ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων Φορέων και Εργαζομένων  της Δυτ. Αθήνας
Στη  συνεδρίαση της επιτροπής αγώνα  την Παρασκευή 8 Νοέμβρη έγινε συζήτηση σχετικά με τις δράσεις  που  έχουν αποφασιστεί αυτό το διάστημα,  αλλά κυρίως,  για το μέτωπο αλληλεγγύης  που κτίζεται γύρω από κάθε τμήμα των εργαζομένων όταν  πάνω του εστιάζεται η επίθεση της κυβέρνησης,  της τρόικας  και των εντολοδόχων τους.
Στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση - πορεία  της 6ης  Νοέμβρη η ΓΣΕΕ ΚΑΙ Η ΑΔΕΔΥ έλαμψε με την απουσία της,  ενώ βιάστηκαν  να ανακοινώσουν  ότι η πορεία δεν θα γίνει. Η συγκέντρωση και η πορεία πραγματοποιήθηκαν,  παρά την  καταρρακτώδη βροχή ,  διακρίθηκε για τον αγωνιστικό της παλμό και απέδειξε για άλλη μια φορά το χάσμα που χωρίζει την γραφειοκρατική  συνδικαλιστική ηγεσία   από τις διαθέσεις των εργαζομένων. Εμείς  ως επιτροπή αγώνα της Δυτικής Αθήνας συνεχίζουμε στη περιοχή μας να κτίζουμε από τα κάτω αυτό που εμποδίζει η ηγεσία να συμβεί . Τον συντονισμό των αγώνων μας και την ενότητα των εργαζομένων.
Στις μέρες μας  οι διοικητικοί υπάλληλοι  που συνεχίζουν τον αγώνα , απειλούνται με εισαγγελείς, οι αντιστεκόμενοι στην ΕΡΤ διώκονται με τη βοήθεια των ΜΑΤ, ενώ στη περιοχή μας τα δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία το Δρομοκαϊτειο και το ΨΝΑ μπαίνουν στο στόχαστρο των διαθεσιμοτήτων μα απώτερο στόχο το κλείσιμό τους  το 2015. Σε όλους αυτούς εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας με συμμετοχή στις συνελεύσεις των εργαζομένων και τις συγκεντρώσεις των αγωνιζόμενων συναδέλφων.
Για το επόμενο διάστημα οργανώνουμε τις παρακάτω δράσεις:
1.       Συμμετοχή συμπαράσταση στις συνελεύσεις-συντονισμούς των σωματείων των εργαζομένων:
§  Δευτέρα 11/11 στις 7.30 το πρωί στο Δρομοκαΐτειο.
§  Πέμπτη 14/11  στη 1.00 το μεσημέρι ,στο Δημαρχείο Αιγάλεω , συνέλευση εργαζομένων.
§  Πέμπτη 14/11 στις 7 μ.μ. συντονισμός εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α) για αξιολόγηση και άλλα ζητήματα της εκπαίδευσης.
§  Πέμπτη 21 /11στις 9.00 το πρωί στη συνέλευση του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω στο 3ο δημοτικό Αιγάλεω
2.       Οργάνωση εκδηλώσεων:
§  Τετάρτη 13/11 στις 7.00 το απόγευμα  στο ¨ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ¨ εκδήλωση συζήτηση  «Πολυτεχνείο : μια εξέγερση που σηματοδοτεί το μέλλον μας» (ομιλητές :Λιόσης Βασίλης, Χαραμής Παύλος – προβολή- έκθεση φωτογραφίας)
§  Παρασκευή 15/11 στις 12.30 το μεσημέρι  συγκέντρωση στο Μουσείο και κατάθεση στεφανιού στο Πολυτεχνείο από τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Δασκάλων, τους μαθητές και Γονείς.
3.       Σχεδιασμός δράσεων
§  Συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων στα πλαίσια της αντιφασιστικής αντιρατσιστικής δράσης  για τις 30 Νοέμβρη.
§  Συνέλευση αγώνα των σωματείων εκπαίδευσης Υγείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα τέλη Νοέμβρη.

Η επιτροπή αγώνα που συνεδρίασε  στις 8 Νοέμβρη στα γραφεία της  Β’ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας, με τη συμμετοχή του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω, Β΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας , Ένωσης Γονέων Αιγάλεω, σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Αιγάλεω, παράταξη Ριζοσπαστική Ανατροπή για τη ψυχική Υγεία , Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, και δημοτικές παρατάξεις (Ρήγμα στα Δυτικά –Αιγάλεω,  Πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι -Χαϊδάρι) καλεί όλους τους εργαζόμενους και άνεργους της περιοχής τους μαθητές και τους γονείς να πλαισιώσουν τις αγωνιστικές δράσεις  κάθε κλάδου τμήματος εργαζομένων Η  επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά τη Παρασκευή 22/11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]