ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Αθήνα, 11/11/2013


Όχι στην πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου Ιφ. Γεωργάλα


Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού, το Υπουργείο Παιδείας έθεσε σε αργία και παρέπεμψε σε πειθαρχικό τη συνάδελφο Ιφιγένεια Γεωργάλα που ήταν αποσπασμένη, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2013 στο Ιστορικό Αρχείο Αίγινας, καθώς και τη Διευθύντρια του Αρχείου.
Αφορμή για τη δίωξη ήταν ότι η συνάδελφος τόλμησε να ζητήσει κανονική άδεια σε περίοδο που είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του τοπικού Ιστορικού Αρχείου, που, σημειωτέον, έγινε παρά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η συνάδελφος, ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διαδικασία της μεταφοράς του Αρχείου και συνέβαλε με δουλειά αρκετών ωρών και μετά τη λήξη του εργασιακού ωραρίου της.
Η απόφαση δίωξης υπογράφεται από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, και για να «δημιουργηθεί» κατηγορητήριο, περιλαμβάνει τα αδικήματα της «παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος και της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς υπαλλήλου εντός υπηρεσίας». Έτσι μπορούσε να ενταχθεί η συνάδελφος στις διατάξεις του 4057/12, οι οποίες οδηγούν σε αργία.
Η παράλογη και αστήρικτη δίωξη απέναντι στη συνάδελφο, που έχει και συνδικαλιστική δράση, έχει στόχο:
- Να στείλει μήνυμα αντεκδίκησης και τρομοκράτησης στην τοπική κοινωνία για τις κινητοποιήσεις που έκανε ενάντια στη μεταφορά του αρχείου.
- Να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να εκδικηθεί όποιον συνάδελφο αντιστέκεται με οποιονδήποτε τρόπο – ακόμα και μέσω των διαδικασιών του συνδικαλιστικού κινήματος – στη σύγχρονη βαρβαρότητα.
Καταδικάζουμε την πειθαρχική δίωξη της συναδέλφου Ιφιγένειας Γεωργάλα και την υπαγωγή της σε αργία. Απαιτούμε να σταματήσουν και οι δύο διαδικασίες.

Απαιτούμε να καταργηθεί ο νόμος 4057/12, στον οποίο το τεκμήριο αθωότητας ουσιαστικά μετατράπηκε σε τεκμήριο ενοχής και το καθεστώς της αργίας ενεργοποιείται για τους πιο απίθανους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]