Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ

                                
ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ,               
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ                                    
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

   Τη χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία και οικονομία σχεδιάζουν κυβέρνηση και τρόϊκα με τον κοινωνικά βάρβαρο προϋπολογισμό του 2015 και με τα νέα, καταστροφικά μέτρα που «διαπραγματεύονται» Σαμαράς-Βενιζέλος με τους δανειστές της χώρας.
   Ο μνημονιακός προϋπολογισμός του 2015 σηματοδοτεί την έκτη χρονιά λιτότητας, συνεχίζοντας την άγρια φοροεπιδρομή και «πετσοκόβοντας» περαιτέρω μισθούς, συντάξεις και  δημόσιες δαπάνες σε κοινωνικά κρίσιμους τομείς.
Θα έχουμε συγκεκριμένα νέους φόρους 1,4 δισ. ευρώ και μείωση κατά περίπου 1,5 δισ. ευρώ στα συνολικά έξοδα του κράτους για να πιάσει η κυβέρνηση τους «προκρούστειους» μνημονιακούς στόχους. Το αποτέλεσμα θα είναι δραστικές μειώσεις στην επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων και συνεπώς των συντάξεων, καθώς και μειώσεις στην επιχορήγηση των νοσοκομείων και του κράτους πρόνοιας και νέες μειώσεις στους μισθούς, την ίδια στιγμή που νέο κύμα φόρων θα πλήξει βάναυσα νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις.
   Και όλ’ αυτά χωρίς να υπολογίζονται και να προσμετρούνται οι επιπτώσεις των νέων μέτρων που η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» με τους δανειστές:

ü  Χαριστική βολή στις συντάξεις με αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης και δραματικές μειώσεις στο ύψος των συντάξιμων αποδοχών.
ü  Τεράστιες αυξήσεις στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, με συνέπεια την αύξηση των τιμών σε μια σειρά από αγαθά: φάρμακα, βιβλία, θέατρα, ξενοδοχεία.
ü  Κατάργηση του ειδικού συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.
ü  Άμεση εφαρμογή του νέου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους, που θα «τσακίσει» τις αποδοχές τους και θα τους οδηγήσει κάτω από τα όρια της επιβίωσης.
ü  Περαιτέρω συρρίκνωση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, με κατάργηση, μεταξύ πολλών άλλων, του δικαιώματος της απεργίας.

   Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που οδηγούν σε νέα, μεγάλη ύφεση την οικονομία της χώρας και «στάζουν αίμα» εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή τους.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου