Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ

H προσπάθεια καταστροφής του κοινωνικού ιστού και εγκαθίδρυσης νεοφιλελεύθερων προτύπων ατομικισμού φαίνεται και στις στερεοτυπικά μοντέλα που καλλιεργούνται από το σύστημα και τα ΜΜΕ. Μοντέλα που προβάλλουν και υιοθετούν απόψεις διχασμού, ταξικότητας και κυρίως έλλειψης σεβασμού στην ανθρώπινη ποικιλομορφία. Τα ζητήματα των ΑμεΑ και της εκπαίδευσης τους  όχι απλά μπαίνει στις καλένδες αλλά απαξιούται από τις κυρίαρχες δομές που επενδύουν στην παράλογη "κανονικότητα" 
Το κράτος διαχρονικά περιθωριοποιεί τους ανθρώπους με αναπηρία ,απαξιώνει τις υπηρεσίες, τις δομές ,την εκπαίδευση, την πρόσβαση και δημιουργεί κοινωνικές συμπεριφορές  που ενισχύουν τις διακρίσεις ,τα στερεότυπα και τον αποκλεισμό. Η καλλιέργεια χαμηλών προσδοκιών, η ανισότιμη συμμετοχή στην απορρόφηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ΔΕΝ είναι πλέον ανεκτή.

Την Τρίτη 13 Μαϊου στις 18.00μ.μ. στο κεντρικό περίπτερο της "Δύναμης Ζωής- Ρένα Δούρου" στην Πλατεία Κοραή συζητάμε, αντιδρούμε και προτείνουμε με θέμα :
" ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΑ ΑμεΑ ΚΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

Συντονισμός : Ελένη Λαμπροπούλου, μέλος ΔΣ ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ
Έναρξη- Εισήγηση : Θανοπούλου Κατερίνα, εκπαιδευτικός στην ειδική εκπαίδευση, μέλος τμήματος Παιδείας  ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΕ, υποψήφια με τη "Δύναμη Ζωής - Ρένα Δούρου", κεντρικός τομέας

Χαιρετισμός από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Αττικής, με τη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ-ΡΕΝΑ  ΔΟΥΡΟΥ, Ερμίνα Κυπριανίδου

Χαιρετισμός από τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας με την ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη
Ομιλητές :
Κακολύρης Πέτρος , πρώην πρόεδρος μεταμοσχευμένων καρδιάς, εκδότης, υποψήφιος με τη "Δύναμη Ζωής - Ρένα Δούρου", νότιος τομέας
Γαλούκα Αθηνά, πρόεδρος του ΔΣ του 1ου Ειδικού Δημοτικού- Νηπιαγωγείου Αγ. Δημητρίου,                              υποψήφια δημοτική σύμβουλος «Στροφή Νέας Σμύρνης»
Τσαβαλιά Παρασκευή, Γ.Γ της Ομοσπονδίας τυφλών, υποψήφια με τη "Δύναμη Ζωής - Ρένα Δούρου", κεντρικός τομέας
Μπουγελέκας Γιώργος, εκπαιδευτικός, υπεύθυνος της ειδικής εκπαίδευσης του τμήματος Παιδείας  ΣΥΡΙΖΑ,υποψήφιος με τη "Δύναμη Ζωής - Ρένα Δούρου", κεντρικός τομέας
Λάζαρος Τεντόμας, εκπαιδευτικός στην ειδική εκπαίδευση, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ανοιχτή Πόλη
Κλήμης Άτζακας διδάκτορας νοηματικής γλώσσας -ΚΕΔΔΥ Α Αθήνας
Βαγγέλης Καρέλης, Παραολυμπιακός αθλητής- μέλος τμήματος ΑμεΑ ΣΥΡΙΖΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : Τζένη Βαμβακά, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Την εκδήλωση θα κλείσει με  δρώμενο από το Χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ "just the two of us"

Η εκδήλωση θα διερμηνευτεί στην Ελληνική νοηματική γλώσσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου