Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ


Το Υπουργείο Παιδείας  απορρίπτει τις προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα προβλήματα του Λυκείου, που στόχευαν στη μείωση της σχολικής διαρροής των μαθητών. 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αρνήθηκε να εξετάσει επί της ουσίας την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα προαγωγής των μαθητών της Α’ Λυκείου, ενώ παρουσιάστηκε με απορριπτική διάθεση επί όλων των προτάσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία που κατέθεσε χθες, ζητούσε από το Υπουργείο να επαναφέρει το παλαιό σύστημα υπολογισμού του βαθμού προαγωγής των μαθητών της Α’ Λυκείου. Στο ίδιο πλαίσιο πρότεινε στο Υπουργείο να εξεταστούν όσοι μαθητές της Α’ Λυκείου παραπεμφθούν τελικά για επανεξέταση τον Σεπτέμβριο, σε θέματα που θα επιλεχθούν αποκλειστικά από τους καθηγητές τους, καθώς και να μην προσμετρηθεί ο βαθμός της Α’ Λυκείου στον βαθμό πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Δυστυχώς, η ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αρνήθηκε να ακούσει τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέλεξε να απαξιώσει τις τεκμηριωμένες προτάσεις των βουλευτών του που κατέθεσαν την τροπολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η Τράπεζα Θεμάτων και εν γένει οι αλλαγές στο Λύκειο που επέφερε ο νόμος 4186/2013, κινούνται σε εσφαλμένη παιδαγωγικά κατεύθυνση και θα οδηγήσουν σε αύξηση της σχολικής διαρροής -κυρίως στα παιδιά των πιο επιβαρημένων οικονομικά οικογενειών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προσέλθει έστω και τώρα στον διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου