Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Ο.Λ.Μ.Ε.                                                    
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255                                                           
FAX: 210 32 27 382                                                                                                  
www.olme.gr                                                                                                             
e-mail: olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 9/12/2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

            Όλοι οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες υφιστάμεθα τις συνέπειες της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
            Κάθε μέρα βλέπουμε το εισόδημά μας να εξανεμίζεται, τις υποχρεώσεις, τους φόρους και τα χαράτσια να γίνονται βουνό. Αδυνατούμε να εξασφαλίσουμε έστω την επιβίωση τη δική μας και των οικογενειών μας.
            Την ίδια στιγμή, αχρηστεύεται το δίκτυο κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών που αποτελούσε ένα ελάχιστο δίχτυ ασφαλείας. Ρεύμα, νερό, θέρμανση γίνονται είδη πολυτελείας, η ακρίβεια και οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν πάρει «θανατηφόρες» διαστάσεις.
            Χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας και να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής λειτουργία των θεσμών κοινωνικής προστασίας.
            Απευθυνόμαστε στην Κυβέρνηση και τα Υπουργεία και τους κοινωνικούς φορείς και απαιτούμε:

  • Μείωση της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ για όλους (50%)
  • Δωρεάν μετακίνηση μαθητών – φοιτητών – ανέργων με τα ΜΜΜ
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη (προληπτικές εξετάσεις, εμβολιασμοί, κ.λπ.) όλων των μαθητών ανεξάρτητα από την ασφαλιστική κατάσταση των οικογενειών τους
  • Εξασφάλιση ενός γεύματος την ημέρα για κάθε μαθητή με ευθύνη της Κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης (Περιφέρειες, Δήμοι).
     Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, το αμέσως επόμενο διάστημα θα οργανώσει παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία και οργανισμούς για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών.  
Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τις ΕΛΜΕ να συνεχίσουν με όλα τα μέσα, τις δραστηριότητες αγωνιστικής αλληλεγγύης, να διευρύνουν τη συσπείρωση όλων των φορέων και συλλογικοτήτων της κάθε περιοχής, για την ανάπτυξη της δράσης προς αυτή την κατεύθυνση. Για να επιβληθούν λύσεις προς όφελος των εργαζομένων.

            Τα σχολεία μπορούν να γίνουν πυρήνες αγώνα, ταξικής αλληλεγγύης και συλλογικής δράσης για εμάς, τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου