Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

ΟΛΜΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της Τουρκίας, που δοκιμάζονται αυτές τις ημέρες με την έκρηξη στα ορυχεία στην πόλη Μανίσα, της επαρχίας Σόμα και τους εκατοντάδες νεκρούς.
Καταδικάζουμε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της επικράτησης της λογικής του κέρδους και της αγοράς, πάνω από τα μέτρα ασφάλειας και τις ανθρώπινες ζωές, που οδηγεί τους κυβερνώντες να θεωρούν τους νεκρούς στα ορυχεία "συνηθισμένη" κατάσταση.
Συμπαρατασσόμαστε με τους εργαζόμενους της Τουρκίας στον αγώνα τους για την καταδίκη των ενόχων και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους. Για άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα ορυχεία. Για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Καλούμε σε συμμετοχή, σήμερα  Πέμπτη 7.00 μμ στα Προπύλαια, στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας κούρδων και τούρκων πολιτικών προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου