Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΤΖΟΚΑ

ΔΗΛΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ.
Του Σπύρου Τζόκα 
 αντιπεριφερειάρχη  της περιφερειακής παράταξης «Δύναμη Ζωής»

   Ως πανεπιστημιακός Δάσκαλος γνωρίζω ότι η μνημονιακή πολιτική οδηγεί σταθερά την Δημόσια Παιδεία σε κατάρρευση: εκπαιδευτικοί λείπουν από τα σχολεία, οι μισθοί τους έχουν κοπεί περίπου στο μισό, η υλικοτεχνική υποδομή συνεχώς επιδεινώνεται εξαιτίας των αλλεπάλληλων περικοπών, οι γονείς καλύπτουν μεγάλο μέρος των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, πραγματοποιήθηκαν συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων ενώ σχεδιάζονται κι άλλες, πυκνώνουν τα φαινόμενα  υποσιτισμένων παιδιών που λιποθυμούν στα σχολεία, η τριτοβάθμια εκπαίδευση απαξιώνεται και πολλά άλλα.
  Στο δυσμενές αυτό κλίμα  θα ήθελα ολόψυχα και ομόθυμα να σταθώ δίπλα στα παιδιά που δοκιμάζονται από αύριο στις Πανελλαδικές εξετάσεις….. να μην τους ευχηθώ τυπικά, αλλά να σταθώ νοερά δίπλα τους και να τους μετριάσω την πίεση και το άγχος που νοιώθουν για την μάχη που δίνουν. Δεν μπορώ να το κάνω, αλλά γνωρίζω πολύ καλά, ότι  έτσι και αλλιώς νικητές θα είναι, γιατί είναι νέοι και ωραίοι και δυνατοί. 
   Καλή δύναμη και καλή επιτυχία και σας περιμένω στο Πανεπιστήμιο…..όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου