ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση
Σε έρμαιο της ανάλγητης και απάνθρωπης μνημονιακής πολιτικής της μετατρέπει η κυβέρνηση τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας ως «φονικό» εργαλείο τις διαδικασίες «αξιολόγησης» και «αυτο-αξιολόγησής» τους.
Το Υπ. Παιδείας προβάλλει ως τη «μαγική λύση» στα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σχολεία της χώρας την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών. Επιδίωξή της είναι να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι δεν είναι αιτία των προβλημάτων αυτών οι πολιτικές που ίδια ακολουθεί, υπακούοντας τυφλά και πειθήνια στις εντολές της Τρόικας, αλλά οι εκπαιδευτικοί, που «δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους».
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και τις πρόσφατες διαθεσιμότητες / απολύσεις των εκπαιδευτικών της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης επιχείρησε να τις δικαιολογήσει βάσει κάποιας «αξιολόγησης» των τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν.
Αν η κυβέρνηση πραγματικά επιθυμούσε να στηρίξει και να αναβαθμίσει τη λειτουργία των σχολείων, δεν θα ακολουθούσε πολιτικές που συνεπάγονται ακόμα μεγαλύτερη μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, υπονόμευση και ακύρωση σημαντικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών και παροχών. Δεν θα θεσμοθετούσε ένα «νέο» λύκειο που ναρκοθετεί την προσπάθεια των παιδιών για κατάκτηση της μόρφωσης και οδηγεί στην υποβαθμισμένη μόρφωση, στην πρόωρη ειδίκευση και στη «μαθητεία» της εκμετάλλευσης, στην εγκατάλειψη της φοίτησης.
Είναι όλο και πιο φανερή η επιδίωξη της κυβέρνησης να καθηλώσει, να χειραγωγήσει και να υποτάξει τη συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται στα σχέδιά της για συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων της δημόσιας εκπαίδευσης, υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης και απολύσεις εκπαιδευτικών.
Για να επιτύχει αυτές τις επιδιώξεις της δεν διστάζει να προχωρήσει σε  ακραίες ενέργειες βίας και καταστολής. Πρόσφατο παράδειγμα η απρόκλητη βία, οι συλλήψεις και οι προσαγωγές στελεχών του συνδικαλιστικού κινήματος και εκπαιδευτικών τους οποίους έχει καταδικάσει σε διαθεσιμότητα και τους οδηγεί στην οριστική απόλυση.
Ως Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουμε απερίφραστα τις τακτικές εκφοβισμού και συκοφάντησης των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για να προστατέψουν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην εργασία, και καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να εγκαταλείψει οριστικά αυτού του είδους τις μεθοδεύσεις.
Παρέχουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή μας στους / τις εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί στον αγώνα τους, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, τόσο στη Βουλή όσο και στα πεδία των αγώνων, για να διασφαλίσουμε τόσο το αυτονόητο δικαίωμά τους στην εργασία όσο και αποτελεσματικούς όρους και συνθήκες επιτέλεσης του έργου τους.
Επιδίωξή μας είναι με τη βοήθεια και τη ενεργητική συμπαράστασή τους και τη στήριξη της ευρύτερης κοινωνίας να σχεδιάσουμε και να πραγματοποιήσουμε τις ριζικές αλλαγές και τομές που έχει ανάγκη σήμερα η εκπαίδευσή μας.


Αθήνα, 5 Μαρτίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]