ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

        Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.

           ΑΘΗΝΑΣ

       ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ 33

   Κ. ΠΑΤΗΣΙΑ (8ο Λύκειο)

    ΤΗΛ - FAX 210 5246795
            ΑΘΗΝΑ 112 53                                                                                                                  
  email : alphaelme@yahoo.gr                                                                                         Αθήνα 4-3-2014

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ Π. Δ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Ο αντιπαιδαγωγικός κατήφορος που έχει επιλέξει το ΥΠΑΙΘ στο όνομα του υποτιθέμενου εξορθολογισμού και εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
Στις 28/2/2014 δημοσιεύτηκε το ΠΔ 28 για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, λίγες μόνο μέρες πριν τις απολύσεις, το οποίο έρχεται να βάλει ένα επιπλέον λιθαράκι σ’ αυτόν τον κατήφορο. Είναι προφανές ότι το υπουργείο συνεχίζει την προσπάθεια κατασκευής εκπαιδευτικών χωρίς ωράριο, εκπαιδευτικών με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς οργανικές, μετακινούμενους ανά πάσα στιγμή σ’ όλη τη χώρα. Η διαδικασία είναι γνωστή: Αύξηση  του ωραρίου, συγχωνεύσεις τμημάτων ή σχολικών μονάδων ή και κατάργησή τους, δημιουργία τεχνητά πλεοναζόντων εκπαιδευτικών, οι οποίοι αποτελούν δεξαμενή μετακινούμενων, διαθέσιμων, πιθανώς απολυόμενων.
Συνεχίζοντας την πολιτική των εκβιαστικών διλημμάτων, καθορίζει ότι:
Α)  Όσοι δεν κάνουν δήλωση προτίμησης «συναινούν» στη μετακίνηση τους οπουδήποτε
Β) Προσπαθεί να διασπάσει τον κλάδο σε παλιούς και νέους (με δωδεκαετή προϋπηρεσία), παραβλέποντας ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί αμείβονται με περίπου 850 ευρώ, καθιστώντας εκ των πραγμάτων αδύνατη την όποια δυνατότητα επιβίωσης τους αν μετατεθούν εκτός της περιοχής κατοικίας τους.
Γ) Μέσα από δαιδαλώδεις και αδιαφανείς διαδικασίες, έξω από τα θεσμικά όργανα, μπορεί να πραγματοποιηθούν μετακινήσεις – μεταθέσεις εκπαιδευτικών, με καθαρά  ρουσφετολογικούς – πελατειακούς σκοπούς και στόχους.
   Είναι προφανές ότι, αν το συγκεκριμένο ΠΔ μπει σε εφαρμογή, μεγάλος αριθμός συναδέλφων θα αναγκαστεί να μετακινηθεί και να χάσει την οργανική θέση που πιθανά κατέχει και επίσης μέσω των συγχωνεύσεων που επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν, θα χαθούν χιλιάδες οργανικές θέσεις.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΣΟ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]