ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ap1

Το ΠΑΜΕ αντί για ενότητα και κοινή δράση
επιμένει στη γραμμή της διαίρεσης και της διάσπασης
28/6/2013
Σε πρωτοφανή παροξυσμό βρίσκεται η ηγεσία του ΠΑΜΕ από τη στιγμή που μεγάλες Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έπραξαν το ζητούμενο: πήραν δηλαδή την πρωτοβουλία για να συντονίσουν τις δυνάμεις τους και τους εργαζομένους απέναντι στην μεγάλη επίθεση που δέχονται τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, στις χιλιάδες απολύσεις των εργαζομένων και στην εκκωφαντική αδράνεια και απουσία των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από το καθήκον τους να οργανώσουν τις δυνάμεις και την αντίσταση της εργατικής τάξης.
Αντί να χαιρετίσουν την προσπάθεια υπέρβασης της συνδικαλιστικής απραξίας και ακινησίας των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντί να πάρουν ενεργά μέρος σε αυτή την προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει ανασύνταξη και αντεπίθεση του Συνδικαλιστικού Κινήματος, το ΠΑΜΕ έχει αναδείξει το συντονισμό αυτό σε ταξικό τους αντίπαλο.
Τη στιγμή που χρειάζεται να ενισχυθούν και να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, το ΠΑΜΕ επαναλαμβάνει την ίδια τακτική που ακολούθησε την περίοδο των μεγάλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων και του λαού μας στο Σύνταγμα. Στέκεται απέναντι σε αυτές, τις στοχοποιεί και τις καταγγέλλει, προσφέροντας κακές υπηρεσίες στο κίνημα και διευκολύνει αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους, διασπασμένους, κατακερματισμένους και αδύναμους.
Το ΠΑΜΕ, αντί να προβληματιστεί που η εντιενωτική του τακτική καθημερινά απομονώνεται, οριοθετεί νέες, επιζήμιες διαχωριστικές γραμμές στο εσωτερικό των εργαζομένων, και όχι απέναντι στην κυβέρνηση και στις μνημονιακές πολιτικές. Συκοφαντεί και «καταγγέλλει» ό,τι κινείται εκτός του δικού του κομματικού σινικού τείχους ως εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Θυσιάζει την αποτελεσματικότητα των αγώνων για να υπηρετήσουν τις κομματικές σκοπιμότητες. Ορθώνει διαχωριστικά τείχη ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς, αντί να αναζητήσει τη συστράτευση, την κοινή δράση και την ενότητα, με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών και νεοφιλελευθέρων πολιτικών.

Όλοι στο συλλαλητήριο του Συντονισμού Ομοσπονδιών

το Σάββατο 29/6 στις 11:30 στην Πλ. Καραϊσκάκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]