ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΕΚΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ
Όταν το Υπουργείο επιφυλάσσει  αυταρχισμό  για όλους και εκπαίδευση για λίγους,  ο ΣΥΡΙΖΑ  επαναλαμβάνει τη δέσμευση του για επαναπρόσληψη όλων των εργαζόμενων στη δημόσια εκπαίδευση
  Συνέντευξη Τύπου για τα μεγάλα προβλήματα του δημοσίου σχολείου παραχώρησε η Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές Τάσο Κουράκη, Γιάννη Αμανατίδη, την υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας Έφη Καλαμαρά και τα μέλη της ΕΕΚΕ Νικόλα Κουντούρη και Γιώργο Μπουγελέκα. Βασικά σημεία της συνέντευξης αποτέλεσαν η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, τα μεγάλα προβλήματα που σχετίζονται με τις πανελλαδικές εξετάσεις και την τράπεζα θεμάτων, καθώς και ο εντεινόμενος αυταρχισμός της κυβέρνησης απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ακολούθησε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τους παριστάμενους δημοσιογράφους, ενώ από την πλευρά του το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε και ορισμένες πτυχές του προγράμματος της αριστερής διακυβέρνησης για την εκπαιδευτική πολιτική.
    Ο Συντονιστής της ΕΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, υπογράμμισε ότι ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων οφείλει να επανατοποθετήσει άμεσα όλους τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο, όπως ο ίδιος έχει δεσμευτεί κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις 6/2/2014.  Οι εκπαιδευτικοί αυτοί παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού αντιμετωπίζουν την απόλυση μέσα στο Μάρτιο. Καυτηρίασε δε και την γενικότερη πολιτική τρομοκράτησης της κυβέρνησης απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα, η οποία εκφράζεται με διώξεις μαθητών, με παραπομπές εκπαιδευτικών σε πειθαρχικά συμβούλια, με ποινικοποίηση και καταστολή των εκπαιδευτικών κινητοποιήσεων.
Η ΕΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ιδιαίτερα και στους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις της 1ης λυκείου, οι οποίες κανείς δεν γνωρίζει τελικά με ποιο τρόπο θα διεξαχθούν. Χιλιάδες μαθητές βρίσκονται αυτή την στιγμή κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ ούτε το ίδιο το Υπουργείο είναι σε θέση να απαντήσει αν τελικά τα θέματα θα αντληθούν από τράπεζα θεμάτων και πότε αυτή θα είναι έτοιμη. Η  ΕΚΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Υπουργείο να ΄΄παγώσει΄΄  αυτές τις ρυθμίσεις  προς την κατεύθυνση της οριστικής κατάργησης τους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σε όλους τους τόνους την αντίθεσή του στην τράπεζα θεμάτων και συνολικά στο νέο σύστημα εισαγωγής με τα 40 και πλέον εξεταζόμενα μαθήματα. Υπογραμμίστηκε ότι πάγια θέση του αποτελεί η ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ταυτόχρονη ριζική αναδιοργάνωση όλου του φάσματος της δημόσιας παιδείας και γενναία αύξηση των δαπανών για τη δημόσια παιδεία. Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά για την επαναφορά όλων των διαθεσίμων και όλων όσων εργάζονται στη δημόσια παιδεία, καθώς και για τη γενναία αύξηση των δημοσίων δαπανών για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και για την στήριξη του εκπαιδευτικού έργου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]