Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

   Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255                                                           
FAX: 210 32 27 382                                                                                                  
www.olme.gr                                                                                                             
e-mail: olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 9/12/2013Όχι στη δίωξη της Προέδρου του Συλλ. Εκπ/κών Π.Ε. ΛακωνίαςΤο ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τη δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου, προέδρου του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Γιάννης Ρίτσος» και εκλεγμένης εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας.
Η συνάδελφος  Ε. Παπαδοπούλου διώκεται γιατί ως αιρετός διατύπωσε γνώμη διαφορετική από την διοίκηση, και αυτό, σύμφωνα με το «νέο» πειθαρχικό συνιστά «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας».
Η δίωξή της ήταν προσχεδιασμένη και μεθοδευόταν, καθώς εδώ και μήνες διάφοροι «καλοθελητές» από την πλευρά της διοικητικής ιεραρχίας την προειδοποιούσαν να σταματήσει την έντονη και αποκαλυπτική συνδικαλιστική της δράση. Ταυτόχρονα διέδιδαν φήμες περί επικείμενης δίωξής της στα σχολεία της περιοχής ώστε να επιβληθεί κλίμα τρόμου.  
            Καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης κάθε αγωνιστικής φωνής στο συνδικαλιστικό κίνημα και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Η Κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘ και η Διοίκηση που εφαρμόζουν τις καταστροφικές αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, θέλουν κάθε εργαζόμενο τρομοκρατημένο και υποταγμένο στη βαρβαρότητα της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ.
Απαιτούμε να παύσει τώρα κάθε δίωξη της συναδέλφου Ε. Παπαδοπούλου.

Μοναδική απάντηση στις διώξεις και τον αυταρχισμό είναι η ένταση του αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου