ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΘΕΜΑ:
Α.ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Γ.  ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΣΤΗΝ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Το Υπουργείο Παιδείας στις 4-12-12 διαβίβασε οδηγίες για τον υπολογισμό του Γενικού Μέσου Όρου στην Α΄ Τάξη ΓΕΛ για το σχ. έτος 2012-2013. Πώς προκύπτει λοιπόν ο Γ.Μ.Ο;
Ο Γενικός Μέσος Όρος προκύπτει από τη διαίρεση του αθροίσματος των βαθμών ετήσιας επίδοσης των μη κλαδικών μαθημάτων και των γινομένων των βαθμών ετήσιας επίδοσης των κλαδικών μαθημάτων πολλαπλασιαζόμενων επί το πλήθος των κλάδων του μαθήματος, διά του πλήθους των μη κλαδικών μαθημάτων και των κλάδων των μαθημάτων”.
Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο!!!
   Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων καλούνται να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς για « ένα αίνιγμα που απευθύνεται σε δυνατούς λύτες»! Για να βοηθήσω λίγο τους συναδέλφους να γλιτώσουν… το εγκεφαλικό σας στέλνω ένα πίνακα που θα ξεδιαλύνει την απλούστατη οδηγία του υπουργείου! Σας παραθέτω ένα ακραίο παράδειγμα, βάσει του οποίου ένας μαθητής με άθροισμα ετήσιου Μ.Ο. 76 μέχρι το  2011-12 προαγόταν, ενώ από το τρέχον σχ. έτος με άθροισμα 96 θα απορρίπτεται!!! Την ώρα που προωθείται συστηματικά η διάλυση της δημόσιας παιδείας το Υπουργείο μας καλεί να ασχοληθούμε με τόσο «σημαντικά» ζητήματα!
Β. ΣΟΒΑΡΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ
   Στη Γ΄ Αθήνας στις 13-12-12 είχαμε ενδεικτικά τα εξής κενά:110 ώρες ΠΕ02, 35 ώρες ΠΕ03, 90 ώρες ΠΕ04 (ομαδοποιημένα). Τα συνολικά κενά σε όλες τις ειδικότητες ανέρχονται σε 1430 ώρες!!! Είναι προφανές ότι η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί με πολλά από τα υφιστάμενα κενά (κυρίως στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ) να μην καλυφθούν! Την ώρα λοιπόν που τα συνολικά κενά πανελλαδικά υπολογίζονται σε 2000 περίπου το υπουργείο και πολλοί ΔΔΕ δίνουν ακόμη εντολές για συμπτύξεις τμημάτων! Ο υφυπουργός Παιδείας, μάλιστα,  δηλώνει στην ΟΛΜΕ ότι υπάρχουν μόνο 120 πιστώσεις αναπληρωτών αυτή τη στιγμή! Οι μνημονιακές πολιτικές που έχουν διαλύσει την ελληνική κοινωνία, πλήττουν δραματικά και τη δημόσια εκπαίδευση. Ευτυχώς, όμως, που η Πατρίδα μας (ξανα)σώθηκε!
Γ. ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ- Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
   Στις 13-12-12 κατατέθηκε στη Βουλή το Φορολογικό νομοσχέδιο. Τα βασικά του σημεία προβλέπουν την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5000 ευρώ και όλων των εκπιπτόμενων δαπανών (φροντιστηρίων, ασφαλίστρων, ενοικίων, τόκων στεγαστικών δανείων)! Η φοροεπιδρομή που υφίσταται ο ελληνικός λαός από την τρικομματική, μνημονιακή κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Οι κεφαλικοί φόροι, τα «χαράτσια», η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, η εκτίναξη του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και η «φοροτιμωρία» όσων έχουν παιδιά, έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε απόγνωση και την ελληνική οικονομία σε «αργό θάνατο».
   Το 2012 κληθήκαμε να πληρώσουμε εξαπλάσιους φόρους εισοδήματος σε σχέση με το 2011 για λιγότερα μάλιστα εισοδήματα! Τώρα, με τα καινούρια μέτρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για το 2013 θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 2,5 δις ευρώ οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι «μικροί» ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικροϊδιοκτήτες ακινήτων και οι μικρές επιχειρήσεις, όταν με το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται σημαντικότατη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τις μεγάλες ανώνυμες εταιρείες και τους «έχοντες»! Χωρίς φυσικά να περιλαμβάνονται στο ποσό των 2,5 (και πλέον) δις ευρώ τόσο οι προηγούμενοι φόροι-«χαράτσια», καθώς και όλοι εκείνοι οι έμμεσοι φόροι, οι οποίοι εκτοξεύουν τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών, απειλώντας την ίδια την επιβίωση ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων.
   Σας παραθέτω ένα πίνακα για να κατανοήσετε το μέγεθος της φοροληστείας!
Ένα απλό παράδειγμα: Ζευγάρι εκπαιδευτικών με ετήσιο εισόδημα 30000 ευρώ και δύο παιδιά το 2013 θα πληρώσει 980 ευρώ επιπλέον φόρο και 1280 αντίστοιχα αν έχει τρία παιδιά!  Τελικό συμπέρασμα:
«Το 2009 είχαμε 13,5 μηνιάτικα. Με το 1ο Μνημόνιο χάσαμε 1,5 μηνιάτικο, με το 2ο Μνημόνιο χάσαμε άλλα 2 μηνιάτικα και με το 3ο Μνημόνιο χάνουμε άλλο 1 (τυχεροί αυτοί που δεν έχουν παιδιά γιατί χάνουν μόνο μισό - τα δώρα). Τελικό άθροισμα από 13,5 μηνιάτικα φτάσαμε στα 9!΄Αντε νάμαστε γεροί και για τα 6!!!
Δ. ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
   Το τελευταίο διάστημα η κοινή γνώμη «βομβαρδίζεται» από συνεχή δημοσιεύματα με τίτλους: «Καθηγητές της αργομισθίας. Τι κόλπο σκαρφίστηκαν για να εργάζονται δύο ώρες την εβδομάδα»(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 11-11-12) και «Απολυτήριο σε 8500 δασκάλους με ψυχολογικά προβλήματα»( ΕΘΝΟΣ 9-12-12). Τα δημοσιεύματα αυτά διαστρεβλώνουν προκλητικά την εικόνα των εκπαιδευτικών, προωθώντας τελικά την απροσχημάτιστη απόλυσή τους! Η «λογική» τους ισοπεδωτική: «οι εκπαιδευτικοί εργάζονται με μειωμένα ωράρια», είναι «προβληματικοί, φυγόπονοι, επίορκοι, ακατάλληλοι» και για αυτό «πρέπει να απολυθούν»! Η επιχείρηση κατασυκοφάντησης του εκπαιδευτικού κόσμου από «αντικειμενικά» και «ανεξάρτητα» ΜΜΕ συνεχίζεται και γιγαντώνεται! Προφανής στόχος η ελληνική κοινωνία να δεχτεί εύκολα τις απολύσεις χιλιάδων «ακατάλληλων» εκπαιδευτικών! Την ίδια στιγμή ο συνάδελφος Δ/ντης του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών τίθεται σε αργία γιατί μαζί με τους 40 καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών ενέκριναν την δικαιολόγηση απουσιών 3 μαθητών οι οποίοι αντιμετώπιζαν οξύτατα προβλήματα! Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά το «τεκμήριο της αθωότητας» (άρθρο 28 παρ.2 του Συντάγματος) φαίνεται πως στην μνημονιακή Ελλάδα του 2012 δεν ισχύει…
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Οι σχολικές μονάδες δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τον τρόμο ως καθημερινό βίωμα του μαχόμενου εκπαιδευτικού. Το σχολείο είναι χώρος πολύπλευρης γνωστικής καλλιέργειας, κριτικής σκέψης, δημιουργικής αμφισβήτησης με την παιδαγωγική ελευθερία των εκπαιδευτικών να είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτελέσει το έργο αυτό.
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ  ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Κιν. 6977513534 – nekordis@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]