ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Ανακοίνωση της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων, Φορέων και εργαζομένων  Δυτ.Αθήνας  για συμπαράσταση
στους Διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ

Η δικομματική συγκυβέρνηση του μνημονίου υπακούοντας στους δανειστές , το ΔΝΤ και την  τρόικα  προσπαθεί να υποβαθμίσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των Πανεπιστημίων. Κύριος στόχος της είναι αρχικά η συρρίκνωση ,  αποδόμηση , διάλυση, καταστροφή τους και τελικά η ιδιωτικοποίησή τους .
Γι αυτό το λόγο επιχειρεί να απολύσει τους εργαζόμενους σ’ αυτά με τη δικαιολογία της κινητικότητας  και παρόλο που οι αξιολογήσεις δείχνουν ότι όχι μόνο δεν πλεονάζει προσωπικό αλλά χρειάζεται και άλλο. Για τον ίδιο λόγο μειώνει τον προϋπολογισμό για τη σίτιση και στέγαση  αλλά και για τα συγγράμματα των φοιτητών  προετοιμάζοντας το έδαφος για την επιβολή διδάκτρων ενώ  παραχωρεί λειτουργίες  των ιδρυμάτων  όπως  βιβλιοθήκες , ηλεκτρονικούς υπολογιστές  φύλαξη  και ασφάλεια σε ιδιωτικές εταιρίες .
Οι εργαζόμενοι των Πανεπιστημίων αλλά και οι φοιτητές αντέδρασαν στην προσπάθεια αυτή με συνεχείς απεργίες και καταλήψεις. Η μνημονιακή κυβέρνηση μπροστά στην αντίδραση αυτή και ενώ βρίσκονταν στην έβδομη βδομάδα κινητοποιήσεων , έθεσε σε εφαρμογή το αντισυνταγματικό και βάρβαρο μέτρο της ηλεκτρονικής απογραφής των εργαζομένων στα ιδρύματα.  Ορισμένοι εξ’ αυτών ερχόμενοι μπροστά στο φόβο της απόλυσης, τελικά υπέκυψαν .
Εμείς  ως Επιτροπή Αγώνα της Δυτ. Αθήνας θέλουμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση  μας σ’ όλους τους αγωνιζόμενους  συναδέλφους/ισσες, στη δύσκολή  αυτή στιγμή του αγώνα τους  και καλούμε  τους κατοίκους  της περιοχής  μας  να σταθούν στο πλάι τους  για να έχουν και τα παιδιά της περιοχής μας το δικαίωμα  να σπουδάζουν στα δημόσια πανεπιστήμια .
Ο  αγώνας  είναι κοινός. Για  να μη μοιραστούμε τις ήττες  πρέπει τώρα να μοιραστούμε την προσπάθεια να είναι νικηφόρος.

Ανοικτή επιτροπή αγώνα σωματείων  φορέων και εργαζομένων
της Δυτικής Αθήνας
(Β΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, Σύλλογος  Δασκάλων Αιγάλεω, μέλη του συντονιστικού  των εκπ. σε διαθεσιμότητα,  Ένωση γονέων & κηδεμόνων Αιγάλεω, Διοικητικοί ΤΕΙ Αθήνας , επιτρ. Αγώνα Νοσοκ. Βουγιουκλάκειο, ΚΕΕΡΦΑ, Κινηση Απελάστε το ρατσισμό)
(Η επιτροπή αγώνα διέθεσε από το ταμείο αλληλεγγύης των απεργών εκπαιδευτικών το ποσό των 300 ευρώ  σε κουπόνια του απεργιακού ταμείου των Δ.Υ.ΕΚΠΑ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]