Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα, 23-9-14
Δήλωση του Τ. Κουράκη Συντονιστή Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η κύρια αντίθεσή μας βρίσκεται στην διασπαστική τακτική του Υπουργείου Παιδείας».
Θα ήθελα να διευκρινιστεί ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της επαναφοράς του μαθήματος της Πληροφορικής στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, είναι γνωστή και ήδη εκπεφρασμένη. Με την ίδια βαρύτητα, αντιμετωπίζουμε και το μάθημα της Χημείας ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα. Ο τρόπος όμως που επιλέγονται και διαρθρώνονται τα επιστημονικά αντικείμενα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν μπορεί να προκύψει από το «κεφάλι της Αθηνάς» χωρίς προηγουμένως το Υπουργείο Παιδείας :
·         να έχει διαβουλευτεί με τις αρμόδιες επιστημονικές ενώσεις και τα αντίστοιχα τμήματα των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
·         να έχει συμβουλευτεί τους αρμόδιους φορείς
·         να έχει ενημερώσει την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ακόμη, δεν μπορεί να γίνει, εάν δεν έχει προηγηθεί μια εμπεριστατωμένη μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης, του περιεχομένου των μαθημάτων, της σχέση τους με την εποχή που διανύουμε και την κατεύθυνση που πρέπει να έχoυν τα μαθήματα αυτά σε σχέση με  την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Η κύρια αντίθεσή μας επομένως, βρίσκεται στην τακτική του Υπουργείου Παιδείας να καταθέτει αιφνιδιαστικά τροπολογίες, φέρνοντας τη Βουλή προ τετελεσμένου και συνεχίζουμε να καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πάψει να υπερασπίζεται με μπαλώματα την «τρύπια βάρκα» του Νέου Λυκείου με τρόπο μάλιστα που να αναγκάζει επιστημονικά πεδία να βρίσκονται σε θέση αντιπαράθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου