ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Γ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ                                        
ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ                                                                                    
ΤΗΛ – ΦΑΞ: 210 2012031
g.elme.athinas@gmail.com
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 36
07/08/2013
ΘΕΜΑ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Η κυβέρνηση, με τις ευλογίες της ΕΕ και ΔΝΤ, σε ένα κρεσέντο αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών μέτρων μέσα στο καλοκαίρι, υφαρπάζει το δικαίωμα των μαθητών μας για δημόσια δωρεάν και 12χρονη παιδεία καθώς και το δικαίωμα για μόνιμη, σταθερή εργασία των εκπαιδευτικών.
  •  Απολύει συναδέλφους και μαθητές καταργώντας τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ της χώρας μας δίνοντας δώρο τους καταργούμενους τομείς στους ιδιώτες.
  • Καταργεί ειδικότητες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Εξαγγέλλει τη δημιουργία δημόσιων και ιδιωτικών μεταγυμνασιακών ΙΕΚ.
  • Εμπαίζει χιλιάδες συναδέλφους με τα σενάρια μετατάξεων, κινητικότητας, διαθεσιμότητας.
  • Συνεχίζει την περαιτέρω υποχρηματοδότηση της παιδείας, απολύει τους σχολικούς φύλακες.
  • Στέλνει σχέδια καταστροφής του δημόσιου σχολείου (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ) των παιδιών του λαού με την μορφή no paper.
Το success story της κυβέρνησης για την εκπαίδευση είναι ένα σχολείο με λιγότερη τέχνη, πολιτισμό, δημιουργικότητα και εφευρετικότητα, εντατικοποιημένου και ειδεχθές. Είναι ένας εφιάλτης με στόχο την τιθάσευση του εφηβικού ρομαντισμού και ριζοσπαστισμού, τη θέσπιση της μαθητείας – μαύρης εργασίας, τη απόρριψη χιλιάδων μαθητών μέσω ενός απόλυτα εξεταστικοκεντρικού και ταξικά αδηφάγου συστήματος, τη ενίσχυση της παραπαιδείας και της ιδιωτικής εκπαίδευσης και την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Σε συμπλήρωμα της «επιτυχημένης» τους προσπάθειας καταστροφής του δημόσιου αγαθού της παιδείας υπογράφονται από τη κυβέρνηση οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων. Στη περιοχή μας συγχωνεύονται με απόφαση στις 5/8 τα σχολεία 30 και 39 Γυμνάσια και 30 και 39 Λύκεια του σχολικού συγκροτήματος της Βελβενδού. Οι αναίσχυντες πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν τους εκατοντάδες μαθητές του συγκροτήματος σε απόγνωση και χλευάζουν τη ομόψυχη και ομόθυμη προσπάθεια του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής για αποτροπή αυτού του εφιαλτικού σκηνικού.
Συνάδελφοι,
Με «αιφνίδιους θανάτους» απλών υπουργικών αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων καταργούνται κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα χρόνων και αγώνων. Οι καταγγελίες από μεριάς μας πλέον περισσεύουν. Οι πολιτικές αυτές δεν καταγγέλλονται πια, ανατρέπονται.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!
Στις 2 Σεπτέμβρη παρουσιαζόμαστε όλοι στα σχολεία μας, ενωμένοι και αποφασισμένοι, αναπληρωτές, συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα, συνάδελφοι σε κινητικότητα ή εν δυνάμει, παλιοί και νέοι, με ΑΣΕΠ ή επετηρίδα.
Ο κοινός, ανυποχώρητος, συντονισμένος αγώνας εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών, ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, των σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας σε ένα παλλαϊκό κίνημα για την ανατροπή όλων αυτών που τσακίζουν τις ζωές και τα όνειρά μας, είναι μονόδρομος.
Ο αγώνας για την δημόσια και δωρεάν παιδεία είναι αγώνας ΟΛΩΝ μας!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]