ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Κάντε διώξεις 
βάλτε και ποινές
δε θα σιγήσουν των δασκάλων οι φωνές.

Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.

Της Πελοποννήσου: Λακεδαίμονος «ο Πλήθων», Κορίνθου, Μολάων, Μεσσηνίας, Αργολίδας

Της Αττικής: Αιγάλεω, Άνω Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή, Αμαρουσίου, «Αριστοτέλης», «Γληνός», Δ. Αττική, Καλλιθέας, «Κ. Σωτηρίου», «Μακρυγιάννης», «Παρθενώνας», «Περικλής», «Πλουμπίδης», «Ρ. Ιμβριώτη»

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 13/12/2013, στη Σπάρτη, στη διεύθυνση Π.Ε., με την παρουσία εκατοντάδων εκπ/κών από συλλόγους της Λακωνίας, της Πελοποννήσου και της Αττικής (Λακεδαίμονος «ο Πλήθων», Κορίνθου, Μολάων, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Α’ ΕΛΜΕ Κορίνθου, Αιγάλεω, Άνω Λιόσια-Ζεφύρι-Φυλή, Αμαρουσίου, «Αριστοτέλης», «Γληνός», Δ. Αττική, Καλλιθέας, «Κ. Σωτηρίου», «Μακρυγιάννης», «Παπαμαύρος», «Παρθενώνας», «Περικλής», «Πλουμπίδης», «Ρ. Ιμβριώτη», από το ΔΣ της ΔΟΕ και το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ καθώς και αλληλέγγυων από πρωτοβουλίες και επιτροπές υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών της παιδείας και της υγείας καθώς και γονείς μαθητών από σχολεία της περιοχής. Διατράνωσαν την αλληλεγγύη τους στην πρόεδρο των Μολάων και αιρετό στο ΠΥΣΠΕ, Ελισάβετ Παπαδοπούλου και απαίτησαν την παύση της δίωξής της.

Κατά την παρουσία τους εκεί, οι συγκεντρωμένοι και οι εκπρόσωποι των δεκάδων φορέων απαίτησαν να συναντηθούν με το διευθυντή εκπ/σης Φ. Πολίτη, ο οποίος ενώ είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση, προκλητικά απουσίαζε. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του αρνήθηκε να συναντηθεί με τους φορείς, ισχυριζόμενος επίσκεψη σε σχολείο στις 4 το απόγευμα (!!!), παραβιάζοντας έτσι τη θεσμική του υποχρέωση για καλή επικοινωνία και συνεργασία με τους φορείς. Με παρόμοιο τρόπο αρνήθηκε το αίτημα για συνάντηση και ο διενεργών την ΕΔΕ Αντ. Κοκκονός.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη, Ντ. Τζανετέα, από την οποία απαίτησαν την άμεση και έμπρακτη καταδίκη από μέρους της, της μεθοδευμένης και κατασκευασμένης δίωξης.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στην πόλη της Σπάρτης όπου οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν «Παιδεία σημαίνει ελευθερία, Όχι στις ΕΔΕ και την τρομοκρατία», «Στο πειθαρχικό να πάει ο υπουργός και όχι οι αγώνες και ο εκπαιδευτικός», «Δε θέλουμε σχολεία, κλουβιά με παπαγάλους, Θέλουμε σχολεία μ’ αγωνιστές δασκάλους» κ.ά. συνθήματα

Η σημερινή στάση της διοίκησης επιβεβαιώνει την εκτίμηση των σωματείων μας ότι η δίωξη είναι πολιτική και συνδικαλιστική, με στόχο όχι μόνο να φιμώσει την πρόεδρο των Μολάων και αιρετή, Ελισάβετ Παπαδοπούλου αλλά να επιβάλλει το νόμο της σιωπής σε κάθε σχολείο, σε κάθε εκπ/κό, όπου παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά και παιδαγωγικά των μαθητών, όπου κινδυνεύει και διαλύεται η δημόσια και δωρεάν παιδεία!

Το θέμα παίρνει ακόμα σοβαρότερες διαστάσεις, μια και δεν δίνεται στη διωκόμενη το κατηγορητήριο, οι συγκεκριμένες καταγγελίες και οι καταγγέλλοντες, παραβιάζοντας έτσι τις αρχές νομιμότητας, τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα ενώ παρακωλύεται η δυνατότητα να ασκήσει απρόσκοπτα τα υπερασπιστικά της δικαιώματα.

Η φυγή της διοίκησης και η άρνηση συνάντησης με εκπροσώπους των δεκάδων σωματείων και φορέων δείχνει μεροληπτική στάση και αντιμετώπιση σχετικά με τη δίωξη έναντι της συναδέλφου.

Καταγγέλλουμε την άρνηση του διευθυντή Π.Ε. Λακωνίας, Φ. Πολίτη να συναντηθεί με τους φορείς και να ακούσει, ως όφειλε, τα αιτήματά τους.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου μέχρι την οριστική δικαίωσή της απέναντι στην πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη που της ασκείται γιατί επέλεξε να καταγγείλει τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και την αντιεκπαιδευτική πολιτική που διαλύει την εκπ/ση και το δημόσιο σχολείο και όχι να σιωπήσει και να κουκουλώσει.

Είναι φανερό ότι το κράτος, στην προσπάθειά του να φιμώσει τη μαχόμενη εκπαίδευση και τους αγωνιστές εκπ/κούς, προχωρά σε βιομηχανία διώξεων.

Δε θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος και η υποταγή!

Θεωρούμε ότι στο πρόσωπο της Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκονται τα σωματεία μας για τους συλλογικούς τους αγώνες απέναντι στο υπουργείο, την κυβέρνηση και όλο το διοικητικό μηχανισμό που υπηρετεί ανερυθρίαστα την αντιεκπαιδευτική και βαθιά λεηλατική πολιτική τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ!

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]