ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  5910896                                                                Αιγάλεω 4/2/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
     Δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την "Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης".
     Παίρνοντας υπόψη ότι το σχέδιο βασίζεται στο ν. 4024/11, με το οποίο συνδέεται η μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση, τους μνημονιακούς νόμους, αλλά και τις κατά καιρούς δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι απολύσεις στο δημόσιο (με όποιο περιτύλιγμα και αν παρουσιαστούν) θα συνδεθούν με την αξιολόγηση.
     Η λεγόμενη αξιολόγηση ή αυτοαξιολόγηση των σχολείων θα οδηγήσουν στην κατηγοριοποίηση, στην υποβάθμιση και τελικά στο κλείσιμο αρκετών από αυτά. Το σχέδιο της αξιολόγησης συνδέεται άμεσα με το νέο σχολείο της αγοράς, του ανταγωνισμού, της φθηνής κατάρτισης, της αποσπασματικής και επιφανειακής γνώσης που θέλουν να δημιουργήσουν. Ως συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι θα αντισταθούμε  για να μην περάσει η αξιολόγηση- χειραγώγηση που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις.
     Μπροστά στις εξελίξεις αυτές  και από την ανάγκη οι Σύλλογοι Διδασκόντων να είναι πλήρως ενημερωμένοι για να πάρουν θέση σε αυτό το σοβαρό ζήτημα το Δ.Σ της ΕΛΜΕ:
·         Προγραμματίζει συναντήσεις με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους Σχολικούς Συμβούλους που σύμφωνα με το σχέδιο θα είναι οι αξιολογητές.
·         Καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 12/2/2013 στις 12.30μμ στο 90 Γυμνάσιο Αιγάλεω  με θέμα την αξιολόγηση.
·                   Καλεί τους συλλόγους των διδασκόντων να αφιερώσουν μία διδακτική ώρα για να συζητήσουν το θέμα της αξιολόγησης. Προτείνουμε στις συζητήσεις αυτές να παραβρεθούν και μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ.
·                   Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους διευθυντές να διευκολύνουν τις συζητήσεις αυτές, χωρίς φυσικά να διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου. Επίσης για τη συμμετοχή των μελών του Δ.Σ στις συζητήσεις καλό θα ήταν να ενημερωθούμε έγκαιρα ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ


Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Κορδής Νεκτάριος                                             Σταθόπουλος Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]