ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2014 
            Ένας από τους χειρότερους προϋπολογισμούς (και για την παιδεία) είναι αυτός που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.
            Ίσως, μαζί με αυτούς των προηγούμενων ετών, αποτελούν τους χειρότερους προϋπολογισμούς στην Ευρώπη.
            Συνεχίζεται η βάρβαρη λιτότητα, η άγρια φορολόγηση των εργαζομένων και όλου του λαού καθώς και η δραματική μείωση των κοινωνικών αγαθών, ιδιαίτερα της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.
            Όσον αφορά την παιδεία οι δαπάνες του 2014 στον τακτικό προϋπολογισμό μειώνονται κατά 5,8% σε σχέση με τις δαπάνες του 2013 (266 εκατομμύρια € λιγότερα).
            Έτσι, συνολικά οι δαπάνες για την παιδεία (τακτικός προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) από το 2009 μέχρι το 2014 μειώνονται κατά 35,5% (2,5 δισ. € λιγότερα).
            Όλες αυτές οι περικοπές έχουν ήδη δραματικές επιπτώσεις στο δημόσιο σχολείο και στους εκπαιδευτικούς όπως: δραστική μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, μεγάλες μειώσεις των λειτουργικών δαπανών, καταργήσεις υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών, αύξηση αριθμού μαθητών στην τάξη, κ.λπ.
            Επιπτώσεις αρκετές από τις οποίες διαφαίνονται και από τον προγραμματισμό του Υπ. Παιδείας, μέσα από τις σελίδες του προϋπολογισμού και είναι μεταξύ άλλων:
-          οι 1676 νέες καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων,
-          το Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών
-          η μείωση του αριθμού των αναπληρωτών – ωρομισθίων
-          ο «εξορθολογισμός» του μισθολογικού κόστους για τους εκπαιδευτικούς, δηλαδή η μείωση μισθών αλλά και του αριθμού των μονίμων εκπαιδευτικών
-          η προώθηση και ολοκλήρωση των αντιεκπαιδευτικών αλλαγών που προβλέπονται με τον νόμο για τα γενικά λύκεια και την ΤΕΕ, την αξιολόγηση, κ.λπ.
Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να οργανώσει τον αγώνα του ενάντια σε αυτή
την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Σε συντονισμό – συνεργασία με το ευρύτερο συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα να οδηγήσει στην ανατροπή αυτής της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής.
ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18.00 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]