ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

                ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

                Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και της Ομοσπονδίας Λειτουργών  Μέσης Εκπαίδευσης, στα γραφεία του κόμματος. Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο Δημήτρης Βίτσας  γραμματέας της ΚΕ, Χριστόφορος Παπαδόπουλος μέλος της Πολ. Γραμ., ο βουλευτής Τάσος Κουράκης υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Παιδείας, ο Κώστας Αλεξίου και ο Δημοσθένης Παπασταμόπουλος από το Τμ. Παιδείας. Την ΟΛΜΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Θέμης Κοτσυφάκης, η Αντιπρόεδρος  Ελένη Ζωγραφάκη, ο Γ. Γραμματέας Δεμερδεσλής Γιώργος, ο Ταμίας Βασίλης Τζαφάς και το μέλος του ΔΣ Νικηφόρος Κωνσταντίνου.
                Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ διατύπωσαν της θέσεις της Ομοσπονδίας για τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το δημόσιο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο εκπαιδευτικός, ως αποτέλεσμα της  πολιτικής της κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ και της εφαρμογής της πολιτικής των μνημονίων. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ προέβαλλε τις βασικές προτεραιότητες του κυβερνητικού σχεδίου της για να μην καταρρεύσει η δημόσια εκπαίδευση, να διασωθούν και να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία, τα ΤΕΙ , τα Πανεπιστήμια και να τεθούν οι βάσεις για μια μεγάλη εκπαιδευτική ανασυγκρότηση. Τονίσθηκε η προϋπόθεση της τη ενεργητικής συμμετοχής της εκπαιδευτικής κοινότητας και της στήριξης της ευρύτερης κοινωνίας στο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση των ριζικών αλλαγών και τομών που έχει ανάγκη σήμερα η εκπαίδευσή μας.
                Στη διάρκεια της διεξοδικής και δημιουργικής συζήτησης ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την άρση της λιτότητας στην Παιδεία, την προστασία των εκπαιδευτικών από τις πρακτικές των  διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, την άμεση ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης. Ως προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώθηκε η άμεση νομοθετική διαμόρφωση ενός νέου δημοκρατικού πλαισίου λειτουργίας για τα σχολεία που θα ακυρώσει  την ασφυκτική νομοθεσία που έχει επιβάλλει η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.
                Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την ΟΛΜΕ την κριτική συμβολή της στον προγραμματικό διάλογο που διεξάγεται, ενώ επισημάνθηκε ο κρίσιμος αυτόνομος ρόλος του κόσμου της εκπαίδευσης και των συνδικάτων του στην κοινωνική υπόθεση της ανασυγκρότησης της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

Αθήνα 03.12.2014







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]