Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

ΟΛΜΕ-ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη καθυστέρηση των μεταθέσεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
            Ενώ προβλέπεται οι μεταθέσεις να γίνονται πριν τη λήξη του σχολικού έτους και οι συνάδελφοι να τοποθετούνται στα σχολεία πριν το καλοκαίρι, για δεύτερη συνεχή χρονιά και ενώ τελειώνει ο Ιούλιος, οι μεταθέσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με πολιτική παρέμβαση να μειώσει ακόμα περισσότερο τον ήδη δραματικά μικρό αριθμό των μεταθέσεων, μη παίρνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς και τις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται για πολλά χρόνια μακριά από τις οικογένειές τους και τον τόπο συμφερόντων τους.
Το Υπουργείο, αφού αύξησε πέρυσι κατά δύο ώρες το ωράριο των καθηγητών, συγχώνευσε - κατάργησε σχολεία, αύξησε τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα, δεν πραγματοποίησε διορισμούς, προσπαθεί να εμφανίσει ελάχιστες κενές οργανικές θέσεις για μετάθεση, τη στιγμή που μόνο οι αποχωρήσεις από το καλοκαίρι του 2013 έως σήμερα ανέρχονται στις εφτά χιλιάδες.
Η διαδικασία των μεταθέσεων απαιτεί διαφάνεια και άμεση κοινοποίηση των αποφάσεων και των πινάκων μετάθεσης. Είναι απαράδεκτο να απαγορεύεται στους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου να μην ενημερώνουν για τις αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων σε τόσο σοβαρά ζητήματα που κρατούν σε αγωνία χιλιάδες συναδέλφους.
Απαιτούμε να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες μεταθέσεις, αφού ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και η αποτελεσματικότερη  άσκηση του εκπαιδευτικού έργου θεσμοθετώντας:
-20 μαθητές  στο τμήμα.
-Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.
-Υπολογισμός στον αριθμό των τμημάτων των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία.
-Λειτουργία όλων των υποστηρικτικών δομών (ΠΔΣ, ενισχυτική, βιβλιοθήκες, ΚΕΔΔΥ κ.λπ.)

-Διορισμούς εκπαιδευτικών, τουλάχιστον όσες είναι οι συνταξιοδοτήσεις.

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ... ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΒΑΡΎΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ 8,6%. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΠΕΊΣΕΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΣΎΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 31 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2010 ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΎΓΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΛΥΘΦΕΙ Η ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ... ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΏΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

    ΑπάντησηΔιαγραφή