ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Συνεχίζουμε  τον  αγώνα  και  δεν  υποκλινόμαστε  στον  κυβερνητικό αυταρχισμό!
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα για την ακύρωση της αξιολόγησης των απολύσεων. H κυβέρνηση στην αρχή υποτίμησε την απεργία-αποχή απ’ την αξιολόγηση, πιστεύοντας, ότι αυτή δεν θα συγκέντρωνε τη συμμετοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων. Όσα όμως ακολούθησαν το τελευταίο διάστημα είναι πρωτοφανή: Οι μαζικές γενικές συνελεύσεις , οι καταλήψεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, η συλλογή χιλιάδων υπογραφών ενάντια στην αξιολόγηση και τα πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία στις 9 Ιούλη, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα αγωνιστικό περιβάλλον μαζικής αντίστασης και συλλογικής ανυπακοής. Δημιουργούν αναμφισβήτητα συνθήκες που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφαρμογής του νόμου–σφαγείου, προθάλαμο χιλιάδων απολύσεων, ατομικού μισθού, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών.
Οι εργαζόμενοι αρνούνται να συμμετάσχουν στην ‘’αξιολόγηση’’ και μαζικά παραδίδουν τα φύλλα αξιολόγησης στα σωματεία τους. Στον τομέα της υγείας, τους Δήμους, την κεντρική διοίκηση, τις περιφέρειες και αλλού, διαπιστώνεται η πλήρης αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το συγκεκριμένο νόμο.
Τα γεγονότα αυτά την οδηγούν την κυβέρνηση σε κινήσεις πανικού. Προσφεύγει στη δικαιοσύνη και τη ζητά να σταματήσει μια νόμιμη απεργιακή κινητοποίηση αποχής από συγκεκριμένες διαδικασίες. Επιλέγει, για μια ακόμη φορά το δρόμο της ποινικοποίησης των αγώνων, μιας και η πολιτική των εκφοβισμών και των απειλών για πειθαρχικές διώξεις, όσων δεν συμμετέχουν στην διαδικασία της αξιολόγησης, έπεσαν στο κενό.
Το δρόμο αυτό του αγώνα, δεν πρόκειται να κάμψει καμιά απόφαση δικαστηρίου. Καμιά δικαστική απόφαση δεν μπορεί να ανακόψει αυτό το τεράστιο κύμα αντίστασης και ανυπακοής, ενάντια σε ένα κατά γενική ομολογία άδικο νόμο. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα, έναν αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας, μέχρι την τελική νίκη.
Όλα τα συνδικάτα, μέσα από γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις, οφείλουν να οργανώσουν και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.
Το ΜΕΤΑ, ανεξάρτητα του περιεχομένου της δικαστικής απόφασης, που αναμένεται τις επόμενες ώρες, καλεί:
1.Τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα ενάντια στο νόμο–έκτρωμα. Δεν θα πρέπει κανένας να συμπληρώσει και να καταθέσει το ατομικό φύλλο αξιολόγησης και κανένας προϊστάμενος να μην κάνει τον επιμερισμό των ποστών και τις εισηγήσεις. Η συμμετοχή όλων θα διασφαλίσει και την τελική νίκη!
2.Τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους των εργαζομένων να συνεχίσουν τη διαδικασία συλλογής των φύλλων αξιολόγησης και να μην τα παραδίνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης όλων των εργαζομένων με αγωνιστικές συγκεντρώσεις και συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς για να μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια των διοικήσεων να εκβιάσουν, να τρομοκρατήσουν και να προχωρήσουν την αξιολόγηση.
3.Την ΑΔΕΔΥ, αμέσως μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, να εξαγγείλει τη συνέχιση της απεργίας-αποχής, διευρύνοντας το πλαίσιο κατά της αξιολόγησης, με την άρνηση του επανελέγχου των φακέλων, που αποτελεί και αυτό εργαλείο για νέες απολύσεις, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους σε μαζική ανυπακοή και σε άρνηση της συμμετοχής σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας αξιολόγησης.
Τέλος το ΜΕΤΑ καλεί όσες Ομοσπονδίες και σωματεία έχουν λάβει αποφάσεις για απεργία την Τρίτη 15 Ιούλη 2014, εκφράζοντας και μ’ αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους απέναντι στο εντεινόμενο αυταρχισμό, που σηματοδοτεί η δικαστική προσφυγή της κυβέρνησης ενάντια στην ΑΔΕΔΥ, να αναλάβουν πρωτοβουλίες περιφρούρησης των κινητοποιήσεών τους, με απεργιακές συγκεντρώσεις   στους χώρους δουλειάς.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε! Ή Εμείς ή Αυτοί!
Αθήνα 13 Ιούλη 2014                                                     ΜΕΤΑ Δημοσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]