ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



Ενημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ
          Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ανακοίνωση προτάσεων του ΚΥΣΔΕ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

   Την ώρα που η ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας έχει σαν πρώτο θέμα τη  σημερινή συνέντευξη του Υπουργού σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή (μια από τις πολλές το τελευταίο διάστημα), δεκάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν να ανακοινωθούν επίσημα κάποιες από τις προτάσεις του ΚΥΣΔΕ! Πιο συγκεκριμένα:
1.       Στις 12 Σεπτέμβρη ανακοινώθηκαν 97 ανακλήσεις και 2 τροποποιήσεις αποσπάσεων. Η συζήτησή τους έγινε στο ΚΥΣΔΕ στις 4 Σεπτέμβρη. Για το θέμα αυτό είχαμε αναφερθεί σε ενημερωτικό στις 10 Σεπτέμβρη!
2.       Έκτοτε έχουν ανακοινωθεί διάφορες άλλες αποσπάσεις, παραμένουν όμως σε εκκρεμότητα αρκετές εισηγήσεις του ΚΥΣΔΕ. Αρχικά στη συνεδρίαση της  12ης Σεπτέμβρη έγιναν δεκτές 46 ανακλήσεις αποσπάσεων σε ΠΥΣΔΕ, ΣΜΕΑΕ, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία! Παράλληλα ικανοποιήθηκαν 18 αιτήσεις εκπαιδευτικών σε διάφορα θέματα
3.       Στη συνεδρίαση της 16ης Σεπτέμβρη έγιναν δεκτές 16 ανακλήσεις αποσπάσεων σε ΠΥΣΔΕ και ικανοποιήθηκαν 5 αιτήσεις εκπαιδευτικών. Παράλληλα ικανοποιήθηκαν 35 αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών και άλλες 6 αιτήσεις για διάφορα θέματα.
4.       Σε εκκρεμότητα παραμένουν ακόμη (2 μήνες μετά) οι μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδε σε κλάδο!
5.       150 εκπαιδευτικοί συνεπώς, περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση των εισηγήσεων του ΚΥΣΔΕ! Απαιτούμε την άμεση ανακοίνωση των αποφάσεων αυτών! Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σεβαστεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, τους εκπαιδευτικούς, τις οικογένειες αλλά και το έργο τους!  
6.       Την ίδια στιγμή εκατοντάδες εκπαιδευτικοί  με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, με τεράστια οικογενειακά ζητήματα, οδηγούνται σε παραίτηση, άδειες άνευ αποδοχών και βρίσκονται σε απόγνωση αφού από τη μια  δε γίνονται δεκτές οι αιτήσεις απόσπασης τους και από την άλλη στις περιοχές που ζητούσαν να αποσπαστούν  και στην ειδικότητά τους έχουν ήδη προσληφθεί αναπληρωτές!  
7.       Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών την Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη αναμένονται 400 προσλήψεις στη Γενική Παιδεία, 400 προσλήψεις στα Μουσικά και 500 στις δομές της Ειδικής Αγωγής. Την ώρα που το Υπουργείο με δελτίο Τύπου στις 22 Σεπτέμβρη αναφέρεται στη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων στη Γ΄ Αθήνας (απαντώντας σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ), να τους ενημερώσουμε ότι οι ΣΜΕΑΕ υπολειτουργούν λόγω των σοβαρών κενών τα όποια μάλλον είναι αόρατα!
8.       Στη σημερινή του συνέντευξη ο Υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ένα τρίτο μέτρο είναι η χρήση του Νόμου 1566 της δεκαετίας του ’80 ο οποίος ορίζει ότι σε έκτακτες περιστάσεις όλοι κάνουν τα πάντα» στη συνέχεια: «Απαντάμε ότι οι αριθμοί που δίνουν οι συνδικαλιστές είναι σωστοί, δεν τους αμφισβητούμε. Όμως, δεν έχουμε χρήματα να καλύψουμε. Δεν μπορούμε να τους καλύψουμε. Συνεπώς με τη λογική της επάρκειας πετύχαμε να είναι τα βιβλία στη θέση τους και όλα τα σχολεία όλες οι σχολικές μονάδες ανοιχτές»
9.       Δύο απλές παρατηρήσεις στα λεγόμενα του Υπουργού:
ü  Ο Υπουργός μας προϊδεάζει για το «νέο» μοντέλο του εκπαιδευτικού που τα κάνει όλα και συμφέρει! Η φιλόλογος του Καστελόριζου για παράδειγμα μπορεί να κάνει όλα τα θεωρητικά μαθήματα και ο μαθηματικός όλα τα θετικά!
ü  Στην Ελλάδα των μνημονίων θεωρείται επιτυχία να είναι τα βιβλία στη θέση τους και οι σχολικές μονάδες ανοιχτές! Μόνο που δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων οι μαθητές των ΕΠΑΛ δεν έχουν ακόμη βιβλία ειδικοτήτων και οι σχολικές μονάδες είναι ανοιχτές αλλά με σοβαρά κενά εκπαιδευτικών.  
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τη Δημόσια παιδεία απαντάμε με αποφασιστικό-συλλογικό αγώνα, υπερασπίζουμε το Δημόσιο Σχολείο με τα μάτια και το νου των κοινωνικών αναγκών, το μέλλον των μαθητών μας, τη δουλειά και την αξιοπρέπειά μας!

Αθήνα 23/9/2014



Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr)


Βίκυ Αναγνώστη,
αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6979778287,
ηλ.δ/νση:vanagnosti@gmail.com)



                     εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]