ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Δελτίο Τύπου

Η απόφαση της ΓΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού της Τρίτης, 26/11, προέβλεπε τη δημιουργία κλιμακίου του ΔΣ του Συλλόγου το οποίο θα συναντούσε την Τετάρτη 27/11 τον υπουργό Παιδείας προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα σημεία της πρότασης Αρβανιτόπουλου.

Καταγγέλλουμε τους όρους αυτής της διαπραγμάτευσης, όπως αυτή τελικά πραγματοποιήθηκε γιατί:
  • Δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου προκειμένου να συγκροτηθεί το κλιμάκιο.
  • Αποκλείστηκε από το κλιμάκιο αυτό οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ δεν ταυτιζόταν με την άποψη της πλειοψηφούσας σ’ αυτό παράταξης.
  • Σήμερα, Τετάρτη, 27/11, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της Απεργιακής Επιτροπής και μελών του ΔΣ με τον Πρύτανη, στην οποία δηλώθηκε σαφώς ότιΚΑΜΙΑ διαπραγμάτευση δεν μπορεί να έχει νομιμοποίηση μ’ αυτούς τους όρους.
  • Παρ’ όλα αυτά, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρύτανη, του νομικού συμβούλου του ΕΚΠΑ, του καθηγητή κ. Πανταζάκου και δύο μελών της πλειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ.
  • Μέλος του ΔΣ, και ταυτόχρονα της Απεργιακής Επιτροπής, που μετέβη στο υπουργείο για να παρακολουθήσει τη συζήτηση, ενώ του επετράπη η είσοδος και έφτασε μέχρι το γραφείο του υπουργού, αποκλείστηκε από τη συνάντηση. Προφανώς, έπρεπε να γίνει αυτή μόνο με όσους ήταν έτοιμοι να συμφωνήσουν με την πρόταση του υπουργού.
Η «διαπραγμάτευση» με τον υπουργό, όπως αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, κατέληξε στα εξής:
  •  650 από το σύνολο των διαθεσίμων από τα 8 ΑΕΙ θα μπουν σε κινητικότητα. Αυτό το γνωρίζαμε ήδη.
  • Ο υπουργός εύχεται να βρεθούν θέσεις και για τους υπόλοιπους. Δε δεσμεύεται.
  • Οι μη απογραφέντες που διώκονται για το φρόνημά τους, τιμωρούνται όχι πλέον με πειθαρχική δίωξη, την οποία θα μπορούσαν να αντιπαλέψουν στο πειθαρχικό, αλλά με ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ. Αυτό είναι το μόνο νέο από τη συνάντηση με τον υπουργό, κατά δημοσιογραφικές πηγές πάντα.
Ο στόχος της διαπραγμάτευσης ήταν να υπάρξουν γραπτές δεσμεύσεις και νομοθετική πρόβλεψη γι’ αυτές. ΚΑΜΙΑ εξέλιξη δεν υπάρχει ως προς αυτό.

Ο στόχος της διαπραγμάτευσης ήταν να μην υπάρξει ΚΑΜΙΑ δίωξη εναντίον των μη απογραφέντων. Η μόνη εξέλιξη ως προς αυτό είναι η επιδείνωση των όρων δίωξής τους. 


Για όλους τους παραπάνω λόγους καταγγέλλουμε το Προεδρείο του Δ.Σ. που έσπευσε να ανακοινώσει στα ΜΜΕ την αποδοχή των προτάσεων Αρβανιτόπουλου χαρακτηρίζοντάς τες ως «θετικές».

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]