ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Αθήνα, 31/10/2013

ΞΑΝΑ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!

            Με ημερομηνία 30/10/2013 ο Υπουργός Παιδείας με νέα απόφασή του (αρ. 162306/2) έθεσε για δεύτερη φορά σε διαθεσιμότητα τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ που ήδη βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς από 22/7/13 !!
            Με πρόφαση την ακύρωση της διαθεσιμότητας για 93 εκπαιδευτικούς που ενέπιπταν στις διατάξεις των εξαιρέσεων και ένταξής τους σε διοικητικές θέσεις, ο Υπ. Παιδείας ακύρωσε ολόκληρη την απόφαση του Ιουλίου και υπέγραψε νέα απόφαση για τη διαθεσιμότητα 1992 εκπαιδευτικών από 50 ειδικότητες.
            Αυτό πρακτικά σημαίνει πως επιδιώκει να ακυρώσει τις προσφυγές των χιλιάδων εκπαιδευτικών για την ακύρωση της διαπιστωτικής πράξης διαθεσιμότητας του Ιουλίου 2013 και να θέσει σε αμφισβήτηση όσες νομικές νίκες (προσωρινές αποφάσεις) έχουν μέχρι τώρα πετύχει οι εκπαιδευτικοί.
            Προφανώς αυτή η επιλογή, η οποία βρίσκεται στα όρια θεσμικής εκτροπής, που μόνο νοσηροί εγκέφαλοι μπορεί να τη σκέφτηκαν, είναι εκδικητική προς τους εκπαιδευτικούς.
            Το Υπ. Παιδείας, βλέποντας και τις δεκάδες θετικές προσωρινές δικαστικές αποφάσεις επιστροφής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, προσπαθεί γενικότερα να θέσει εμπόδια ακόμα και στη δικαστική διεκδίκηση και να κερδίσει χρόνο. Και αυτό δεν είναι άσχετο με τη «συζήτηση» που αναπτύσσεται αυτή την περίοδο μεταξύ  τρόικας και κυβέρνησης, για τους τομείς από τους οποίους θα αντληθούν οι απολύσεις στο δημόσιο το επόμενο διάστημα.
            Άλλωστε αυτό αποδεικνύει και το γεγονός πως, παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία ένταξης των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εδώ και 4 μήνες, σε νέες θέσεις.
            Καταγγέλλουμε την πολιτική και την τακτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας που έχει θέσει σε πλήρη ομηρεία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
            Την ίδια στιγμή επίσης, χιλιάδες μαθητές στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας δεν κάνουν μαθήματα ειδικότητας (στους τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής). Που είναι το ενδιαφέρον των υπευθύνων για τις δεκάδες χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων; Που είναι οι Εισαγγελείς που ενεργοποιούνται μόνον όταν κινητοποιούνται οι μαθητές;
            Απαιτούμε:
-          Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα στα σχολεία
-          Να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς που καταργήθηκαν.

Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]