ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη σύσκεψη ΟΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ, ΕΛΜΕ, κ.λπ.


            Πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της ΟΛΜΕ τη Δευτέρα, 25/11 σύσκεψη φορέων της εκπαίδευσης με κύριο περιεχόμενο τα κενά σε προσωπικό και μια σειρά άλλα λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και θέτουν σοβαρότατα ερωτηματικά.
            Παραβρέθηκαν εκτός από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και Δ.Σ. ΕΛΜΕ, μέλη του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ και της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, καθώς και μαθητές – εκπρόσωποι από μαθητικά συμβούλια, κυρίως από ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ.
            Το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία σαν αποτέλεσμα της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Τα κενά σε εκπαιδευτικούς, ειδικά στις περιπτώσεις των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, Ειδικής Αγωγής, Μουσικά – Καλλιτεχνικά, είναι τόσο μεγάλα που θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή εξέλιξη και ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.
            Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι πρέπει να αναπτυχθούν και να ενισχυθούν οι κινητοποιήσεις και οι δραστηριότητες σε τοπικό επίπεδο με τη συνεργασία όλων των φορέων.
            Ακόμη προτάθηκε η διοργάνωση κινητοποίησης στην Αθήνα για την ανάδειξη αυτών των ζητημάτων και τη διεκδίκηση λύσης τους (προσανατολιζόμαστε για την Πέμπτη, 5/12 ημερομηνία όπου έχει αποφασιστεί κινητοποίηση από την Πανελλήνια Ένωση Γονέων των Μουσικών Σχολείων στο Υπ. Παιδείας) και η προετοιμασία νέας κινητοποίησης στα μέσα Δεκεμβρίου. Επίσης αποφασίστηκε νέα σύσκεψη όλων των εκπαιδευτικών φορέων τη Δευτέρα, 9/12 στα γραφεία της ΟΛΜΕ.


Από το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]