ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                                
Θέμα: «Αξιολόγηση» - Πρόταση του ΔΣ προς τους Συλλόγους Διδασκόντων
Συνάδελφισσες/οι

Το ΔΣ της Β ΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής προτείνει σε όλους τους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν με θέμα την επιχειρούμενη «αξιολόγηση» παίρνοντας υπόψη τις θέσεις της ΟΛΜΕ αλλά και της Β΄ΕΛΜΕ οι οποίες έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία. Είναι σημαντικό να υπάρξουν αποφάσεις απόρριψης του ΠΔ. Σε κάθε περίπτωση τα μέλη του ΔΣ, είναι στη διάθεση κάθε συλλόγου, στο βαθμό που θα ήθελε την παρουσία τους στις συνεδριάσεις.
Άξονας της συζήτησης μπορούν να είναι τα παρακάτω σημεία.
1.    Το σχέδιο ΠΔ δεν αποβλέπει στην βελτίωση της εκπαίδευσης και του δημόσιου σχολείου. Του δημόσιου σχολείου που με την πολιτική των συνεχών περικοπών κυβέρνηση και τρόικα με τα μνημόνια επιχειρούν να διαλύσουν.
2.    Το σχέδιο της αξιολόγησης συνδέεται άμεσα με το νέο σχολείο της αγοράς, του ανταγωνισμού, της φτηνής κατάρτησης και της επιφανειακής γνώσης που θέλουν να δημιουργήσουν. Η προτεινόμενη αξιολόγηση των σχολείων θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση, στην υποβάθμιση και τελικά στο κλείσιμο αρκετών από αυτά.
3.    Ο σύλλογος διδασκόντων υποβαθμίζεται και υπονομεύεται η δυνατότητα δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου. Δημιουργείται μια κάθετη ιεραρχική δομή που δημιουργεί κλίμα φόβου μέσα στο σχολείο. Δίνονται εξουσίες σε μονοπρόσωπα όργανα διοίκησης(διευθυντές –σύμβουλοι) και δημιουργούν τους όρους της από τα πάνω επιβολής με αυθαίρετο και υποκειμενικό τρόπο των εκπαιδευτικών επιλογών τους.
4.    Με το σχέδιο ΠΔ υλοποιείται ο ν.4024/11 που συνδέει την αξιολόγηση με την μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη. Οι απολύσεις στο δημόσιο όπως και να παρουσιάζονται, συνδέονται με την αξιολόγηση.
5.    Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο ΠΔ για την αξιολόγηση. Απαιτούμε  την ακώλυτη μισθολογική και  βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών με την κατάργηση του Ν. 4024/11.
6.    Η αξιολόγηση επιλέγει να «αποτιμήσει» μόνο ένα παράγοντα της εκπαιδευτικής διαδικασίας (εκπαιδευτικούς) αφήνοντας στο απυρόβλητο το κοινωνικό περιβάλλον, τα αναλυτικά προγράμματα, τις υποδομές,το εξεταστικό, κλπ.
7.    Ο σύλλογος διδασκόντων παίρνει πρωτοβουλίες ενημέρωσης γονιών και μαθητών κάθε σχολείου.
8.    Απορρίπτουμε το ΠΔ και δημιουργούμε συλλογικές αντιστάσεις στα σχολεία και στην κοινωνία προβάλλοντας την ανάγκη της υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου. Απέχουμε από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης (σεμινάρια, αυτοαξιολόγηση, φάκελος εκπαιδευτικού κ.α.).
Αιγάλεω 25-2-13
ΤΟ ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]