευτικής Αριστεράς καλούνται να αναλάβουν μια μεγάλη ενωτική πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να γίνει πιο ριζοσπαστικό, πιο μαχητικό, πιο αποτελεσματικό, και να συσπειρώσει τους δεκάδες χιλιάδες νέους/-ες εκπαιδευτικούς, που πλήττονται με τον πιο δραματικό τρόπο από τις πολιτικές των κυβερνήσεων της χώρας μας και της τρόικα. Πιστεύουμε ότι οι καθηγητές και οι δάσκαλοι έχουν αυτή τη δύναμη να αφουγκραστούν το σήμερα και να το υπερβούν, προτείνοντας μια κοινωνία που θα βασίζεται στον πυλώνα της πραγματικής παιδείας με κοινωνικό και δημοκρατικό περιεχόμενο και σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη. Αυτό, είμαστε σίγουροι ότι θα αποδεσμεύσει τις δυνάμεις εκείνες που θα οδηγήσουν την κοινωνία να πάρει την τύχη στα χέρια της και να ονειρευτεί ξανά.
   Όταν, λοιπόν, μπαίνει θέμα πια επιβίωσης, όταν καταπατιέται κάθε έννοια δημοκρατίας, όταν στα πάντα κρεμιέται ένα πωλητήριο, όταν η κατάρρευση και η ανέχεια είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα, τότε η εκπαιδευτική αριστερά οφείλει να συνδιαμορφώσει ένα αγωνιστικό, αριστερό, δημοκρατικό, αντιμνημονιακό – αντικαπιταλιστικό μέτωπο αντίστασης. Να καθορίσει τις κόκκινες γραμμές που θα σώσουν ζωές και συνειδήσεις.

Ή εμείς ή αυτοί! Αγώνας Διαρκείας για την Ανατροπή!
Στις 13 Δεκέμβρη στηρίζουμε το ενωτικό ψηφοδέλτιο της
Εκπαιδευτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Ψηφίζουμε Αγωνιστική Συνεργασία
(Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]