Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Έχει όνομα: τη λένε Βαρβάρα Αργυρίου. Και ήταν η μητέρα μου

Έχει όνομα: τη λένε Βαρβάρα Αργυρίου. Και ήταν η μητέρα μου

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένας μετανάστης στην κορυφή του ΝΒΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ένας μετανάστης στην κορυφή του ΝΒΑ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ap1

Το ΠΑΜΕ αντί για ενότητα και κοινή δράση
επιμένει στη γραμμή της διαίρεσης και της διάσπασης
28/6/2013
Σε πρωτοφανή παροξυσμό βρίσκεται η ηγεσία του ΠΑΜΕ από τη στιγμή που μεγάλες Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έπραξαν το ζητούμενο: πήραν δηλαδή την πρωτοβουλία για να συντονίσουν τις δυνάμεις τους και τους εργαζομένους απέναντι στην μεγάλη επίθεση που δέχονται τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, στις χιλιάδες απολύσεις των εργαζομένων και στην εκκωφαντική αδράνεια και απουσία των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από το καθήκον τους να οργανώσουν τις δυνάμεις και την αντίσταση της εργατικής τάξης.
Αντί να χαιρετίσουν την προσπάθεια υπέρβασης της συνδικαλιστικής απραξίας και ακινησίας των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντί να πάρουν ενεργά μέρος σε αυτή την προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει ανασύνταξη και αντεπίθεση του Συνδικαλιστικού Κινήματος, το ΠΑΜΕ έχει αναδείξει το συντονισμό αυτό σε ταξικό τους αντίπαλο.
Τη στιγμή που χρειάζεται να ενισχυθούν και να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, το ΠΑΜΕ επαναλαμβάνει την ίδια τακτική που ακολούθησε την περίοδο των μεγάλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων και του λαού μας στο Σύνταγμα. Στέκεται απέναντι σε αυτές, τις στοχοποιεί και τις καταγγέλλει, προσφέροντας κακές υπηρεσίες στο κίνημα και διευκολύνει αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους, διασπασμένους, κατακερματισμένους και αδύναμους.
Το ΠΑΜΕ, αντί να προβληματιστεί που η εντιενωτική του τακτική καθημερινά απομονώνεται, οριοθετεί νέες, επιζήμιες διαχωριστικές γραμμές στο εσωτερικό των εργαζομένων, και όχι απέναντι στην κυβέρνηση και στις μνημονιακές πολιτικές. Συκοφαντεί και «καταγγέλλει» ό,τι κινείται εκτός του δικού του κομματικού σινικού τείχους ως εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Θυσιάζει την αποτελεσματικότητα των αγώνων για να υπηρετήσουν τις κομματικές σκοπιμότητες. Ορθώνει διαχωριστικά τείχη ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς, αντί να αναζητήσει τη συστράτευση, την κοινή δράση και την ενότητα, με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών και νεοφιλελευθέρων πολιτικών.

Όλοι στο συλλαλητήριο του Συντονισμού Ομοσπονδιών

το Σάββατο 29/6 στις 11:30 στην Πλ. Καραϊσκάκ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 11.30 πμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΥΡΡΑΝΙΑΣ
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα καλεί όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες, όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους χιλιάδες συναδέλφους μας που βιώνουν την απόλυση και την ανεργία να συμμετάσχουν μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο του Σαββάτου 29 Ιούνη που γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλων Σωματείων και Ομοσπονδιών.
Ο συνεχιζόμενος για τρίτη εβδομάδα αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ και οι χιλιάδες λαού που στέκονται αλληλέγγυοι σε αυτόν τον αγώνα, κόντρα σε προεδρικά διατάγματα και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αλλά και στις απειλές της καταστολής από την καταρρέουσα δικομματική πλέον συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μας δείχνουν τον δρόμο.
Αυτός ο δρόμος είναι ο ανυποχώρητος, ενωτικός, πολιτικός αγώνας διάρκειας των συνδικάτων και των εργαζομένων για την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης του κοινωνικού πολέμου, αλλά και συνολικά των πολιτικών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και της ΕΕ που εξαθλιώνουν τις ζωές μας.
Να μην φοβηθούμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν αν δεν τους αποτελειώσουμε τώρα θα είναι ζοφερότερο από το παρών που βιώνουμε.
Να μην δώσουμε χρόνο στην νέα συγκυβέρνηση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο. Να γίνει το συλλαλητήριο του Σαββάτου η αρχή ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού που θα σαρώσει την σύγχρονη χούντα του κεφαλαίου.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η δικομματική κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» και περιορισμένης χρονικής διάρκειας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εκτελέσει ένα ακόμα από τα «συμβόλαια θανάτου» που έχει αναλάβει: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι τις 8 Ιουλίου προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι των δήμων. Η διαθεσιμότητα θα προωθηθεί με την κατάθεση δύο τροπολογιών στη Βουλή.

Με αυτό τον τρόπο 5.000 ως 8.000 εκπαιδευτικοί εντός του επόμενου μήνα  θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθεί ο κατάλογος των 15.000 «αποχωρήσεων» ως το τέλος του 2014. Για τους «εκτελεστές» των μνημονιακών πολιτικών αυτοί οι συνάδελφοί μας δεν είναι παρά κάποιοι ακόμα αριθμοί, που θα προστεθούν στις εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων. Για μας, είναι ζήτημα επιβίωσης τόσο για τους ίδιους τους συναδέλφους όσο και για τις οικογένειές τους. Επιπλέον, με αυτές τις πολιτικές το δημόσιο σχολείο θα υποβαθμιστεί και θα απαξιωθεί ακόμα περισσότερο.

Τα ίδια στοιχεία επιβεβαιώνονται και από τις δηλώσεις του νέου Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη αλλά και από τη μυστική συμφωνία της 13-5-13  του πρώην Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη και της τρόικας,  που έδειχναν ότι οι εκπαιδευτικοί επιλέγονται να είναι μία από τις δύο «πηγές» των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς «κινητικότητας».

Η δικομματική κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας  βαφτίζει με περισσό θράσος ως «μεταρρυθμίσεις» την πλήρη διάλυση-ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, των παροχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να διαψεύσει δημόσια τα σχέδια για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών, γιατί προφανώς  δεν αρκούν οι διαβεβαιώσεις υπηρεσιακών παραγόντων για το θέμα. Θυμίζουμε ότι δύο μέρες πριν κατατεθεί στη Βουλή η αύξηση του ωραρίου, ο τότε Υφυπουργός κ. Παπαθεοδώρου διαβεβαίωνε την ΟΛΜΕ ότι «δεν είναι στις προθέσεις τους η αύξηση του ωραρίου και δεν μπορεί να διαψεύδει δημοσιεύματα». Αν ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος δεν προβεί αμέσως  σε διάψευση, θα είναι εξίσου συνένοχος στο έγκλημα που συντελείται ενάντια στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο.

Θα μας βρουν μπροστά τους. Κάθε σχολική μονάδα, σε όλη την Ελλάδα, θα γίνει μια ΕΡΤ. Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με γονείς και μαθητές, μαζί με όλο το λαό,  θα υπερασπιστούν το Δημόσιο σχολείο, το δικαίωμα κάθε μαθητή στη μόρφωση. Κάθε Σχολείο, κάθε Νοσοκομείο και κάθε Δημαρχείο θα γίνουν κέντρα του αγώνα.  Το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ οφείλει να πάρει δυναμικές αγωνιστικές αποφάσεις.


27-6-13
Α΄  Β΄  Γ΄  ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα 27/6 στο ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας τα ΔΣ των τριών ΕΛΜΕ της Δυτικής Αθήνας, Ενώσεις Γονέων και δεκάδες καθηγητές της περιοχής μας,  διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων. Το νέο θεσμικό πλαίσιο στα πλαίσια  της πολιτικής  του Υπουργείου  για μείωση δαπανών και συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης δημιουργεί υπεραριθμίες και πλεονάσματα, που οδηγούν σε υποχρεωτικές μεταθέσεις και απολύσεις. Η πολιτική αυτή δεν πρέπει να περάσει με τη δική μας συμμετοχή!
Οι προθέσεις της νέας  κυβέρνησης  έγιναν ολοφάνερες  από το νέο Υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης:   Ετοιμάζει τις πρώτες απολύσεις.  Εκπαιδευτικοί και  υπάλληλοι των ΟΤΑ τα πρώτα θύματα. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Χωρίς τη δική μας συλλογική αντίδραση και αντίσταση, η κυβέρνηση θα οδηγήσει  σε σφαγή χιλιάδες συναδέλφους/ισσες.
Τα ΔΣ των Α΄ Β΄ Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας εκτιμούν ότι κανένας από τους αριθμούς που θα  δημοσιευτούν  δεν μπορεί να έχει σχέση με την πραγματικότητα, εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προσδιορισμού οργανικών και λειτουργικών κενών.
Ειδικότερα σε ότι αφορά την Γ΄ Αθήνας:         
·          βάσει των οργανικών κενών που έχουν ήδη προσδιοριστεί στα σχολεία της  Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης,
·          βάσει των αναμενόμενων συνταξιοδοτήσεων,
·          βάσει των μετατάξεων στην πρωτοβάθμια που δεν έχουν ανακοινωθεί,
·          βάσει των διδακτικών κενών που διαπιστωμένα υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μπορούν να απορροφήσουν μεγάλο αριθμό καθηγητών (Ξένων Γλωσσών, Πληρ/κής, Φυσικής Αγωγής κ.α.),
·          βάσει του γεγονότος ότι ο συνολικός αριθμός μαθητών στη Δευτεροβάθμια Εκπ/ση κυμαίνεται στα ίδια με τα περσινά επίπεδα,

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ! ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΣ!

Για το λόγο αυτό καλούμε το ΠΥΣΔΕ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ στη συνεδρίαση της Πέμπτης 4 Ιουλίου να μη συμπράξει με οποιονδήποτε τρόπο σε καμία διαδικασία ονομαστικής καταγραφής πλεονάζοντος προσωπικού η οποία αποσκοπεί στην δημιουργία δεξαμενής απολύσεων εκπαιδευτικών και αποτελεί μνημονιακή επιταγή χωρίς να έχει καμία σχέση με την εκπαιδευτική πραγματικότητα.
Καλούμε επίσης το σώμα του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ που αποτελεί το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου να καθορίσει ενιαία στάση την οποία πρέπει να τηρήσουν όλοι οι αιρετοί  στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ώστε, με τη στήριξη του κλάδου, να αποτραπεί  κάθε απόπειρα εφαρμογής διαδικασιών που θα οδηγήσουν συναδέλφους εκτός Δημόσιας εκπαίδευσης.
Καλούμε τέλος τον κλάδο των εκπαιδευτικών αλλά και όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να ανατρέψουν τα σχέδια διάλυσης των δημόσιων αγαθών (Παιδείας και Υγείας) και εξαθλίωσης του λαού μας. 


 Τα  ΔΣ των Α΄ Β΄  Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    ΤΗΣ  ΕΕΚΕ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Από στρατευμένοι… παρείσακτοι
Η κυβέρνηση προχωρά σε οριζόντιες και μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων για να πιάσει τους «μνημονιακούς της στόχους», αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
 Η ανίερη συγκυβέρνηση του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία οδήγησε τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο και στη «σωτηρία» των μνημονίων, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μαζικές και οριζόντιες απολύσεις εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων, με αποκλειστικό γνώμονα της δεσμεύσεις της προς τους δανειστές, αδιαφορώντας πλήρως για την υποβάθμιση και τη δυσλειτουργία της εκπαίδευσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι τις 8 Ιουλίου προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι των δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαθεσιμότητα θα προωθηθεί με την κατάθεση δύο τροπολογιών, που αναμένεται να ενταχθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή.
Με τον τρόπο αυτό αναμένεται 8.000 εκπαιδευτικοί να χάσουν εντός του επόμενου μήνα την οργανική τους θέση στην εκπαίδευση και να μπουν σε λίστες αναμονής, λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους. Πολλοί από αυτούς δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθεί ο κατάλογος των 15.000 αποχωρήσεων ως το τέλος του 2014. Αντίστοιχες είναι οι μεθοδεύσεις και για 4.000 υπαλλήλους, μόνιμους και αορίστου χρόνου, που υπηρετούν στις υπηρεσίες των Δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων.
Με την εφαρμογή τυφλών, μαζικών και οριζόντιων μέτρων, η λεγόμενη αναδιάρθρωση του Δημοσίου εξελίσσεται στη δραματική συρρίκνωσή του, στην υποβάθμιση και στη διάλυση της Παιδείας, στον μαρασμό και στην κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και τα χρονοδιαγράμματα των δανειστών.
Είναι πλέον εμφανές ότι οι κυβερνητικού εταίροι εφαρμόζουν χέρι χέρι τις πιο βίαιες και αδιάλλακτες ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες υπακούουν σε νούμερα και αριθμούς και αδιαφορούν για την κοινωνία και τις ανάγκες της. Πρώτα τους επιστρατεύει και στη συνέχεια τους θεωρεί περιττούς για την εκπαιδευτική διαδικασία. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταθέτει σήμερα ερώτηση στο κοινοβούλιο για το θέμα αυτό. Η εκπαιδευτική κοινότητα και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα βάλουν φρένο στον κατήφορο του αυταρχισμού και της αδιαλλαξίας σας. Κύριοι της κυβέρνησης οι μέρες της ασυδοσίας σας είναι μετρημένες.


26-6-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔήλωση Τάσου Κουράκη με αφορμή τα δημοσιεύματα για τις μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών
Ο συντονιστής της ΕΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Τάσος Κουράκης, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τις μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η εθελόδουλη μνημονιακή συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει εκπαιδευτικούς και άλλους δημοσίους υπαλλήλους μόνο και μόνο για να πιάσει τα ΝΟΥΜΕΡΑ που επιβάλλουν τα μνημόνια και οι δανειστές μας. Δεν έφτασαν οι καταργήσεις των σχολείων, οι επιστρατεύσεις των εκπαιδευτικών και οι προαναγγελεθείσες απομακρύνσεις χιλιάδων  αναπληρωτών, προκειμένου να κατεδαφιστεί πλήρως το δημόσιο σχολείο. Τώρα ο μινώταυρος της συγκυβέρνησης ζητάει κι άλλες απολύσεις.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώνουμε πως η εκπαίδευση βασίζεται στον εκπαιδευτικό και τον στηρίζει. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην υπάρξει καμία αποχώρηση με οποιονδήποτε τρόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ δεν αναγνωρίζει καμία απόλυση που γίνεται στο όνομα του μνημονίου. Αντιθέτως, οι εκπαιδευτικές ανάγκες επιτάσσουν τη διασφάλιση όλου του αναγκαίου προσωπικού για να στηριχθεί η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν υπόκειται σε νούμερα, αλλά αποτελεί κοινωνικό αγαθό που πρέπει να περιφρουρηθεί.Το γραφείο τύπου 
http://www.syriza.gr/sites/syriza.gr/files/styles/slide2/public/logo_syriza_ekm_resized_2.jpg

Ερώτηση
Προς τους κ. Υπουργούς
Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Εσωτερικών
Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2013

Θέμα: Θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε μαζικές και οριζόντιες απολύσεις εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων, με αποκλειστικό γνώμονα της μνημονιακές της δεσμεύσεις, αδιαφορώντας πλήρως για την υποβάθμιση και τη δυσλειτουργία της εκπαίδευσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης;
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, μέχρι τις 8 Ιουλίου προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι των δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαθεσιμότητα θα προωθηθεί με την κατάθεση δύο τροπολογιών, που αναμένεται να ενταχθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή.
Ειδικότερα, φέρεται πως πρόκειται να οριστούν ως «διαθέσιμοι» 8.000 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα λαμβάνουν το 75% του βασικού τους μισθού για έναν χρόνο, μέχρι να δουν την πόρτα της απόλυσης. Στο στόχαστρο βρίσκονται ειδικότητες όπως οι θεολόγοι, οι γυμναστές και οι καθηγητές της πληροφορικής, με την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων. Οι ειδικότητες αυτές αντιμετωπίζονται ως κατεξοχήν «πλεονασματικές», ενώ για την επιλογή του εκπαιδευτικού προσωπικού που θα ενταχθεί στο σχέδιο, θα ληφθεί υπόψη η προϋπηρεσία.
Με τον τρόπο αυτό αναμένεται 8.000 εκπαιδευτικοί να χάσουν εντός του Ιουλίου την οργανική τους θέση στην εκπαίδευση και να μπουν σε λίστες αναμονής. Πολλοί από αυτούς δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθεί ο κατάλογος των 15.000 αποχωρήσεων ως το τέλος του 2014. Αντίστοιχες είναι οι μεθοδεύσεις και για 4.000 υπαλλήλους, μόνιμους και αορίστου χρόνου, που υπηρετούν στις υπηρεσίες των Δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων.
Επειδή,  δεν είναι δυνατόν η αναδιάρθρωση του Δημοσίου να εξελίσσεται στη δραματική συρρίκνωση και στην υποβάθμισή του, με απολύσεις και με την εφαρμογή οριζόντιων μέτρων, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και τα χρονοδιαγράμματα των δανειστών,
Επειδή, ο υποτιθέμενος πολυπληθέστερος κλάδος του Δημοσίου, οι εκπαιδευτικοί, έχουν υποστεί ιδιαίτερα σημαντική συρρίκνωση τα τελευταία χρόνια, με τα κύματα των συνταξιοδοτήσεων,
Επειδή, η συρρίκνωση του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας αναμένεται να κορυφωθεί με την μείωση κατά 80% των αναπληρωτών,
Επειδή, το έδαφος για χιλιάδες απολύσεις έχει ήδη προετοιμαστεί με την εγκύκλιο για τον υπολογισμό των κενών και των πλεονασμάτων, καθώς περιλάμβανε ρυθμίσεις που διευκολύνουν την καταγραφή πολύ περισσότερων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών από όσους είναι στην πραγματικότητα, αδιαφορώντας για τις σοβαρότατες αρνητικές επιπτώσεις στο παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο,
Επειδή, η αύξηση του διδακτικού ωραρίου, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών που έχουν δρομολογηθεί, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις δεκάδων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων (και ενδεχόμενες σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), υπακούουν στη «λογική» των απολύσεων αδιαφορώντας για την ποιότητα της δημόσιας παιδείας,
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
1)      Επιβεβαιώνετε τα δημοσιεύματα του τύπου και επαληθεύετε την επικείμενη κατάθεση δύο τροπολογιών, που θα θέσουν 12.500 υπαλλήλους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με προοπτική την επίτευξη του μνημονιακού στόχου των απολύσεων από το Δημόσιο; 
2)      Υπάρχουν μελέτες σκοπιμότητας, οι οποίες είναι σε θέση να τεκμηριώσουν με γνώμονα το κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον τα οριζόντια και μαζικά σχέδια κινητικότητας και απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων; Ποιες θα είναι οι συνέπειες της απομάκρυνσης εκπαιδευτικού και υπαλληλικού προσωπικού για το επίπεδο της παρεχόμενης παιδείας και για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων;

Οι ερωτώντες βουλευτές
        Τάσος Κουράκης
  Γιάννης Αμμανατίδης
       Τζένη Βαμβακά
Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη
    Παναγιώτα Δριτσέλη
Αϊχάν Καρά Γιουσούφ
Παναγιώτης Κουρουμπλής
   Μιχάλης Κριτσωτάκης
    Γιώργος Πάντζας
     Θεανώ Φωτίου
   Ζεϊμπέκ Χουσείν

ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Δυτικής Αθήνας
 
Την Πέμπτη  27 Ιουνίου 2013  στις 7:00μμ
στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι
(Σοφοκλέους 7, πίσω από το Δημαρχείο )
ΘΕΜΑΤΑ:
1.   Καταστατικό ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜΗ παρουσία όλων μας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!
    Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mail: olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 26/06/2013
                                                                                               

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα των ΜΜΕ, μέχρι τις 8 Ιουλίου προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.000 εκπαιδευτικοί και 4.500 υπάλληλοι των δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η διαθεσιμότητα θα προωθηθεί με την κατάθεση δύο τροπολογιών, η μία από το Υπουργείο Παιδείας, που αναμένεται να ενταχθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή.
Αν ισχύουν αυτά, 8.000 εκπαιδευτικοί θα χάσουν το επόμενο δεκαήμερο την εργασία τους στην εκπαίδευση και θα μπουν σε λίστες αναμονής με το 75% του μισθού τους. Πολλοί από αυτούς δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθεί ο κατάλογος των 25.000 απολύσεων από το δημόσιο στο τέλος του 2015.
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να διαψεύσει δημόσια αυτές τις πληροφορίες για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών.
Επιπλέον το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αναγνωρίζοντας την έντονη ανησυχία και τη δίκαιη οργή των συναδέλφων μας, δηλώνει την αποφασιστικότητά του κλάδου να αντισταθούμε όλοι μαζί στη βαρβαρότητα που καταργεί το δικαίωμα στην εργασία.
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν. Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ θερμό και θα πάρουμε τα μέτρα μας για αυτό.
Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει άλλο το δημόσιο σχολείο και να εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Κοινό μέτωπο όλων τώρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν το Σάββατο 29 Ιούνη στις 11.30 π.μ. στην Πλ. Καραϊσκάκη (στάση μετρό Μεταξουργείο) στο κοινό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλων ομοσπονδιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα επιδιώξει αύριο, με παράσταση διαμαρτυρίας του, να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ που ξεκινά την επόμενη Κυριακή 30-6-13 τις εργασίες του στην Αθήνα θα λάβει αγωνιστικές αποφάσεις για το επόμενο διάστημα. Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι «αιτία πολέμου».11Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη,
εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων


Θέμα:  Μετατάξεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Προγραμματισμός του ΚΥΣΔΕ για το επόμενο διάστημα – Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ 27/6/2013

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ.

Θέμα 1ο

Η τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ ασχολήθηκε κυρίως με τις αποδεσμεύσεις συναδέλφων για μετάταξη στην εκκλησιαστική εκπαίδευση, στη Σιβιτανίδειο Σχολή, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν 12 αιτήσεις συναδέλφων για αποδέσμευση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να μεταταγούν στην εκκλησιαστική εκπαίδευση.
Εγκρίθηκαν, επίσης, 4 αιτήσεις συναδέλφων για αποδέσμευση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να μεταταγούν στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων.
Οι παραπάνω μετατάξεις γίνονται χωρίς μεταφορά της θέσης και της αντίστοιχης πίστωσης.
Συζητήθηκαν, επίσης, 209 αιτήσεις συναδέλφων που ζητούν μετάταξη σε διάφορους κλάδους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αναλυτικά, εγκρίθηκε η αποδέσμευση:
·         14 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να μεταταγούν στον κλάδο ΠΕ70 δασκάλων,
·         6 συναδέλφων, ώστε να μεταταγούν στον κλάδο ΠΕ60 Νηπιαγωγών,
·         94 συναδέλφων, ώστε να μεταταγούν στον κλάδο ΠΕ06 Αγγλικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
·         72 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να μεταταγούν στον κλάδο ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και τέλος,
·         8 συναδέλφων, ώστε να μεταταγούν στον κλάδο ΠΕ16 Μουσικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θέμα 2ο

Συζητήθηκαν διορθώσεις στον πίνακα μεταθέσεων στην Ειδική Αγωγή μετά από τον εντοπισμό ορισμένων σφαλμάτων, που αφορούν αλλαγή των περιοχών στις οποίες μετατίθενται κάποιες/κάποιοι συνάδελφοι.
Ο τελικός πίνακας, με τις αναγκαίες τροποποιήσεις, θα οριστικοποιηθεί στο ΚΥΣΔΕ στην επόμενη συνεδρίασή του (27/6/13).

Θέμα 3ο

Από τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας προκύπτει ότι υποβλήθηκαν 11.209 αιτήσεις για μετάθεση εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από περιοχή σε περιοχή. Ικανοποιήθηκαν 606 αιτήσεις μόνο, δηλαδή το 5,4% του συνόλου των αιτήσεων. Οι αιτήσεις 10.603 συναδέλφων (δηλ. του 94,6%) δεν ικανοποιήθηκαν.
Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη χρονιά (2012) είχαν ικανοποιηθεί 2.434 αιτήσεις σε σύνολο 14.855 (δηλ. το 16,4% του συνόλου των αιτήσεων).
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΔΕ πληροφορηθήκαμε ότι εντός των επόμενων ημερών θα σταλεί τελικά η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις συναδέλφων σε σχολεία και φορείς. Είναι προφανές ότι η απαράδεκτη καθυστέρηση στη διευθέτηση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών, για την οποία την αποκλειστική ευθύνη έχει η ηγεσία του Υπ. Παιδείας, θα οδηγήσει στο να συζητηθούν στο ΚΥΣΔΕ οι αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων το νωρίτερο στα τέλη Ιούλη.
Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη χρονιά αποσπάστηκαν 4.855 συνάδελφοι σε σχολεία και 2.804 συνάδελφοι σε φορείς.

           Θέματα της συνεδρίασης του  ΚΥΣΔΕ  την Πέμπτη 27-6-2013

  1. Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών Ι.Δ.Α.Χ. για μονιμοποίηση.
  2. Εξέταση ενστάσεων αιτήσεων εκπαιδευτικών επί των μεταθέσεων στην Ειδική Αγωγή σχολ. έτους 2013-2014.
  3. Αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών που ανήκουν οργανικά σε ΚΕΔΔΥ σχολ. έτους 2013-2014.

Σημειώνουμε τέλος, ότι παρά τις επίμονες αιτήσεις μας για την κοινοποίηση των   σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα οποία υπάρχουν κενά, για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών από την δευτεροβάθμια, ακόμη αυτά δεν έχουν γίνει γνωστά.
Οι  συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ για τις μετατάξεις αυτές καθώς και για τις μετατάξεις από κλάδο σε κλάδο, τοποθετούνται στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γρηγόρης Καλομοίρης,                                                                 Χρήστος Φιρτινίδης,
αιρετό τακτικό μέλος του ΚΥΣΔΕ                                                              αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 694 46 04 063, 210 33 18 632,                                           (τηλ.: 697 44 88 454,
ηλ. δ/νση: grikalom@gmail.com)                                              ηλ. δ/νση: firtinidis@gmail.com)
                                                            
Αθήνα, 26-6-2013


Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Α΄ Β΄ Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Όλοι στη μαζική παράσταση στη Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄  Αθήνας την Πέμπτη  27 Ιούνη στις 10:30 για να απαιτήσουμε να αλλάξει η απαράδεκτη κατάσταση με τις υπεραριθμίες και τα κενά!
Απαιτούμε από τη Διεύθυνση και το ΠΥΣΔΕ,  να αποδεχτούν τις προτάσεις των ΕΛΜΕ!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Λίγες μέρες πριν τη λήξη του διδακτικού έτους τα προβλήματα  στην εκπαίδευση παραμένουν εκρηκτικά!  Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας. Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ομηρείας! Το Υπουργείο Παιδείας έκανε μόλις 607 μεταθέσεις ικανοποιώντας το 5,4% των συνολικά 11260 αιτήσεων! Την ίδια στιγμή οι επίσημοι πίνακες του εμφανίζουν 17000 περίπου υπεράριθμους εκπαιδευτικούς (530 στη Γ΄ Αθήνας). Το Π.Δ. των υποχρεωτικών μετακινήσεων για τους εκπαιδευτικούς που ανακοίνωσε το υπουργείο πρόσφατα δεν έχει αποσυρθεί ενώ η εξέλιξη με την ΕΡΤ ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο! Η νέα συγκυβέρνηση  ετοιμάζεται  να υλοποιήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις  ώστε να προέλθει ο αριθμός των 15.000 υπαλλήλων που θα απολυθούν έως τα τέλη του 2014 (4.000 έως τα τέλη του χρόνου). Και ακόμη θα καθορίζει και όλη τη διαδικασία για την υπαγωγή σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα 25.000 υπαλλήλων έως το τέλος του χρόνου.
Διεκδικούμε από τη Διεύθυνση και το ΠΥΣΔΕ
Επαναφέρουμε και διεκδικούμε τις προτάσεις των ΕΛΜΕ που υπηρετούν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματά μας, προωθούν τη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις και περιορίζουν τις οποιεσδήποτε αυθαιρεσίες.
-25 μαθητές ανά τμήμα, υπολογισμό των οργανικών κενών στη βάση των 25 παιδιών ανά τμήμα και όχι στη βάση έως και 27 μαθητών όπως γίνεται τώρα.
-στις ξένες γλώσσες ζητάμε να εφαρμοστεί η παράλληλη διδασκαλία ανά τμήμα και τα τμήματα με τα επίπεδα.
- να υπολογίζονται τα μαθήματα project και ΣΕΠ στη κάλυψη οργανικού κενού.
-να δίνονται ως οργανικές οι θέσεις των διευθυντών σχολείων, αλλά και άλλων διοικητικών πόστων, χωρίς να χάνεται η οργανική τους για αυτούς που την έχουν.
-ο υπολογισμός των οργανικών να γίνει χωρίς την αύξηση των δύο ωρών.
-να υπολογίζεται το σύνολο των εργαστηρίων στη μείωση των ωραρίων ειδικοτήτων.
-όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές (υπεραριθμίες, διαθέσεις, αποσπάσεις, αναπληρωτές, κ. α ) να γίνονται με κοινοποίηση των κενών.
-να δίνεται το δικαίωμα των ενστάσεων και να οριστεί και με χρονοδιάγραμμα του ΠΥΣΔΕ
-να ισχύσει καθεστώς διαφάνειας στις τοποθετήσεις των συναδέλφων που διατίθενται για συμπλήρωση ωραρίου με την κοινοποίηση των ωρών διάθεσης.
-κανείς εκπαιδευτικός να μη διατίθεται σε περισσότερα από δύο σχολεία ή τρία όταν πρόκειται για συγκρότημα σχολείων.
-να δημοσιοποιούνται τα κενά των σχολείων της πρωτοβάθμιας πριν τις τοποθετήσεις των ειδικοτήτων και να γίνονται από το ΠΥΣΔΕ. Να αυξηθούν οι θέσεις που θα διατεθούν στις ειδικότητες που θα μετακινηθούν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση και οι διαθέσεις να γίνουν πριν τις αποσπάσεις.
-οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια να πηγαίνουν με το ωράριο εργασίας που έχουν στη Δευτεροβάθμια.
-διεκδικούμε οργανικές θέσεις για όλους τους συναδέλφους-καμιά υποχρεωτική μετακίνηση        - καμιά υποχρεωτική μετάταξη-καμία συγχώνευση –σύμπτυξη τμημάτων.
-να καταργηθεί η επιστράτευση-καμία δίωξη εκπαιδευτικών

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!
ΓΙΑ ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ Α΄ Β΄ Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ: Ν. ΖΟΥΤΣΟΣ- Ν. ΚΟΡΔΗΣ- Α. ΠΕΤΤΑΣ
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Την Πέμπτη 27 Ιούνη συνεδριάζει το ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας για τον καθορισμό οργανικών κενών και πλεονασμάτων. Τα πρώτα στοιχεία μιλούν για πάνω από 800 οργανικά πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς. Με τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται ήδη στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους 1000! Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας έκανε μόλις 607 μεταθέσεις ικανοποιώντας το 5,4% των 11260  αιτήσεων! Οι επίσημοι πίνακες του (πάνω στους οποίους στηρίχτηκαν οι μεταθέσεις), εμφανίζουν 17000 περίπου υπεράριθμους εκπαιδευτικούς! Το ΠΔ των υποχρεωτικών μετακινήσεων για τους εκπαιδευτικούς δεν έχει αποσυρθεί ενώ η εξέλιξη με την ΕΡΤ ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο!
   Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ επαναφέρουμε και διεκδικούμε τις προτάσεις των ΕΛΜΕ που υπηρετούν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματά μας, προωθούν τη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις και περιορίζουν τις οποιεσδήποτε αυθαιρεσίες:
ü  Η κρίση των υπεραριθμιών στον κλάδο ΠΕ4, να γίνει ενιαία και όχι κατά ειδικότητα.
ü  Δεν εξαιρούνται οι διευθυντές και υποδιευθυντές από τον χαρακτηρισμό τους ως οργανικά υπεραρίθμων, αν βέβαια είναι οι τελευταία τοποθετημένοι.
ü  Στην περίπτωση ταυτόχρονης (την ίδια χρονιά) τοποθέτησης, αυτός που έχει τοποθετηθεί ως υπεράριθμος, αν προκύψει υπεραριθμία στο σχολείο, δεν ξαναχαρακτηρίζεται. Υπεράριθμος θα χαρακτηριστεί ο εκπαιδευτικός που πήρε οργανική την ίδια χρονιά, αλλά όχι ως υπεράριθμος.
ü  Τα οργανικά κενά να υπολογιστούν στη βάση των 25 παιδιών ανά τμήμα και όχι στη βάση έως και 27 μαθητών, όπως γίνεται τώρα.
ü  Στις ξένες Γλώσσες να εφαρμοστεί η παράλληλη διδασκαλία ανά τμήμα και τα τμήματα με τα επίπεδα.
ü  Να υπολογίζονται τα μαθήματα project και ΣΕΠ  στην κάλυψη οργανικού κενού.
ü  Να δίνονται ως οργανικές οι θέσεις των διευθυντών σχολείων, αλλά και άλλων διοικητικών πόστων, χωρίς να χάνεται η οργανική τους για αυτούς που την έχουν.
ü  Ο υπολογισμός των οργανικών να γίνει χωρίς την αύξηση των δύο ωρών στο ωράριο μας.
ü  Να υπολογίζεται το σύνολο των εργαστηρίων στη μείωση των ωραρίων ειδικοτήτων.
ü  Να δίνεται οργανική θέση σε κλάδο ή ειδικότητα με μονόωρα  μαθήματα λαμβάνοντας υπόψη την ομάδα σχολείων. Το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και για ειδικότητες που αδυνατούν να συμπληρώσουν το ελάχιστο υποχρεωτικό ωράριο μα μαθήματα πρώτης ανάθεσης.
ü  Όλες οι  υπηρεσιακές μεταβολές (υπεραριθμίες, διαθέσεις, αποσπάσεις, αναπληρωτές) να γίνονται με κοινοποίηση των κενών.
ü  Να δίνεται το δικαίωμα των ενστάσεων και να οριστεί άμεσα χρονοδιάγραμμα του ΠΥΣΔΕ.
ü  Να ισχύσει καθεστώς διαφάνειας στις τοποθετήσεις των συναδέλφων που διατίθενται για συμπλήρωση ωραρίου με την κοινοποίηση των ωρών διάθεσης.
ü  Κανείς εκπαιδευτικός να μη διατίθεται σε περισσότερα από δύο σχολεία ή τρία όταν πρόκειται για συγκρότημα σχολείων.
ü  Να γίνει κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ για καλύτερη οργάνωση.
ü  Να δημοσιοποιούνται τα  κενά των σχολείων της πρωτοβάθμιας πριν τις τοποθετήσεις των ειδικοτήτων και να γίνονται από το ΠΥΣΔΕ. Να αυξηθούν οι θέσεις που θα διατεθούν στις ειδικότητες που θα μετακινηθούν από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια  και οι διαθέσεις να γίνουν πριν τις αποσπάσεις.
ü  Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στην Πρωτοβάθμια να διατηρούν το ωράριο εργασίας που έχουν στη Δευτεροβάθμια.
ü  Οι αποσπάσεις των ειδικοτήτων που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια και θέλουν να πάνε στην Πρωτοβάθμια να γίνονται με ενιαίο τρόπο και στη βάση των μορίων των ενδιαφερόμενων.
ü  Να υπολογιστούν οι δύο υποχρεωτικές ώρες της χορωδίας στην κάλυψη  κενών.
·        Να υπολογιστεί ο δεύτερος καθηγητής στα εργαστήρια των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ για πάνω από 13 μαθητές.
ü  Διεκδικούμε Οργανικές θέσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς. Καμιά απόλυση-υποχρεωτική μετακίνηση–υποχρεωτική μετάταξη-καμιά συγχώνευση- σύμπτυξη τμημάτων.
ü  Να καταργηθεί η επιστράτευση – καμιά δίωξη εκπαιδευτικού με την κατασκευή «επιόρκων» δημοσίων υπαλλήλων!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια  σε τέτοιες κρίσιμες ώρες θα κληθούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Δε συνεδριάζουν για να μοιράσουν έπιπλα  αλλά αποφασίζουν για την τύχη των οικογενειών τόσων συναδέλφων. Δεν κάνουν ασκήσεις επί χάρτου ή ανέξοδες διαιρέσεις. Αποφασίζουν για εργασιακές μεταβολές που τινάζουν στον αέρα τον ομαλό βίο οικογενειών εκπαιδευτικών με τους οποίους έχουν συνυπηρετήσει. Η υπογραφή τους και η συναίνεση  δεν είναι σε αυτήν την περίπτωση μια συνηθισμένη διοικητική συμμετοχή, αλλά μια κρίσιμη δοκιμασία. Δεν είναι σε αυτή τη θέση για να συναινέσουν στη διάλυση της ζωής των εκπαιδευτικών! ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ!
Όλοι στη μαζική παράσταση στη Δ/ση Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄  Αθήνας την Πέμπτη  27 Ιούνη στις 10:30 για να απαιτήσουμε να αλλάξει η απαράδεκτη κατάσταση με τις υπεραριθμίες και τα κενά!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ  ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ               
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Κιν. 6977513534 – nekordis@yahoo.gr