Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΥΣΔΕΕνημερωτικό του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ
          Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Ανακλήσεις αποσπάσεων – Μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο! Ο απαράδεκτος εμπαιγμός εκατοντάδων ανθρώπων!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Το ΚΥΣΔΕ κατά τη συνεδρίαση του στις 4 Σεπτέμβρη έκανε δεκτές 102 ανακλήσεις αποσπάσεων σε ΠΥΣΔΕ και ΣΜΕΑΕ. Η πρόταση αυτή διαβιβάστηκε από την Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη στο γραφείο του Υπουργού για υπογραφή. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα 10 Σεπτέμβρη! Παράλληλα δεν έχουν υπογραφεί 25 μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο μετά την πρόταση του ΚΥΣΔΕ που είχε γίνει στις 23 Ιούλη!
   Την ώρα που τις τελευταίες μέρες έχουν υπογραφεί 300 αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε διάφορους φορείς αλλά και 6 ανακλήσεις αποσπάσεων, αποτελεί εμπαιγμό η καθυστέρηση υπογραφής για τους 130! Απαιτούμε την άμεση ανακοίνωση των αποφάσεων αυτών!
   Δυστυχώς και ενώ αύριο ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, κάποιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς! Πιο συγκεκριμένα είτε δε τους επιτρέπουν να πάνε στον τόπο απόσπασης, είτε τους καλούν να επιστρέψουν αύριο 11 Σεπτέμβρη στην οργανική τους μέχρι να αντικατασταθούν από αναπληρωτές! Σε αντίθετη περίπτωση θα χαρακτηριστούν αδικαιολογήτως απόντες!  Υπενθυμίζουμε σε όλους την υπουργική απόφαση: «Οι εκπαιδευτικοί που σημειώνονται με την ένδειξη «Α/θμια» στον παραπάνω πίνακα, οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της απόσπασης και στη συνέχεια πρέπει να διατεθούν στην αντίστοιχη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς αποσπώνται για τις ανάγκες των δημοτικών σχολείων… Οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών απόσπασης παρακαλούνται να φροντίσουν να αποσταλούν αντίγραφα της ανάληψης υπηρεσίας των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις της οργανικής τους θέσης ». Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά και τα στελέχη της να σεβαστούν, επιτέλους, τους εκπαιδευτικούς, τις οικογένειες αλλά και το έργο τους.
   Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη θα απαιτήσουμε να ξεκινήσει άμεσα η Β΄  φάση των αποσπάσεων σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ.
Σας ευχόμαστε καλή και αγωνιστική σχολική χρονιά!
Αθήνα 10/9/2014Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,6984517453
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr)


Βίκυ Αναγνώστη,
αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6979778287,
ηλ.δ/νση:vanagnosti@gmail.com)εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των 

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου