ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Διαβάζω επί λέξη τη δημόσια τοποθέτηση της προβεβλημένης συγγραφέως ροζ μυθιστορημάτων και αναπληρώτριας καθηγήτριας Ιστορίας Εξωτερικής Πολιτικής στο τμήμα Νομικής της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών Λένας Διβάνη για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού 18 χρονών που πήδηξε από το τρόλεϊ για να αποφύγει το πρόστιμο όταν ο ελεγκτής τον έπιασε χωρίς εισιτήριο:
"Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει από το όχημα. Λογικό".
Δεν θα προσπεράσω τη λαϊκή ρήση "Ο νεκρός δεδικαίωται" παρ' ότι επιθυμώ η δικαιοσύνη να απονέμεται εν ζωή και παρ' ότι γνωρίζω όπως όλοι μας ότι η μνήμη είναι χειραγωγήσιμη και ανακαλείται κατά το δοκούν για ζώντες και τεθνεώτες. Και δεν την προσπερνώ διότι απέναντι στο θάνατο, και μάλιστα ενός νεαρού ανθρώπου, το δέος και η αιδώς οφείλουν να υπερβαίνουν τα όποια επικαιρικά γεγονότα, κυρίως όμως οφείλουν να υπερβαίνουν την όποια διατεταγμένη διαδρομή. Η κυρία Διβάνη υπέρμαχος, προφανώς, της άλλης λαϊκής ρήσης, ολίγον παραφρασμένης, "Ο θάνατός σου η προπαγάνδα μου" δεν σεμνύνεται ούτε μπροστά στον ίδιο το θάνατο. Στην δική της αξιακή λογική η ανθρώπινη ζωή αποτιμάται στην τιμή ενός εισιτηρίου.
Στη δημόσια, μέσω twitter, τοποθέτησή της δεν αναγνωρίζει το τεκμήριο αθωότητας του νομικού μας πολιτισμού ούτε καν το τεκμήριο της νεότητας. Και να σκεφτεί κανείς ότι 18χρονος θα μπορούσε να είναι φοιτητής της. Πάει να πει ότι η προβεβλημένη από το εκδοτικό και μιντιακό κατεστημένο συγγραφέας και ιστορικός διδάσκει νέους ανθρώπους, της έχει δοθεί δηλαδή από την Πολιτεία το δικαίωμα να παρέχει γνώσεις να διαπαιδαγωγεί και να προετοιμάζει τους νέους να υπηρετήσουν την ηθική και τη δεοντολογία της επιστήμης τους. Σ' αυτή την περίπτωση θα ήταν σκόπιμη η άμεση εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης των πανεπιστημιακών δασκάλων και δι' αυτής η άμεση απομάκρυνση της κας Διβάνη από το ελληνικό Πανεπιστήμιο. Για τον απλό λόγο ότι στους αξιακούς κώδικες που οφείλουμε να πιστεύουμε και να μεταφέρουμε στα παιδιά μας, η ανθρώπινη ζωή, πολλώ δε μάλλον η ζωή ενός παιδιού, δεν αξίζει 1,40 ευρώ. Λογικό....
Πόλυ Κρημνιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]