Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

ΜΕΤΑ

10-6-2014
ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται, μετά το πραξικοπηματικό «μαύρο» της κυβέρνησης στην ΕΡΤ, στις 11 Ιούνη.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τον αγώνα τους και αύριο Τετάρτη, ένα χρόνο ακριβώς μετά το κατέβασμα των πομπών, στις 7 το απόγευμα, διοργανώνουν μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Το (ΜΕΤΑ) στέκεται για μια ακόμη φορά αλληλέγγυο στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και καλεί όλους, εργαζόμενους, απολυμένους, άνεργους, συνταξιούχους, καλεί όλα τα συνδικάτα, αλλά και τον πνευματικό και τον καλλιτεχνικό κόσμο να πάρουν δυναμικά και ενεργά μέρος στη μεγάλη αυτή συγκέντρωση για τη Δημοκρατία, στη συγκέντρωση στην Αθήνα και στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα.
Η ΕΡΤ αποτελεί το πρώτο χαρακτηριστικό παράδειγμα αλληλεγγύης και αυτοδιαχείρισης – αυτοδιεύθυνσης, με τους ίδιους τους εργαζόμενους να υποστηρίζουν, εδώ και μήνες, από μόνοι τους, τη λειτουργία του ίδιου φορέα, τη συνέχιση του προγράμματος.
Το ΜΕΤΑ σημειώνει το παράδειγμα αγωνιστικότητας των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που ακολούθησαν και οι αγωνιζόμενες, δικαιωμένες καθαρίστριες, οι οποίοι μπήκαν στις μαύρες και εκδικητικές κυβερνητικές λίστες της διαθεσιμότητας και της απόλυσης, υπερασπιζόμενες το κοινωνικό σύνολο, αντί να προτάξουν το ίδιον όφελος της συνθηκολόγησης και του συμβιβασμού με τον εγχώριο συνασπισμό εξουσίας.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, κάθε μέρα, κάθε ώρα για:
- την ανατροπή αυτής της πολιτικής,
- να αποκατασταθεί το δικαίωμα για ΑΝΘΡΩΠΙΑ –ΔΟΥΛΕΙΑ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,
- να απαιτήσουμε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,
- να απαιτήσουμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

- ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου