Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εργαζομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

ΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΩΝ (3) ΜΕΛΩΝ του Κ.Σ. της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

Δυσκολευόμαστε πλέον να παρακολουθήσουμε τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του  Υπουργού ΠΑΙΘ.   Επί 11 εβδομάδες οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι αντιμετώπιζαν τη συκοφαντία και τις λοιδορίες των non paper  του Υπουργείου, τις απειλές για επιστράτευση και εισβολή των ΜΑΤ, τις συνεχόμενες προσφυγές εναντίον της απεργίας. Και ξαφνικά τη 12η εβδομάδα ο Υπουργός ΠΑΙΘ  ξαναέβαλε στο λεξιλόγιο του τον διάλογο, τις προτάσεις, τη διαπραγμάτευση, αντιλαμβανόμενος το αδιέξοδο που ο ίδιος και  η κυβερνητική πολιτική δημιούργησαν.  Εκτιμήσαμε πως θα συμμετείχαμε σε έναν ειλικρινή  και ουσιαστικό διάλογο.  Μάταια…από εχθές  το «εκκρεμές» του Υπουργού πάλι στον αυταρχισμό. Με μια πρωτοφανή και αδιανόητη, στο πλαίσιο της δημοκρατίας,  ενέργεια παραπέμπει στο πειθαρχικό τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ γιατί  «οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου», πρακτικά γιατί δεν κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να καταστείλει την απεργιακή κινητοποίηση. Θυμίζουμε ότι μερικές μέρες νωρίτερα παρέπεμψε σε πειθαρχικό τους διοικητικούς υπαλλήλους 6  Πανεπιστημίων που αρνήθηκαν -όντες απεργοί- τη συμμετοχή στην πλατφόρμα αυτοαπογραφής, τα αποτελέσματα της οποίας-όπως πλέον παραδέχονται όλοι- επέτειναν το χάος και το αδιέξοδο. Προφανώς για τον Υπουργό ΠΑΙΘ η τήρηση του Συντάγματος και της νομιμότητας συνιστά πειθαρχικό αδίκημα. Παράλληλα  ανακοίνωσε πως δεν συνομιλεί πλέον με απεργούς και εμείς εξακολουθούμε να δηλώνουμε απεργοί.  Καταστήσαμε σαφές  πως θα μπορούσαμε να παραβρεθούμε μόνο στην περίπτωση που στην συνάντηση θα συμμετείχαν και εκπρόσωποι των 8 Πανεπιστημίων, κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό. Ως εκ τούτου η συμμετοχή μας σε μια συνάντηση, η οποία εκ των προτέρων -για όλους του παραπάνω λόγους- είχε «ναρκοθετηθεί» από τον Υπουργό ΠΑΙΘ, καθίσταται αδύνατη.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στην ελληνική κοινωνία, τους νέους και τις νέες αυτής της χώρας και να σταματήσει τώρα τον αυταρχικό κατήφορο.  Επαναλαμβάνουμε πως μοναδική εφικτή λύση άρσης του αδιεξόδου είναι η ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας προκειμένου  να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια με ταυτόχρονη επιστροφή όλων των εργαζομένων στις θέσεις τους. 

Τα μέλη του ΚΣ της ΟΠΔΤΕ εκπρόσωποι της Ενωτικής Αριστερής Παρέμβασης
Βεζιρτζόγλου Τασούλα
Πετρόπουλος Γιώργος
Τριγάζης Ζαχαρίας
Αθήνα 3/12/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου